NHL: Hurricanes schakelen Islanders uit, Avalanche deelt nekslag uit aan Jets

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie nadert de eerste playoffronde het einde. Dinsdagavond werden er weer vier wedstrijden gespeeld en in twee daarvan leverde dat een beslissing op in de best-of-sevenserie.

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs (3-1)
De Bruins hadden de kans om het af te maken, maar al na ruim vijf minuten kwamen de Maple Leafs dankzij Jake McCabe op voorsprong. Het duurde niet heel lang voor Trent Frederic voor de gelijkmaker tekende, waarna de goalies van beide teams het doel schoon wisten te houden in de reguliere speeltijd. In overtime was het na dik twee minuten raak: Matthew Knies schoot de Leafs naar een 1-2 zege en dus staan de Bruins nog met 3-2 voor in de serie.

Carolina Hurricanes - New York Islanders (3-1)
Ook de Hurricanes konden de serie afmaken en zij begonnen wel lekker: Teuvo Teravainen en Andrei Svechnikov hadden na ruim drie minuten al 2-0 op de borden staan. Mike Reilly deed rap iets terug, maar Evgeny Kuznetsov herstelde de voorsprong. In de tweede periode kwamen de Islanders dankzij goals van Brock Nelson en Casey Cizikas op gelijke hoogte, maar in de derde periode sloegen de Canes alsnog hard toe: Jack Drury tekende voor 4-3, Stefan Noesen was acht seconden later goed voor 5-3 en een empty netter van Seth Jarvis maakte het definitief af. De Hurricanes wonnen met 6-3 en staan in de volgende ronde van de playoffs.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche (1-3)
De Avalanche was het volgende team dat de serie kon beslissen, maar Kyle Connor bracht de Jets al na een minuut op voorsprong. Twee minuten later trok Valeri Nichushkin de stand echter gelijk en in de tweede periode bracht Yakov Trenin de Avs op voorsprong. Dankzij Josh Morrissey stond het snel weer gelijk, wat zich nog eens herhaalde: Artturi Lehkonen scoorde voor Colorado, Tyler Toffoli voor Winnipeg. Mikko Rantanen deelde uiteindelijk de genadeslag uit: met twee treffers zette hij de Avs op 3-5, een empty netter van Josh Manson maakte een definitief einde aan de serie.

Vancouver Canucks - Nashville Predators (3-1)
De eerste twee periodes in de Rogers Arena leverden niks op, maar na drie minuten in de derde periode was het eindelijk raak: Nikita Zadorov zette de Canucks op voorsprong. De vreugde was van korte duur, want met een powerplaygoal tekende Roman Josi voor 1-1 en vijf minuten later zette Alexandre Carrier de Predators op 1-2. Daar bleef het bij en dus is de voorsprong van de Canucks in de serie geslonken naar 3-2.

Speelschema
Donderdag 2 mei, 20.00u (02.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 6; Toronto Maple Leafs - Boston Bruins (2-3)

Vrijdag 3 mei, tijd nog niet bekend - Western Conference, 1st round, game 6; Nashville Predators - Vancouver Canucks (2-3)