NBA: Pacers en Knicks naar volgende ronde in playoffs

In de eerste ronde van de playoffs in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn donderdagavond weer twee series beslist. Zes van de acht teams in de tweede ronde zijn inmiddels bekend, de Pacers en Knicks voegden zich er donderdag bij.

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks (3-2)
De Pacers konden het in het eigen Gainbridge Fieldhouse afmaken en dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Een 33-24 eerste kwart zette de toon al aardig en daarna wisten ze de Bucks bijna continu op een afstandje te houden. Obi Toppin en TJ McConnell vulden elkaar keurig aan met 21 en 20 punten en hielpen de Pacers naar een 120-98 zege en hun eerste playoffseriewinst in een decennium.

Philadelphia 76ers - New York Knicks (2-3)
Ook de Knicks konden de serie afmaken, maar na een zeer overtuigend eerste kwart (22-36) hadden ze het toch erg moeilijk met de Sixers, die terug wisten te slaan met een 32-15 tweede kwart. Het ging vervolgens volledig gelijk op, maar in de slotminuten hadden de Knicks toch weer een beetje de overhand. Joel Embiid (39 punten, 13 rebounds) en de Sixers vochten voor wat ze waard waren, maar onder leiding van Jalen Brunson (41 punten, 12 assists) pakten de Knicks toch een beslissende 115-118 zege.