NBA: Celtics slopen Heat, gehavende Doncic helpt Mavericks naar matchpoint

Ook in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA komt de eerste ronde van de playoffs langzaam richting een einde. Woensdagavond werd er weer een serie beslist, terwijl we in de andere serie waarin werd gespeeld naar een zesde wedstrijd van maximaal zeven gaan.

Boston Celtics - Miami Heat (3-1)
In de eigen TD Garden maakten de Celtics het eigenlijk geen moment spannend. Een 41-23 eerste kwart was al ruimschoots voldoende om Miami te breken, die voorsprong kwam daarna de hele wedstrijd geen moment in gevaar: 118-84, met onder meer 25 punten van zowel Derrick White als Jaylen Brown, en de Celtics pakken de seriewinst met 4-1.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks (2-2)
Luka Doncic, de grote ster van de Mavericks, kampt al enige dagen met ziekteverschijnselen en heeft ook nog eens flink last van zijn enkel, maar hij speelt toch en dat betaalde zich uit. Met 35 punten, 10 assists en 7 rebounds was hij weer van onschatbare waarde voor de ploeg, die met name in de tweede helft toe wist te slaan: 93-123 en de Mavericks staan op matchpoint.

Speelschema
Vrijdag 3 mei, 21.30u (03.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 6; Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers (3-2)