Dortmund wint eerste halve finale Champions League

Borussia Dortmund heeft de eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain met 1-0 gewonnen. Niclas Füllkrug maakte tien minuten voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de eerste helft was Borussia Dortmund de bovenliggende partij. De Duitse ploeg werd ondanks het overwicht niet heel gevaarlijk, maar tien minuten voor rust kwam Dortmund voor eigen publiek op voorsprong. Na een prachtige lange bal van Nico Schlotterbeck werd Niclas Füllkrug weggestuurd en knalde met links hard raak. Na de openingstreffer kreeg Marcel Sabitzer nog een open schietkans voor de 2-0, maar zijn inzet werd gekeerd door Gianluigi Donnarumma.

Paris Saint-Germain liet in de eerste helft weinig zien, maar in de tweede helft werd het direct gevaarlijk. Vijf minuten na rust schoot eerst Kylian Mbappé op de paal en in het vervolg van de aanval werd nogmaals de paal geraakt ditmaal via Achraf Hakimi. Ook daarna kreeg PSG kansen om te scoren, maar de spelers van de Franse ploeg faalden steeds in de afwerking. Ook Dortmund kreeg in de tweede helft kansen, maar zij wisten niet te scoren, waardoor het 1-0 bleef in Dortmund.

Volgende week dinsdag is de return in Parijs.