Hamlin pakt derde NASCAR-zege van het jaar op Dover

Voor de liefhebber keren we nog even iets later dan gebruikelijk terug naar de zondagavond, in elk geval voor we het volgende weekeinde beginnen. Op de Dover International Speedway werd geracet in de NASCAR Cup Series, wat niet de meest spectaculaire race ooit werd.

Kyle Busch vertrok vanaf poleposition, naast Ryan Blaney en voor William Byron, Tyler Reddick, Noah Gragson, Denny Hamlin, Chase Briscoe, Michael McDowell, Alex Bowman en AJ Allmendinger. Een schuiver van Todd Gilliland zorgde na veertig ronden voor een eerste caution, Brad Keselowski veroorzaakte aan het eind van de stage een tweede caution. Dat was gelijk het einde van de stage, die zo werd gewonnen door Martin Truex, voor Byron, Reddick, Blaney en Kyle Larson.

De tweede stage verliep een stuk rustiger en werd gewonnen door Larson, voor Bowman, Hamlin, Truex en Elliott. In de laatste honderd ronden zorgde Ricky Stenhouse met een schuiver voor een caution, maar kort na de herstart ging het nog wat meer fout: Wallace kreeg een tikje van Byron en gleed naar beneden, waarbij ook Christopher Bell flinke schade op liep.

Na wat herstelwerkzaamheden konden we door, met Hamlin en Larson voorop en nog ruim zestig ronden te rijden. Daar bleef het eigenlijk bij en ondanks aandringen van Larson in de slotronden hield Hamlin het keurig vol voor de overwinning, zijn derde van het jaar alweer.