Verstappen op pole voor sprintrace in Miami

Max Verstappen heeft de poleposition gepakt voor de Sprintrace voor de Grand Prix van Miami. De Nederlander reed in de shootout een tijd van 1.27,641 waarmee hij nipt sneller was dan Charles Leclerc en Sergio Perez.

In de sprintshootout was er in het eerste deel meteen actie van Charles Leclerc die in de enige vrije training zijn Ferrari al vroeg moest parkeren en zo geen baantijd had gehad. Het deerde de Monegask niet want hij bleek er gewoon bij te zitten. Omdat de baan verbeterde moesten de coureurs meerdere ronden rijden. Nadat de vlag gevallen was konden Pierre Gasly, Guanyu Zhou, Valtteri Bottas, Logan Sargeant en Alexander Albon uitstappen. Laatstgenoemde raakte zijn snelste tijd kwijt omdat hij de baan bij de chicane afstak.

In SQ2 bleef Verstappen lang binnen, maar de Nederlander ging makkelijk door naar het laatste deel, wel ruim achter de McLarens van Lando Norris en Oscar Piastri. Verrassender was dat de Mercedessen van George Russell en Lewis Hamilton in hun tweede run de tijden niet konden verbeteren en buiten de boot vielen. Dat gold ook voor Esteban Ocon, Kevin Magnussen en Yuki Tsunoda.

De coureurs bleven in het laatste deel lang binnen staan en toen het geweld wel losbarste reed Verstappen in een zeker niet foutloze ronde naar een tijd van 1.27,641 waarmee hij nipt sneller was dan Leclerc en Perez. Verrassender was de vierde positie van Daniel Ricciardio in de RB, Carlos Sainz, de tegenvallende Piastri, Lance Stroll, Fernando Alonso, Norris die in zijn ronde te veel foutjes maakte en Nico Hülkenberg.