NHL: Oilers schakelen Kings uit, Stars op matchpoint

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn woensdagavond nog weer twee wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de playoffs. Eén van de series werd daarbij beslist, waardoor inmiddels vijf van de acht plekken in de volgende ronde bezet zijn.

Dallas Stars - Vegas Golden Knights (2-2)
De Stars begonnen de serie met twee thuisnederlagen, maar wonnen daarna twee keer in Vegas. In eigen huis kwamen ze door Mark Stone al snel op achterstand, maar een paar minuten later was het omgedraaid: Evgenii Dadonov en Matt Duchene zorgden voor 2-1. William Carrier trok de stand gelijk, maar een powerplaygoal van Jason Robertson in de tweede periode gaf de doorslag: de Stars wonnen met 3-2 en staan met diezelfde stand op matchpoint in de serie.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings (3-1)
De Oilers stonden op matchpoint en begonnen lekker: Evander Kane zette de ploeg op voorsprong, maar Alex Laferriere trok de stand weer gelijk en vroeg in de tweede periode zette Blake Lizotte de Kings zelfs op voorsprong. Nog in diezelfde tweede periode werd dat echter omgedraaid: Leon Draisaitl scoorde twee keer, beide keren op aangeven van Evan Bouchard en Connor McDavid, terwijl Zach Hyman voor 4-2 tekende. Adrian Kempe deed laat in de wedstrijd nog iets terug namens de Kings, maar het bleef bij 4-3 en dus konden de fans in Edmonton juichen voor een plek in de volgende ronde.

Speelschema
Vrijdag 3 mei, 22.00u (04.00u NL) - Western Conference, 1st round, game 6; Vegas Golden Knights - Dallas Stars (2-3)