Littler wint opnieuw in Premier League Darts in Aberdeen

In de Premier League Darts is donderdagavond de veertiende speelavond van het jaar gehouden. In het P&J Live in Schotland stonden zeven spelers aan de oche - Gerwyn Price moest wegens een blessure verstek laten gaan.

Kwartfinales
Peter Wright en Michael Smith openden de avond, waarbij de eerste acht legs netjes werden verdeeld. Op 4-4 plaatste Smith een break en met een heerlijke 146-finish maakte hij het af: 6-4.

Luke Littler en Nathan Aspinall waren aan de beurt en daar werden de eerste zes legs onderling verdeeld. Littler sloeg op 4-3 toe met een break, maar liet een handvol matchdarts liggen en zo was een beslissende leg nodig. Daarin maakte Littler het op matchdart zeven toch af: 6-5.

Michael van Gerwen en Rob Cross betraden het podium en met wat moeite bleef Van Gerwen bij tot 3-3, waarna Cross een fraaie 116-finish gooide voor 4-3. Van Gerwen sleepte er een beslissende leg uit, waarin hij 167 nét niet uit wist te gooien. Cross profiteerde en maakte het met dubbel-4 af: 6-5.

Halve finales
Smith en Littler namen het tegen elkaar op en Littler liet zijn klasse weer eens zien, door onder meer met een ogenschijnlijk doodsimpele 124-finish op 4-1 te komen. Met een 105-finish op twee keer dubbel-20 deed hij het nog eens over, om het vervolgens af te maken: 6-1.

Cross speelde tegen Luke Humphries, die geen kwartfinale hoefde te spelen: Gerwyn Price moest wegens een rugblessure verstek laten gaan. Cross speelde lekker en werkte zich naar een 5-3 voorsprong, maar Humphries kwam langszij. Toch was het net niet genoeg: Cross maakte het in de beslissende leg alsnog af met een 72-finish voor 6-5.

Finale
Littler en Cross speelden om de dagwinst en ook dat werd een uiterst vermakelijke wedstrijd, waarbij de heren beiden boven de 100 punten per beurt lieten noteren als gemiddelde. Littler was echter de beste en met een 6-4 overwinning pakte hij zijn vierde dagzege van de Premier League dit jaar.

Stand
Met nog twee reguliere avonden te gaan zijn Littler en Humphries definitief zeker van een plek in de playoffs. Aspinall en Van Gerwen staan nog aan de goede kant, maar Smith loert nog op een plek en in theorie maakt ook Cross nog een kans. Voro Price en Wright zijn de kansen ook theoretisch gevlogen.