FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 5

Net als de twee voorgaande seizoenen gaan reviewers MrManiak en Beaudelaire op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Zij proberen samen én tegen elkaar de identiteit van De Mol te onthullen. Net als vorig jaar wordt het iets breder aangepakt: ook andere crew van FOK! proberen De Mol te onthullen. Wie zal dit jaar het aan het juiste eind hebben en belangrijker: Wie is de Mol?

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Inleiding
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 1 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 2 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 3 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 4 


Beaudelaire

Tunnelvisie, net als ieder jaar heb ik er wederom last van. Ik ben niet de enige trouwens, ook afvaller Marit is door de tunnelvisie verslagen. Bij het befaamde Molverschijnsel staar je je blind op één persoon en verdenk je eigenlijk alleen diegene. Alles wordt uitvergroot en de niet-verdachte dingen probeer je goed te praten. Maar, ook zoals elk jaar, begint mijn Fritstunnel langzaam in te storten. Ik voel de bakstenen al naar beneden komen. 

De eerste opdracht begon al meteen in het vliegtuig naar de nieuwe bestemming, Alicante (Spanje). Elke deelnemer kreeg een opdracht van de IJslandse stewardess. Eenmaal geland en aangekomen bij het westerndorp moesten de kandidaten in een rij gaan staan met de langste keten aan goede antwoorden. Het verdachtste was dat Liesbeth een goed antwoord gaf op het fluitriedeltje, maar dat de rest dat compleet negeerde en een fout antwoord gaven. Vooral Frits wist het zeker dat het niet The Good, The Bad and The Ugly was, maar integendeel.

De tweede opdracht was enorm spannend en zag er erg goed uit, maar het duurde even voordat het idee compleet duidelijk was. Er werd gelasergamed in het westerndorp met vier duels. In het dorp waren kistjes verstopt met drie keuzes: geld, een joker of één van de drie levens van de tegenstander wegnemen. Als de ander 'dood' was, verloor hij alles wat hij gepakt had. Het opvallende was dat niemand eigenlijk geld pakte, behalve Frits en Anne-Marie. Iedereen probeerde meteen levens af te nemen of jokers te pakken. Tim was wederom verdacht bezig en deed opnieuw zijn eigen ding. Alleen Frits haalde 1500 euro op (!) en voornamelijk die actie laat mijn tunnel instorten.

Bij de laatste opdracht stonden Liesbeth en Hadewych op een hoge toren met een portofoon. De rest stonden in twee groepen verspreid door de stad en Liesbeth en Hadewych moesten ze leiden langs vier punten, waar een aanwijzing lag voor het verzamelpunt. Hier wachtte Art hen op. Het was vanaf het begin duidelijk dat Frits er weinig zin in had en enorm langzaam liep. William was daarentegen bij het eindpunt iets te enthousiast en rende de verkeerde kant op, terwijl er anders geroepen werd. Desondanks was de opdracht wel gehaald.

Zoals al in de inleiding vermeld is mijn Fritstunnel aan het instorten. Het wordt steeds minder duidelijk voor mij dat hij het is. Daarentegen vind ik Liesbeth en Tim steeds verdachter worden. Bij Tim vind ik het er alleen nog te bovenop liggen. Hij heeft er te duidelijk niet zoveel zin in of het niet snapt. Mijn top 3 is op dit moment: 1. Frits 2. Liesbeth 3. Tim. Het zou fijn zijn als volgende week nummer 2 of nummer 3 een rood scherm krijgt. Voor eigen belang dan.