FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 5

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een PR-medewerker en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Tim Kamps
Want:Tegen verwachting in hoopte ik toch stiekem dat Liesbeth af zou vallen. Het zou mij zoveel rust geven! Wat zit zij overduidelijk te mollen zeg! Maar helaas, Marit kreeg het rode scherm. Afgezien van dat mijn gevoel zegt dat er ergens iets niet klopt, heb ik toch echt geen reden om van Tim af te wijken. Weer niet erg opvallend aan het werk gezien, maar ligt dat aan hem, of omdat anderen nog meer mollen? Ik vond het vreemd dat hij aangaf dat Liesbeth en Hadewych niet hoefden te weten wat er op het kaartje stond. Ook was het erg apart dat hij bij het maken van de test zei dat hij zichzelf als derde verdachte had. (de tweet van de mol zou hierop kunnen slaan). Bij het westernspel vond hij het raar dat anderen niet voor het geld gingen, maar zelf kwam het ook niet in hem op om ht geld te pakken. Maar ook koos hij niet voor de joker (Liesbeth trouwens ook niet) maar besloot zijn teamgenoot weg te drukken. En dat is wat een mol zou doen, willen voorkomen dat kandidaten geld zouden pakken.

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Ik ben weer terug in mijn vertrouwde Hadewychtunnel, nu in Spanje lijkt mijn mol zich zo erg thuis te voelen dat ze uit haar schulp durft te komen en meer risico durft te nemen. Bijvoorbeeld door bij de western-opdracht jokers te pakken. Altijd een legitieme manier om geld te laten liggen, lekker onopvallend. Maar ondertussen levert het niets op. Maar het verdachte begon al eerder. In het vliegtuig nam ze van een IJslander aan dat de achternaam van Marie-Thérèse Torres zou zijn. Niks controleren door aan andere passagiers te vragen. Ook wimpelde ze het (correcte) antwoord van Liesbeth af op de vraag waar dat fluitmelodietje van was. Want blijkbaar wist iedereen dat het toch die andere film was. Nou ja, dat bleek dus niet te zijn. Tenslotte nog een laatste poging tot het zaaien van verwarring op de toren. Marit legde (zoals gewoonlijk) duidelijk uit waar ze stond. Liesbeth vroeg aan Hadewych of het Marit was, en Hadewych zei dat ze dacht dat het Anne-Marie was. Verwarring zaaien, het lukt ze aardig en op een onopvallende manier. Verder blijven de kruizen terugkomen... en blijkt Hadewych ze slaan. Wat ze betekenen, geen idee, maar het zijn er te veel om toevallig te zijn. Iets wat elke aflevering terugkomt heeft betekenis. Hadewych, je bent weer mijn mol!

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: En ik ben weer terug bij af: Hadewych is de mol. Punt. Deze aflevering probeerde ze duidelijk te mollen namelijk, voor het eerst. En dat dat eerder niet zo duidelijk was is logisch, ze hoefde niet veel te doen om de pot weer leeg te maken. Maar ze verwarde Anne-Marie en Marit bij de opdracht in de stad en in het vliegtuig zorgde ze voor twee foute antwoorden, die de groep geld kostten. En dan was er dat kruis weer dat ze sloeg. Er is iets met kruizen dit seizoen. Ze komen erg vaak in beeld en Hadewych slaat ze regelmatig. En het getal 6 blijft terugkeren… in de katholieke kerk is 666 het getal van de duivel… een hint naar de mol? Of is het nog simpeler en zijn die kruizen gewoon plusjes, en is Hadewych de vreemde een (of beter: mol) in de bijt met Min in haar achternaam? De hints lijken dus toch echt op Hadewych te wijzen op dit moment.

Username: koei
Functie: Eindredactie Games
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: 
Door het leegmaken van de pot vorige week weet ik niet meer wat ik moet denken. Volg het geld is altijd de beste strategie, maar al het geld wat voor het leegmaken van de pot is verdiend, kan verdiend zijn door de mol omdat hij of zij wist dat het toch wel weer zou verdwijnen. Ik vind Hadewich en Liesbeth nog steeds een beetje onopvallende persoonlijkheden binnen het groepje. Een beetje stil op de achtergrond de boel sturen is natuurlijk de beste manier, maar dat doet Tim ook. Maar Tim is mijn winnaar al. Anne-Marie en Frits gaan vol voor het spel en William deed vandaag een te overdreven molpoging om zichzelf een beetje verdacht te maken omdat hij er anders uit zou vliegen, iets waar niemand intrapt. Zonder goede reden blijf ik toch aan Liesbeth vast houden, maar ik ben vooral erg blij dat mijn grote moller van vorige week er deze aflevering uit is gegaan. Dat geeft toch wat rust waardoor ik nu vol op Liesbeth kan gaan! Met een beetje Tim erbij...

Username: Borizzz
Functie: Redactie Film
Verdenkt nu: Tim Kamps
Want: De mol is naar mijn idee altijd iemand die in de afleveringen vooralsnog niet te verdacht gemaakt wordt. Natuurlijk doet hij rare dingen net als alle anderen. Maar nu heeft hij zichzelf ook genoemd als verdachte En met de titel van deze aflevering in het achterhoofd zet hij zichzelf op nummer 3 bij de biecht na de test. Van voor naar achter is ook de titel van de aflevering. Is hij dus de hoofdverdachte? De tweet van de mol wijst ook op een rijtje van drie. Reden genoeg om bij Tim te blijven. Mijn nummer twee is William, maar dit is puur op gevoel.

Username: franklop
Functie: PR / Redactie Sport
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: Ik ben van mijn tunnelvisie af. Liesbeth hoeft van mij niet persé meer de mol te zijn. Ze speelt het spel namelijk wel erg fanatiek mee, zoals in het vliegtuig. Maar ze blijft toch wel op 1 staan bij me, mede door wat er allemaal in IJsland gebeurd is. Ook las ik dat haar voornaam 'iets kerkelijks' betekende. Dit in combinatie met al die kruizen lijkt een sterke hint naar haar toe. Maar zoals ik al zei; ik stap af van de tunnelvisie en ga vol door naar de rest van de groep. Hiervan valt Frits af (te fanatiek), Anne-Marie voor mij ook (te dom) en ik heb geen gevoel bij William en Tim.. Dan blijft over Hadewych, met haar kruisje slaan voor de test, haar achternaam Minis die zoveel voorkomt in Tweets en natuurlijk het weinige geld dat ze binnen heeft gehaald. Zij is mijn tweede verdachte geworden! Zeker als ze op het eind van de stratenopdracht toch nog even verwarring wil zaaien door groep 1 toch nog ergens anders heen te sturen.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: Liesbeth Staats is ook na deze aflevering nog steeds mijn Mol. Tunnelvisie? Misschien. Verdacht is ze in ieder geval. Tijdens de vragenopdracht in het Wilde Westen-decor stond ze voor iemand die het verkeerde antwoord gaf, waardoor het weinig uitmaakte dat zij ook een verkeerd antwoord gaf. Tijdens de schietopdracht had ze geen cent opgehaald en bij de zoekopdracht stond ze maar wat door Hadewych heen te praten. Ze voegde echt niks toe.

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 5

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot de volgende aflevering begint. 

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Liesbeth Staats is weer de hoofdverdachte bij jullie met ruim 30 procent. Vlak achter haar staat Tim met bijna 30 procent. Anne-Marie en William zijn wederom nauwelijks verdacht met elk nauwelijks vijf procent.