NBA: Sixers en Bucks blijven in leven tegen Knicks en Pacers

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie zijn dinsdagavond weer drie playoffwedstrijden gespeeld. Serieus werden dit keer nog niet beslist, maar inmiddels zijn wel zo'n beetje alle series mogelijk één wedstrijd van een beslissing verwijderd.

New York Knicks - Philadelphia 76ers (3-1)
De eerste kans voor de Knicks om de winst in de serie binnen te halen, maar de Sixers hadden andere plannen. Met een 32-17 tweede kwart deden de Knicks goede zaken, maar de Sixers knokten zich terug en zo ontstond een bijzonder spannende tweede helft. Het ging constant op en neer en met acht seconden op de teller trok Tyrese Maxey er met een drietje een overtime uit. Ook daarin was het spannend, maar in de slotminuut sloegen de Sixers toe: Kelly Oubre Jr raakte voor 106-108 en zowel Tobias Harris als Maxey gooiden twee vrije worpen raak voor een 106-112 zege voor de Sixers, die zo nog in leven blijven.

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic (2-2)
In eigen huis hadden de Cavaliers in de eerste helft bijna continu de touwtjes in handen, maar Orlando was nooit ver weg en trok de stand ook weer gelijk. Vooral in het vierde kwart ontstond een razendspannende strijd, waar een prachtig block van Evan Mobley uiteindelijk de doorslag gaf namens de Cavaliers: 104-103 en de Cavs staan op matchpoint.

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers (1-3)
Matchpoint voor de Pacers, die met een 23-31 eerste kwart prima begonnen. De Bucks sloegen echter terug met een 30-17 tweede kwart en vanaf dat moment wisten ze beetje bij beetje de voorsprong uit te bouwen. Een 34-19 derde kwart gaf eigenlijk al de doorslag voor de Bucks, die dankzij onder meer 29 punten en 12 rebounds van Khris Middleton een 115-92 zege boekten en zo nog in leven blijven in de serie.

Speelschema
Donderdag 2 mei, 18.30u (00.30u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 6; Indiana Pacers - Milwaukee Bucks (3-2)
Donderdag 2 mei, 21.00u (03.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 6; Philadelphia 76ers - New York Knicks (2-3)

Vrijdag 3 mei, tijd nog niet bekend - Eastern Conference, 1st round, game 6; Orlando Magic - Cleveland Cavaliers (2-3)