FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 10

Wekelijks zullen twee reviewers hun visie geven op de identiteit van de Mol. Voor de mensen die het programma niet kennen, in Wie is de Mol? reizen negen Nederlanders naar het buitenland om de tiende persoon, de saboteur, te ontmaskeren. MrManiak en Beaudelaire geven wekelijks hun visie en gaan op het spoor van De Mol. MrManiak gaat op zoek naar de beste (en opmerkelijkste) theorieën over de Mol en Beaudelaire legt de afgelopen aflevering onder de loep. 

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6
Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 1-4
Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 5-9
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 8
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 9


Beaudelaire

Het is bekend, actrice Kim Pieters is De Mol. Twaalf weken lang (inclusief Spelenpauze) heeft zij ons op het verkeerde spoor proberen te brengen. Dat is voor mij gelukt, tot Arjen afviel en geheel tegen mijn gevoel Kim als Mol koos. De beste Mol was ze zeker niet (dat blijft nog steeds George), maar ze heeft het goed gedaan. Ondanks dat ze wel erg vaak meelifte op fouten van anderen. Hierbij dopen we Kim om tot de Meeliftmol.

Zoals ieder jaar zitten er weer verborgen aanwijzingen in de serie en zoals ieder jaar worden die er in de laatste vijf minuten nog even ingepropt. De kettingtheorie (ik zei het toch), Kennis Is Macht, groene vingerafdruk op de auto en het plusteken. Behalve de aanwijzing met de ketting zijn ze niet erg origineel. Kennis Is Macht lijkt op de hint van vorig jaar (Dom Veel Raden, Van Eerd de Mol, red.) en de groene vingerafdruk lijkt op de hints van Yvon Jaspers (had bij de duikopdracht het logo achterop de foto). Toch is het dit jaar iets uitgebreider dan vorig jaar en plaatste de AVRO nog wat hints op de website.

Het goede nieuws is in ieder geval dat de AVRO terugkeert met een nieuwe serie van Wie is de Mol? in 2011. Wie de kandidaten zijn, is natuurlijk nog niet bekend, maar de productie is vast al bezig met voorbereiden. Mijn suggesties zijn Ruben Nicolai, Anniko van Santen en Stacey Rookhuijzen. Ben benieuwd hoeveel daarvan goed zijn.

De laatste aflevering maakt ook meteen een einde aan deze serie met columns. Wij hopen dat jullie ze met plezier hebben gelezen. Opmerkingen zijn altijd welkom voor in de reacties. Wat mij betreft, tot volgend jaar!

Ps. MrManiak, ik had Kim eerder als Mol. Felicitaties kunnen in mijn inbox.