FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 augustus 2010

George Michael deze maand voor de rechter

George Michael wordt verdacht van rijden onder invloed van drugs. De zanger moet zich 24 augustus in de rechtszaal verantwoorden voor zijn roekeloze rijgedrag, begin vorige maand.

Michael werd 4 juli gearresteerd nadat hij met zijn auto tegen de voorzijde van een winkelpand in Londen was gereden. De 47-jarige zanger had marihuana op zak en mocht van de politie niet meer achter het stuur kruipen. De zanger is al meerdere malen betrapt op rijden onder invloed.

In 2009 werd George Michael door de politie ondervraagd nadat zijn auto tegen een vrachtwagen was gereden. In 2007 kreeg de zanger een rijverbod van twee jaar opgelegd nadat hij stoned achter het stuur had gezeten.

George Michael deze maand voor de rechter
George Michael deze maand voor de rechter (Foto: Novum)

Man veilt dochter (6) voor drank

Een man uit India is opgepakt omdat hij zijn zesjarige dochter heeft verkocht aan de hoogste bieder. Van de opbrengst ging de vader naar de slijterij om drank te kopen.

De veertigjarige Krishnaiah was wanhopig op zoek naar drank om zijn dorst te lessen. Hij ging naar de plaatselijke drankhandel, maar werd daar weer weggestuurd omdat hij de eigenaar nog geld schuldig was.

Hij bedacht zich ineens dat hij nog een jonge dochter had, en besloot haar op straat te veilen. Hij begon met een startprijs van 300 rupees, maar verkocht dochterlief uiteindelijk voor 1000 rupees, ruim 16 euro.

Het jonge meisje ging met de koper mee, maar werd al snel weer teruggebracht door de politie van Kadapa. De agenten hadden een tip gekregen over de illegale veiling. De vader is opgepakt, maar de koper is nog voortvluchtig.

Amanmuradova stuurt Jankovic naar huis

Akgul Amanmuradova heeft tijdens het WTA-toernooi van Cincinnati voor een daverende verrassing gezorgd door Jelena Jankovic naar huis te sturen. De nummer 112 van de wereld klopte de als eerste geplaatste Servische met 6-7 en 4-6 in de achtste finales.

Ook de nummer twee Caroline Wozniacki kon haar biezen pakken. De Deense kreeg met 4-6 en 1-6 klop van de Française Marion Bartoli. De winnares van het WTA-toernooi in Kopenhagen kreeg liefst twaalf breakpunten tegen en moest op alle fronten haar meerdere erkennen in Bartoli.

Ook Vera Zvonareva werd voortijdig uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Russin moest met 4-6 en 3-6 haar meerdere erkennen in de Italiaanse Flavia Pennetta.

Opa opgepakt voor pijpbeurt op strand

Hoewel het weer de laatste tijd niet echt meewerkt, weerhoudt het de mens er niet van seks te hebben op het strand. Berichtten we onlangs nog over een stel dat werd aangemoedigd tijdens een nummertje op het strand, nu blijkt dat zelfs bejaarden de zomer in hun bol hebben. Zo blijkt een man van 72 jaar eens flink de bloemetjes te hebben buitengezet op het Engelse eiland Wight, tot woede van de overige strandgangers.

De bejaarde Brit kreeg afgelopen zondag een pijpbeurt van een 49-jarige vrouw. Veel andere strandbezoekers konden een gevoel van walging niet onderdrukken en verlieten het strand. Vervolgens belden ze massaal de politie.

Al snel kwamen agenten het stel inrekenen. De tortelduifjes zijn op borgtocht vrijgelaten. In september moeten ze voorkomen wegens het schenden van de openbare zeden.

Doden door instorting gebouw Nigeria

De instorting van een gebouw in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja heeft zeker negentien levens geëist. Twaalf mensen konden levend onder het puin vandaan worden gehaald, meldde de politie donderdag. Het flatgebouw van drie verdiepingen hoog was deels nog in aanbouw.

Volgens de autoriteiten was de bewoners te kennen gegeven het gebouw te verlaten wegens instortingsgevaar, maar hadden ze daar geen gehoor aan gegeven.

Instortingen van gebouwen komen geregeld voor in het West-Afrikaanse land, door ondermaatse bouwmaterialen en bouwbedrijven die zich niet aan veiligheidsregels houden.

'Bekentenis' van Iraanse vrouw uitgezonden

De Iraanse staatstelevisie heeft woensdag een vermeende bekentenis uitgezonden van een vrouw die veroordeeld is tot de doodstraf door steniging. De veroordeling van de vrouw zorgde eerder al voor veel ophef bij de internationale gemeenschap. Brazilië heeft eerder aangeboden de vrouw politiek asiel te verlenen, maar Iran weigerde dit.

Volgens Human Rights Watch is de vrouw, de 43-jarige Sakineh Mohammadi Ashtiani, voor het eerst veroordeeld in mei 2006 voor het hebben van een 'onwettige relatie' met twee mannen, nadat haar echtgenoot was overleden. Zij werd daarvoor veroordeeld tot 99 zweepslagen. Later dat jaar werd de vrouw ook veroordeeld tot steniging wegens overspel, ook al trok ze een eerdere bekentenis in. De bekentenis was volgens de vrouw afgelegd onder dwang.

Iran schortte vorige maand de steniging op na veel internationale kritiek op de bruutheid van de straf. Toch kan Ashtiani nog worden veroordeeld voor de dood van haar man. Volgens aanklagers is de man vermoord en is de vrouw erbij betrokken. De vrouw kan hiervoor worden opgehangen.

De uitzending van de bekentenis wordt gezien als een poging van Iran de internationale kritiek te pareren en aandacht te vragen voor de beschuldiging van moord; een misdaad waar ook in de Verenigde Staten de doodstraf voor kan worden gegeven.

Het gezicht van de vrouw, die op de video werd aangeduid als Ashtiani, was wazig gemaakt en een vrouwenstem vertaalde haar bekentenis van het Azeri, een variant van het Turks, in het Farsi.

Rechtengroepen zeggen dat Iran in strafzaken bekentenissen gebruikt die onder druk zijn afgelegd. Dit gebeurt veelal bij rechtszaken van politieke gevangenen. "Deze zogenaamde bekentenis is onderdeel van een groeiend aantal andere gedwongen bekentenissen en zelfbeschuldigende verklaringen die veel gevangenen het afgelopen jaar hebben afgelegd", aldus Hassiba Hadj Sahraoui, de directeur van de afdeling Midden-Oosten en Noord-Afrika van Amnesty International.

De steniging van Ashtiani is door het Iraanse Hooggerechtshof goedgekeurd, maar de wet staat toe dat het hoofd van de rechterlijke macht opdracht kan geven tot een nieuw proces of een beroepszaak waarin pardon kan worden gevraagd van de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei. Hij heeft het laatste woord in alle staatszaken.

Steniging werd op grote schaal opgelegd in de jaren na de Islamitische Revolutie in 1979. Hoewel de Iraanse rechtbanken mensen nog regelmatig tot steniging veroordelen, worden de veroordelingen vaak omgezet naar een andere straf. De laatste keer dat er voor zover bekend een steniging werd uitgevoerd was in 2007. De regering bevestigt echter zelden dat dergelijke straffen zijn voltrokken.

[IndyCar] Honda daagt concurrentie uit

Honda ziet graag dat er concurrentie komt in de IndyCar Series. Het Japanse merk is sinds enkele jaren de enige motorleverancier, maar ziet voor het seizoen 2012 graag tegenstand. Nog geen enkele andere fabrikant heeft zich tot nu toe gemeld om de motoren te leveren voor het seizoen dat er met het nieuwe chassis gereden gaat worden.

"We willen competitie, want dat zit in onze genen. Nog niemand heeft zich gemeld, maar we hopen dat het alsnog gaat gebeuren," zei de directeur van Honda Performance Development Erik Berkman. "Iedereen kan deelnemen, maar wat weerhoudt hen ervan om in de ring te stappen?"

Berkman geeft wel toe dat het nu te laat is om zich aan te melden voor het seizoen 2012. "Als een bedrijf niet nu al redelijk op weg is met het ontwerp, dan heb je voor het jaar 2012 geen betrouwbaar product. Als een bedrijf een vergelijkbaar product met 750 pk in een andere raceklasse heeft, dan hadden we dat nu al geweten. We gaan ervan uit dat we in 2012 de enige leverancier zijn en dat we aan het hele veld moeten leveren. We hebben alvast geïnvesteerd voor als zich alsnog een concurrent meldt."

IndyCar-baas Randy Bernard schermt ondertussen met de interesse van een Amerikaanse fabrikant. Deze zou al in verregaande onderhandelingen met de raceklasse zijn. Ook vliegt de directeur naar Europa om daar de interesse onder de fabrikanten te peilen.

Inzittende ontplofte auto vreest volgende aanslag

Een inzittende van de auto die woensdagavond ontplofte in Amsterdam vreest voor een volgende aanslag die wél slaagt, meldt de politie. De man is een 'goede bekende' van de politie, maar wie hij is, wil een woordvoerder niet zeggen. De politie neemt aan dat het om een gerichte actie gaat.

In de gepantserde BMW die explodeerde zaten twee mensen. Ze raakten niet gewond. Of het anders was afgelopen als de auto niet was bepantserd, weet de politie nog niet.

De politie neemt de zaak hoog op omdat de daders het risico op doden onder omstanders hebben geaccepteerd. "De auto reed nu toevallig op een rustige brug, daardoor viel de schade mee." Hoe de explosie precies tot stand kwam, is nog niet bekend. De auto ontplofte rond 20.15 uur op de Torontobrug, naast het Amstelhotel.

De twee inzittenden hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd, er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

PVV wint, PvdA verliest in peiling

De PVV zou 31 zetels halen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. De partij van Geert Wilders zou daarmee net zo groot worden als de VVD. Dat blijkt uit de donderdag verschenen Politieke Barometer van onderzoeksbureau Synovate.

De PVV wint vier zetels ten opzichte van de vorige peiling, zes weken geleden. Vergeleken met de verkiezingsuitslag van 9 juni gaat de PVV er zelfs zeven zetels op vooruit. De onderhandelingen over een kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV leggen Geert Wilders dus geen windeieren, constateren de peilers.

De PvdA wordt volgens Synovate gestraft voor het afwijzen van een coalitie met VVD en CDA. De partij verliest vier zetels sinds de vorige peiling en komt uit op 26. Verder verliest D66 een zetel, terwijl GroenLinks er juist een bij krijgt. Voor de overige partijen zijn er geen veranderingen.

BP betaalt boete voor raffinaderij Texas

Oliegigant BP betaalt vijftig miljoen dollar boete voor veiligheidsgebreken die na een dodelijke explosie bij een olieraffinaderij in Texas zijn geconstateerd.

Hoewel dit bedrag verbleekt bij de miljarden schadevergoeding die BP moet betalen voor de olieramp in de Golf van Mexico, is het de grootste boete die de Amerikaanse arbeidsinspectie tot nog toe in haar bestaan heeft opgelegd.

De arbeidsinspectie heeft BP nog dertig miljoen dollar meer opgelegd, maar die boete wordt nog door de oliemaatschappij betwist.

De arbeidsinspectie constateerde na het ongeluk in 2005 dat aan vijftien medewerkers het leven kostte, honderden gebreken die BP niet snel genoeg verhielp.

Lijk gevonden in Utrecht

In de Tolsteegsingel in Utrecht is donderdagavond een lijk aangetroffen. Het lichaam werd rond 20.00 uur bij de Manenburg gevonden, meldt een woordvoerder van de politie. Er is een onderzoek gestart.

Het gaat om een 29-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats. Over de omstandigheden waaronder de man is omgekomen is niets duidelijk, maar waarschijnlijk is er geen sprake van een misdrijf. Vrijdag wordt sectie verricht op het lichaam.

Vette actie in Time Crisis fanvideo

FX master Freddie Wong, beter bekend als Freddiew op YouTube, heeft weer eens een game-gerelateerd filmpje gemaakt. Eerder ging het om zijn deelname aan het maken van de Modern Warfare: The Frozen Crossing, nu zoekt hij de actie op in een iets oudere game.

In het onderstaande filmpje kun je zien hoe hij een ode brengt aan Time Crisis samen met Andy Whitfield, bekend van de tv-serie Spartacus.

Time Crisis is een fps on rails die speelbaar was in arcadehallen en later op de PlayStation. De game werd gespeeld met een lightgun en een pedaal. In de game moet je de dochter van de president redden uit het kasteel van de badguy die militaire geheimen wil bemachtigen.


The making of

Combos in overvloed in Shank trailer

Klei entertainment's Shank kun je vanaf 24 augustus downloaden, maar om de fans al wat warm te laten lopen staat er een trailer op het internet die enkele verschillende combos laat zien. Deze trailer is hieronder te bekijken.

Shank is een 2D sidescrolling action game. Hierin vecht en schiet je jezelf een weg door de stijlvolle 2D-levels. Shank ligt vanaf 24 augustus in de PlayStation Store en vanaf 25 augustus op Xbox Live Marketplace. Een PC-versie staat gepland voor een release in de herfst.

Wildcards Eneco Tour voor Vacansoleil en Skil

Skil-Shimano en Vacansoleil hebben zoals verwacht een wildcard gekregen voor de Eneco Tour. De ProContinentale ploegen zullen Rabobank vergezellen als Nederlandse ploeg in de koers die door Nederland en België gaat.

De derde wildcard ging naar een Belgische ploeg, namelijk Topsport Vlaanderen. Ook België is daardoor met drie ploegen vertegenwoordigd in de koers, aangezien ook Quick Step en Omega-Pharma Lotto mee zullen doen vanaf volgende week dinsdag.

[MotoGP] De Puniet keert in Brno terug

Randy de Puniet zal komend weekend in Brno alweer in de MotoGP in actie komen. De Fransman brak in Duitsland op de Sachsenring zijn linker onderbeen, maar kwam deze week al weer door de fitnesstest, waardoor hij weer mag starten.

De 29-jarige De Puniet testte afgelopen maandag in Frankrijk met een Honda CBR1000 en dat ging naar eigen zeggen goed. "Ik kan rijden en dan niet langzaam, maar snel. Ik ben tevreden en heb veel vertrouwen in het weekend. Ik had in de eerste vijf testronden wat pijn, maar dat is normaal, omdat je met de enkel van versnelling wisselt. We zien wel hoe het tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie gaat. Ik moet het stap voor stap doen, maar het meest belangrijke is dat ik klaar ben voor de race en daarin een goed resultaat behaal."

Bewijsmateriaal zoeken in CSI: Fatal Conspiracy

De televisieserie CSI blijft mateloos populair, het is dan ook niet echt verrassend dat Ubisoft ook dit jaar met een nieuw spel komt dat erop gebaseerd is. CSI: Fatal Conspiracy zal in oktober in de winkels liggen en zal uitkomen voor PC, Wii, Xbox 360 en (en dat is wel nieuw) PS3. Daarnaast komt er een spin-off genaamd CSI: Unsolved uit op de DS en DSi.

CSI: Fatal Conspiracy wordt net als de eerdere delen 3 Dimensions of Murder, Deadly Intent en Hard Evidence ontwikkeld door Telltale Games. De schrijvers van de televisieserie schrijven ook de verhalen achter de vijf zaken in het spel, waardoor spelers een zo authentiek mogelijke beleving van het oplossen van misdaden krijgen. CSI: Fatal Conspiracy bevat de personages van seizoen 10 en de stemmen van het spel worden ingesproken door de acteurs van de televisieserie.

CSI: Unsolved bevat eveneens vijf zaken en zal draaien om het verzamelen van bewijsmateriaal waarbij de unieke features van de DS gebruikt worden. Ook bevat het spel diverse mini-games om bijvoorbeeld kogels te vergelijken, een gif te indentificeren of een lichtspectrumanalyse uit te voeren.

R.U.S.E. krijgt geen hardnekkige DRM

Ubisoft heeft een positieve aankondiging voor ons: Ze zullen hun DRM niet gebruiken voor de PC-versie van R.U.S.E.

Op het Ubi forum valt te lezen dat R.U.S.E. gebruik zal maken van Valve's Steamworks API, je moet nu een Steam account hebben en via internet de game activeren. Om deze reden zal er dus geen gebruikgemaakt worden van Ubisofts beruchte DRM, de singleplayer kan nu gewoon offline gespeeld worden.

De in dit artikel besproken DRM van Ubisoft verplicht de speler tot het constant online zijn bij het spelen van een game. Dit veroorzaakte vele klachten van gamers, omdat dit systeem vaak ook problemen opleverde. Games die hier gebruik van maken zijn bijvoorbeeld Assassin's Creed II en The Settlers 7. Ubisoft heeft nog niets bekendgemaakt over het gebruik van de DRM in toekomstige games.Euforische Kinect Joy Ride-trailer

Ken je dat gevoel wanneer jij, je papa, je mama en je broertje of zusje lekker aan het gamen zijn in de perfect ingerichte woonkamer? En dat jullie allemaal twee uur lang met een glimlach op je gezicht en netjes omstebeurt aan het spelen zijn? Nee? Wat een rotfamilie heb jij!

Of is er misschien iets anders aan de hand? Waarschijnlijk wel! Je speelt vermoedelijk geen Kinect Joy Ride voor de Xbox 360. Deze game, die al even voorbij kwam tijdens Microsofts conferentie op de E3, maakt van ongelukkige families gelukkige families, van gelukkige families nog gelukkigere families en verandert reclamebureaus in jolige, euforische maatschappijen zonder nare trucjes om jou naar het aangeprezen product te trekken! Geloof je me niet? Kijk dan naar de nieuwe trailer van Kinect Joy Ride. De trailer is niet bijzonder nieuw meer, maar hij is nog niet voorbijgekomen op FOK!games en we willen jullie de trailer zeker niet onthouden.

Volgende week zal FOK!games Kinect uitgebreid onder handen nemen tijdens de GamesCom, dus houdt de website in de gaten voor de uitgebreide preview van onder andere de launchgame Kinect Joy Ride.

[Upd] Verhuur Sulejmani afgeketst

Het is nog maar de vraag of Miralem Sulejmani wel verhuurd gaat worden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Ajacied naar West Ham United zou vertrekken, maar de aanvaller zou in Engeland niet in aanmerking komen voor een werkvergunning.

Om in aanmerking voor dit papiertje te komen, moet een voetballer een bepaald aantal interlands hebben gespeeld. Dat is namelijk één van de Engelse eisen.

De verwachting is nu dat de Servische aanvaller weer naar Ajax zal terugkeren, maar dit zijn tot op heden nog onbevestigde berichten.

Update:

Ajax zal Miralem Sulejmani niet verhuren aan West Ham United. De transfer ketste af op het niet ontvangen van een werkvergunning.

Taakstraf en boete voor wc-filmer

Een eigenaar van pizzeria Sorrento in Leiden heeft een taakstraf van honderd uur gekregen voor het filmen van vrouwen op het toilet in zijn zaak. De man bleek in drie jaar tijd 96 videobanden vol te hebben geschoten via een camera in het plafond van de wc. Een vrouw ontdekte de camera in oktober 2008 en sloeg alarm.

De 43-jarige Francesco di M. kreeg van de rechtbank in Den Haag ook een boete van duizend euro en een voorwaardelijke straf van vier maanden cel. Justitie had een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden tegen hem geëist.

Volgens de rechter maakte de man met de camera inbreuk op de privacy van de vrouwen en tastte hij ze in hun seksuele eergevoel aan. De pizzabakker verklaarde geen seksuele motieven te hebben gehad. Hij zou alleen zijn personeel in de gaten hebben willen houden, omdat een medewerkster cocaïne zou hebben gebruikt.

De rechtbank benadrukte dat hij ook na die vermoedens bleef filmen en zo drie dozen vol opnames vergaarde. Volgens de rechtbank was dan ook sprake van ontucht. De man had bovendien op de zitting aangegeven dat een opname waarop het cokegebruik te zien zou zijn geweest niet zo belangrijk voor hem was, omdat voor iedereen toch al duidelijk was dat ze gebruikte.

De restauranteigenaar krijgt een relatief lage straf omdat de strafzaak erg lang - ruim anderhalf jaar - heeft geduurd. Daarnaast is de zaak weliswaar ernstig, maar was alleen sprake van passieve ontucht, via de camerabeelden, en heeft hij de vrouwen nooit aangeraakt.

Bovendien is de omzet van de zaak door alle negatieve aandacht gekelderd. Een onvoorwaardelijke celstraf zou zelfs waarschijnlijk de nekslag zijn voor de pizzeria. Dat is volgens de rechter een te zware straf.

AA Gent mist sterspeler Lepoint tegen Feyenoord

Voor de confrontatie met AA Gent hoeft Feyenoord in ieder geval niet te vrezen voor Christophe Lepoint, zo meldt RTV Rijnmond.

Lepoint zal in zowel de uit- als thuiswedstrijd tegen Feyenoord niet in actie kunnen komen. De international speelde woensdagavond een interland met de nationale ploeg van België (tegen Finland, 1-0 verlies) en liep gedurende dit duel een blessure aan zijn knie op.

Een zware slag voor De Buffalo's, want Lepoint zal niet alleen de wedstrijden tegen Feyenoord laten schieten. De middenvelder zal een paar maanden langs de kant moeten blijven om te herstellen van zijn blessure. De Feyenoorders zullen de eerste wedstrijd in eigen huis spelen. De play-offs om kwalificatie voor de Europa League tussen de Rotterdammers en de Belgen zullen plaatsvinden op 19 en 26 augustus.

Giro 555 open voor Pakistan

Giro 555 wordt geopend voor hulp aan Pakistan. Dat heeft het bestuur van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) donderdagavond besloten. Eerder was besloten om geen nationale actie te starten, omdat gevreesd werd dat deze te weinig geld op zou leveren.

Het publiek kan nu al geld storten op giro 555. De watersnoodramp in Pakistan heeft veertien miljoen mensen getroffen. Er is vooral behoefte aan schoon drinkwater, onderdak, eten en medische zorg.

SHO-voorzitter Farah Karimi liet donderdagavond weten het gironummer opengesteld te hebben omdat de vraag ernaar groot was. "Veel mensen hebben duidelijk gemaakt één herkenbaar nummer te willen om geld te storten. Wij willen die vraag graag beantwoorden. Bovendien heeft de VN gisteren opnieuw een dringende oproep gedaan voor steun en heeft Nederland nog eens twee miljoen euro extra vrijgemaakt."

[GC] Epische reis in Enslaved trailer

Ontwikkelaar Ninja Theory, welke we kennen van Heavenly Sword voor de PlayStation 3, werkt momenteel aan een nieuwe titel: Enslaved. De game draait om twee figuren, Monkey en Trip, die een samenwerking moeten aangaan in een post-apocalyptisch Amerika, 150 jaar in de toekomst.

De game zal in oktober uitkomen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en zal ook groots aanwezig zijn op de GamesCom volgende week. Onze enige echte koei zal de game daar uitgebreid aan de tand voelen. Vandaag hebben we een nieuwe trailer voor jullie die voor de GamesCom in elkaar is gezet. De trailer is voorzien van filmisch commentaar van het niveau 'to win their freedom, they must take an epic journey,' dus geniet er extra van! Bekijk je de trailer liever in HD? Klik dan hier.

Pechstein wil doorgaan tot Sochi

Claudia Pechstein zal nog zeker tot de Olympische Spelen van 2014 doorgaan. De 38-jarige Duitse, momenteel tot februari 2011 geschorst vanwege afwijkende bloedwaarden, wil in Sochi nog meestrijden om de medailles.

"Mijn grootste motivatie haal ik uit al die mensen die erop wachten dat ik stop met schaatsen," zei Pechstein in de Berliner Kurier. "Maar dat zal ik in geen geval doen. Ik wil mijn zesde Olympische Spelen terug. Die hebben ze gestolen van mij."

Pechstein, vijfvoudig gouden medaille winnares op de Spelen, kon vanwege alle commotie rond haar dopingzaak niet meedoen aan de Spelen in Vancouver. Ze wil zich nu na haar schorsing nog één keer opladen voor de Olympische Spelen.

2K Games kondigt Bioshock: Infinite aan

Ontwikkelaar Irrational heeft Project Icarus bekendgemaakt: het is niets minder dan een nieuw deel in de Bioshock-serie, Bioshock: Infinite. De game werd in New York onthuld.

Bioshock: Infinite is een first-person shooter die zich in 1912 afspeelt. Dit keer reizen we niet naar de onderwaterstad Rapture af, maar naar een enorme stad boven de wolken, Columbia. Voormalig Pinkerton agent Booker DeWitt is naar Columbia gestuurd om Elizabeth te redden, een vrouw die al haar hele leven gevangen wordt gehouden. Booker zal een relatie met Elizabeth opbouwen en ze zullen hun krachten combineren.

DeWitt zal krachtige tegenstanders moeten verslaan in de stad, en buiten de stad in de openlucht. Dit kan hij doen met vele nieuwe krachten en wapens die in de game zullen zitten. In de weken die komen zullen demonstraties van de game worden gegeven aan de pers.

"We are excited to expand the world of BioShock, which is one of the industry's most critically acclaimed and beloved franchises. We believe that Irrational Games will lend their meticulous attention to detail and unique storytelling expertise to make BioShock Infinite an incredible entertainment experience that will immerse new and diehard fans of BioShock alike." aldus Christoph Hartmann, baas van 2k Games.

Bioshock: Infinite moet in 2012 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC verschijnen. Hieronder is de eerste trailer van de kersverse game te zien. Klik hier voor de HD-beelden.

25-jarige al met 5.000 man naar bed

Een 25-jarige vrouw uit het Engelse Essex lust er wel pap van. Nikki Lee heeft ondanks haar jonge leeftijd al met vijfduizend mannen het bed gedeeld. Dit weet ze vrij simpel te staven: iedere man die het genoegen heeft gehad over haar heen te mogen, staat in haar rode boekje genoteerd.

Nikki werd naar eigen zeggen op haar zestiende ontmaagd. Sindsdien heeft ze er een nieuwe hobby bij en geeft ze iedere bedpartner een cijfer. "Ik zet een sterretje achter de mannen die het best in bed waren", verklaart de blonde stoot. "Op mijn achttiende ging ik het huis uit. Toen had ik al zo'n achthonderd namen in mijn boekje staan."

Op het moment dat ze 21 werd, was dit aantal al gestegen tot 2.289 mannen. "Er zijn genoeg mannen die hun veroveringen bijhouden door een streepje in hun bed te kerven, dus waarom zou ik geen boekje mogen bijhouden?"

Hoe dol de schoonheidsspecialiste ook is op seks, een vaste relatie wil ze niet. Als mannen met haar op stap willen, geeft ze hun liever een vals telefoonnummer dan een tweede keer met hen van bil te gaan. Ze gaat dan ook naar speciale seksvakanties, waar ze de liefde bedrijft in steegjes, nachtclubs, bioscopen, parken en discotheken. Tijdens een vakantie op Ibiza werkte ze zelfs vier mannen in een nacht af.

"Ik hanteer slechts twee regels: ik ga niet met bezette mannen naar bed en doe het altijd veilig. Buiten dat doe ik vrijwel alles", bekent de nymfomane. "Tot nu toe ben ik met vijfduizend mannen naar bed geweest. Sommige vrienden vinden dat ik hulp moet zoeken voor mijn seksverslaving. Maar ik ben nu eenmaal seksverslaafd en wil niet genezen."

Franse politie ontruimt veertig Roma-kampen

De afgelopen twee weken zijn in heel Frankrijk meer dan veertig illegale Roma-kampen ontruimd. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux donderdag gezegd. Zevenhonderd mensen die in de kampen woonden, worden per vliegtuig teruggestuurd naar Bulgarije en Roemenië.

De aankondiging van Hortefeux tijdens een persconferentie viel samen met de ontruiming van een kamp even buiten Parijs.

Vorige maand gaf de Franse president Nicolas Sarkozy opdracht om hardhandig op te treden tegen de illegale kampen. Hij noemde de kampen broedplaatsen van mensenhandel, uitbuiting van kinderen en prostitutie. Hij gaf aan dat hij de gemeenschap niet wil stigmatiseren, zoals de Roma en andere zigeunergroepen beweren.

Franse politie ontruimt veertig Roma-kampen
Franse politie ontruimt veertig Roma-kampen (Foto: Novum)

Contador neemt drie knechten mee naar Saxo Bank

Alberto Contador krijgt volgend jaar weer de steun van zijn knechten Daniel Navarro, Jesus Hernandez en Benjamin Noval. De drie Spaanse renners volgen hun kopman naar Saxo Bank, waar ze allemaal een contract tekenen voor twee jaar.

"Tijdens de voorbije Tour de France hebben ze blijk gegeven van een grote loyaliteit, grote zelfopoffering en uitstekende team spirit," zei ploegleider Bjarne Riis over de drie renners, die in de Tour knechtten voor Contador.

Call of Duty: Black Ops Prestige Edition heeft een RC auto met camera

Call of Duty: Black Ops zal in november in de winkels liggen, maar niet zonder dat er tegelijkertijd een Prestige Edition van de game zal uitkomen. De prestigieuze editie van de game zal dit keer een radiografisch bestuurbaar autootje bevatten die tevens ook een camera heeft die TFT kleurenbeeld en audio zal verschaffen aan de bestuurder. Het voertuigje komt je misschien bekend voor als je de multiplayer trailer hebt bekeken.

Naast het voertuigje krijg je ook een Black Ops medaillon, een exclusieve Xbox Live Avatar outfit of PlayStation Home avatar en vier co-op multiplayer maps. De Hardened Edition krijgt dit ook allemaal, met uitzondering van het autootje.

De definitieve prijzen zijn nog niet bekend, maar sommige winkels hebben de Hardened Edition voor 79,99 dollar en de Prestige Edition voor 149,99 dollar aangeprijsd.

[EK] Verschuren: "Alle remmen los in finale"

Sebastian Verschuren bereikte vandaag, één dag na zijn bronzen medaille op de 200 meter, met een persoonlijk record van 48,72 de finale van 100 meter vrije slag op het EK zwemmen in Boedapest. Verschuren hoopt ook op het koningsnummer in de prijzen te vallen.

"Alle remmen gaan los in de finale," zei Verschuren tegen NUsport, nadat hij zich als derde voor de finale plaatste. "Ik wist dat dit erin zat, ik heb veel op snelheid getraind. Ik weet dat ik het moet hebben van de tweede baan, terwijl de anderen hun winst vooral halen in de eerste 50 meter. Ik ga in de finale voor het hoogst haalbare, daartoe zal ik misschien iets meer risico nemen."

Barrichello verwacht bij Williams te blijven

Coureur Rubens Barrichello denkt volgend jaar nog voor Williams te rijden. Globo, een Braziliaanse omroep, wist dit te melden. De rijder is momenteel aan zijn eerste seizoen bij Williams bezig en rijdt op Spa eind deze maand zijn driehonderdste race in de Formule 1.

"We werken samen al aan de auto voor 2011, dus volgens mij is contractverlenging een logische volgende stap", aldus de Braziliaan, die naar eigen zeggen goed tot zijn recht komt bij het team.

"Het team maakt optimaal gebruik van mijn ervaring. Ze hebben alle vertrouwen in wat ik over de auto te zeggen heb. Het is moeilijk te zeggen wanneer Williams weer races gaat winnen, maar we hebben dit jaar wel duidelijk een stijgende lijn ingezet. Het maakt mij ook erg trots dat ik hier niet alleen van profiteer, maar dat ook mijn teamgenoot (Nico Hülkenberg, red.) hierdoor kan groeien."

Kruising tussen telefoon en PSP in de maak

Mogelijk komt binnenkort een nieuwe mobiele telefoon op de markt die functies van de PSP Go bezit. Op de telefoon van telefoonfabrikant Sony Ericsson moeten geavanceerde games kunnen worden afgespeeld, vergelijkbaar met die van de draagbare spelcomputer, schrijft de website engadget.com.

Populaire games als God of War, Modern Warfare en LittleBigPlanet worden door de website getipt als potentiële spellen voor de mobiele telefoon. Het toestel bevat een vierpuntsdruktoets, een aanraakscherm voor analoge besturing en de bekende PlayStation-knoppen. Verder zou het apparaat het nieuwste Android 3.0-besturingssysteem van Google bevatten en kunnen games via een online winkel worden gedownload.

De telefoon komt mogelijk in oktober uit, stelt de website. Sony Ericsson heeft nog niet op het bericht gereageerd.

Kruising tussen telefoon en PSP in de maak

Vechten en levelen in Fable III screens

Met de GamesCom in zicht heeft Lionhead vijf nieuwe screenshots van hun langverwachte game Fable III vrijgegeven. We worden warm gemaakt voor de game door gevechten en het sterker worden door levelen te zien. In oktober ligt de game in de winkels voor de Xbox 360.

FOK!games zal op de E3 ook met Fable III aan de slag gaan, verwacht dus een preview van de game na de beurs.

AGOVV wil komend najaar skyboxen plaatsen

AGOVV Apeldoorn verwacht dat in het komende najaar al skyboxen voor sponsors geplaatst kunnen worden in stadion Berg en Bos.

Onlangs zette het Apeldoornse gemeentebestuur een procedure in gang om het bestemmingsplan voor het stadion aan te passen, zo bericht De Stentor. Dit betekent dat achter één van de doelen in het stadion twintig nieuwe skyboxen voor sponsors kunnen worden geplaatst plus een gewone tribune met ruimte voor 250 toeschouwers.

De gemeente Apeldoorn denkt dat dit pas eind volgend jaar mogelijk is, maar AGOVV Apeldoorn-voorzitter Victor Doorn denkt het dit jaar al op te kunnen lossen. De preses baseert zich daarbij op gesprekken met het college van burgemeester en wethouders. Vooruitlopend op de bestemmingsplanwijziging wil AGOVV Apeldoorn tijdelijke bebouwing realiseren.

Hoeveel geld met het realiseren van de skyboxen is gemoeid, kan Doorn momenteel niet zeggen. AGOVV Apeldoorn is financieel niet stabiel en behoort tot de twaalf topclubs die bij de KNVB onder curatele staan. Voor investeringen lijkt er amper ruimte te zijn. Doorn geeft echter aan dat de bouw van een sponsorvoorziening geen optimistische investering is, maar een cruciaal middel voor financiële exploitatie.

Crisis voorbij in Rotterdamse haven

De goederenoverslag in de Rotterdamse haven is in de eerste helft van dit jaar met 14,8 procent gestegen. In totaal werd 213 miljoen ton goederen behandeld. Dat blijkt uit cijfers van het Havenbedrijf Rotterdam donderdag.

"Rotterdam profiteert sterk van de oplevende wereldhandel, vooral die verbonden zijn met China en Duitsland. De totale overslag bevindt zich nu nagenoeg op het niveau van 2008", aldus Hans Smits, directeur van het havenbedrijf.

Smits verwacht dat de groei van de overslag in de tweede helft van het jaar afvlakt. Voor het gehele jaar komt de toename naar verwachting uit op circa 10 procent. "Het wordt spannend of de haven in één jaar het verlies van 2009 goed weet te maken", aldus Smits.

De meeste goederensoorten lieten in de eerste zes maanden van het jaar een plus zien. De overslag van ijzererts en schroot schoot met 150 procent omhoog en overig droog massagoed met 36 procent. De overslag van agribulk daalde daarentegen met 20 procent en van kolen met 1 procent.

Jeugdjournaal komt met ochtendeditie

Het Jeugdjournaal gaat uitbreiden met een ochtendeditie. Het nieuwsprogramma wordt om 08.45 uur uitgezonden en richt zich op kinderen in de klas. De ochtendversie start op 6 september, de eerste dag van het nieuwe schooljaar.

De NOS hoopt nu ook kinderen aan te spreken die thuis niet naar het Jeugdjournaal kijken. Uit een onderzoek zou zijn gebleken dat ook het onderwijs geïnteresseerd is in de vroege editie. De uitzending wordt besloten met een stelling die de leerkracht kan gebruiken in de les.

Volgens Ronald Bartlema, eindredacteur van het Jeugdjournaal, gaat met de uitbreiding een lang gekoesterde wens van het Jeugdjournaal in vervulling. De late middageditie rond 17.00 uur wordt het komende seizoen geschrapt. De late versie, die bijna dertig jaar bestaat, wordt nog gewoon om 18.45 uur uitgezonden.

[GC] Line-up Namco Bandai bekend

Namco Bandai heeft haar line-up voor de GamesCom in Keulen bekendgemaakt, met als grootste publiekstrekker Enslaved: Odyssey to the West. Test Drive Unlimited 2 zal niet te zien zijn, vandaag is namelijk aangekondigd dat de game wordt uitgesteld tot 2011.

De line-up bevat niet veel verrassingen, we kunnen over het algemeen met bekende sequels aan de gang zoals Naruto en Dragonball Z. De volledige lijst zie je hieronder:

Enslaved: Odyssey to the West
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2
Dragonball: Raging Blast 2
Maijin and the Forsaken Kingdom
Despicable Me: The Videogame
Pac-Man Party

FOK!games is ook aanwezig op de GamesCom met een gedeelte van de crew. Houdt de site dus goed in de gaten tijdens de GamesCom voor het allerlaatste nieuws en na de GamesCom voor previews van de nieuwste games.

Vuelta eert recordhouder Cuesta

De organisator van de Ronde van Spanje, Unipublic, eert recordhouder Iñigo Cuesta die voor de zeventiende opeenvolgende keer zal starten in de Vuelta. De organisatie doet dit door hem te laten starten met rugnummer 1, die normaal gesproken aan de winnaar van de vorige editie wordt gegeven. Echter mag de laatste winnaar, Alejandro Valverde, zijn titel niet verdedigen door een dopingschandaal. Daarom heeft de organisatie besloten de Cervélo-renner hulde te bewijzen met zijn record.

De 41-jarige renner debuteerde op 25-jarige leeftijd in de Vuelta van 1994. Hij miste daarna geen enkele editie. Hij was te zien in de kleuren van de ploegen Euskadi, ONCE, Cofidis, Saunier Duval, CSC en Cervélo.

Het beste resultaat van de Spanjaard was een dertiende plaats in de eindstand van 2001. Hij bracht twaalf van de zestien edities tot een goed einde. Verder reed hij ook zeven maal de Ronde van Frankrijk en drie maal de Ronde van Italië.

'Dood meisje ontdekt op Street View'

In een Engels plaatsje is ophef ontstaan rond Google Street View. Toen de inwoners van Worcester eindelijk de beelden van hun woonplaats konden bekijken via Street View, ontdekten ze het lichaam van een meisje. Het bruinharige meisje, gekleed in een roze met bruine jurk, ligt op haar buik achter een auto. Omdat de bewoners van Middle Street een onontdekt misdrijf vermoedden, belden ze massaal met Google.

Het blijkt echter te gaan om een zieke grap van een destijds negenjarig meisje. In de zomer van 2009, toen Google ook de straat van Azura Beebeejaun aandeed, speelde het meisje met een vriendje dat zij dood was. Het zag er dan ook nogal overtuigend uit. Met haar benen half op de weg, half op de stoep ligt ze roerloos achter een oude Renault Laguna.

Net op dat moment kwam de camera-auto van Street View de straat inrijden. Een jaar later gooide de internetgigant de foto's online, waarna de commotie losbarstte in het plaatsje. "We vonden het geweldig dat onze straat op Street View stond", vertelt een anonieme bewoner. "Het mag dan een grap zijn, veel mensen waren toch verontrust door de foto's. Het ergste is dat Google de politie niet op de hoogte stelde van de foto's. Ze wisten niet eens dat het een grap was."

Een woordvoerder van Google heeft verklaard dat ze geregeld vreemde foto's maken. "Daarom hebben wij ook een speciale knop in het leven geroepen. Indien iemand een ongepaste foto tegenkomt kan men dit melden. De beelden zullen dan zo snel mogelijk worden geblurd of verwijderd."

De beelden van de flauwe grap zijn hier te zien. Mocht Google de foto's inmiddels hebben verwijderd, dan zijn de beelden hier te zien

Test Drive Unlimited 2 pas volgend jaar op de markt

Test Drive Unlimited 2 wordt uitgesteld naar begin volgend jaar. De mogelijkheid om online te racen tegen andere gamers is nog niet naar wens van de ontwikkelaars. Dat heeft game-uitgever Namco Bandai donderdag naar buiten gebracht.

In Test Drive Unlimited 2 ligt de nadruk op de mogelijkheid online tegen andere gamers te racen. De ontwikkelaars van Eden Games hebben meer tijd nodig om dit aspect te perfectioneren.

Met het uitstel van de racegame wordt tevens de bètatest verschoven. De uitgever maakt binnenkort bekend wanneer deze wordt uitgebracht. Als pleister op de wonde geeft uitgever Namco Bandai iedereen die zich al heeft ingeschreven een spelvoorwerp.

?Test Drive? pas volgend jaar op de markt

Garmin stelt Kreder op in Vuelta

Michel Kreder zal in de Vuelta à España zijn debuut maken in de grote ronde. De jonge renner van Garmin-Transitions is door zijn ploeg als één van de negen renners aangewezen die de derde grote ronde van het jaar zal betwisten.

"Het is officieel: ik rijd de Ronde van Spanje!," zei Kreder op zijn Twitterpagina. "Mijn programma ziet er als volgt uit: Vattenfall Cyclissics, GP Plouay en Vuelta." Kreder brak dit voorjaar door met enkele goede resultaten. Hij miste echter een deel van het seizoen door een blessure.

Seizoen motorcrosser Herlings voorbij

Het seizoen voor motorcrosser Jeffrey Herlings zit erop. De 15-jarige KTM-rijder had afgelopen weekend in Tsjechië zijn schouder uit de kom en moet geopereerd worden. Even werd nog gedacht dat hij het seizoen af kon maken, maar vandaag bleek in het ziekenhuis uit een second opinion dat dit niet mogelijk is.

"De schade in de schouder is erger dan we op voorhand dachten en er is nog steeds een bloeding. Hij moet geopereerd worden en het is beter voor hem dat hij zich concentreert om weer fit te worden en klaar te zijn voor seizoen 2011," zei KTM-teambaas Stefan Everts tegen Motocrossplanet.

"Jeffrey is nog erg jong en heeft dit jaar niets meer te bewijzen. Hij heeft twee GP's gewonnen en hij heeft laten zien dat hij met de beste rijders ter wereld mee kan."

Herlings heeft er geen problemen mee dat hij de rest van het seizoen toe moet kijken. "Na de operatie zal ik twee tot drie maanden moeten revalideren, maar dat betekent wel dat ik fit ben voor een seizoen. Ik weet dat er veel van mij wordt verwacht volgend jaar en daarom neem ik nu de tijd om te herstellen."

Been vol vertrouwen na bezoek FIFA

Harry Been heeft een positief gevoel overgehouden aan het vierdaagse bezoek dat een FIFA-delegatie aan Nederland en België heeft gebracht om de kandidatuur voor de WK's van 2018 en 2022 te onderzoeken. "Ik denk dat het WK een stapje dichterbij is gekomen", zei Been, drijvende kracht achter het zogenoemde HollandBelgium Bid, in Amsterdam.

Been heeft zich wel gestoord aan de kritiek die in Nederland is losgebarsten over de eisen die de FIFA aan het organiserende land zou stellen. "Er is geen sprake van dat ze hier het land overnemen. Wij houden de teugels stevig in handen", verzekert hij. Vooral het bericht dat de FIFA zich eigen rijstroken zou kunnen toe-eigenen, schoot bij Been in het verkeerde keelgat. "Als je dat opschrijft, ben je niet goed bij je hoofd."

Een WK zou voor Nederland heel wat geld in het laatje brengen. Volgens Ruud Gullit, president van het HollandBelgium Bid, is uitgerekend dat het om 1,2 miljard euro gaat. "Als je naar de feiten kijkt, zou je wel gek zijn om het niet te doen", is zijn conclusie.

Man mag niet 'Boomer the Dog' heten

Een Amerikaanse rechter heeft het verzoek van een man uit Pittsburgh om zijn naam te mogen veranderen in 'Boomer the Dog' woensdag afgewezen. Volgens de rechter zou deze naam alleen maar tot verwarring leiden.

Gary Guy Mathews (44) diende zijn verzoek om naamsverandering in juni in, omdat hij een groot fan is van de televisieserie 'Here's Boomer' die tussen 1980 en 1982 werd uitgezonden. De serie verhaalde over een hond die mensen het leven redde.

De rechter meende dat de naam 'Boomer the Dog' tot verwarring kan leiden bij winkels en bedrijven en in officiële documenten, maar vooral wanneer in een noodsituatie de hulpdiensten moeten worden gebeld.

Vrouw verkracht in portiek Tilburg

Een 31-jarige vrouw is zondagavond verkracht in een portiek in Tilburg. Zij werd daarbij met een mes bedreigd. De dader vluchtte en is sindsdien spoorloos. Dat meldt de politie donderdag.

Het slachtoffer werd rond 20.40 uur in het portiek van een flat in de wijk Het Zand verkracht door een onbekende man. Die vluchtte vervolgens in de richting van de Postelse Hoeflaan. De politie arresteerde omstreeks 21.40 uur een 34-jarige man op de Melsbroekstraat. Hij werd woensdag weer vrijgelaten, omdat zijn betrokkenheid niet kan worden aangetoond. Omdat hij illegaal in Nederland verblijft, is hij overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Nieuwe concurrent voor Google in China

Het Chinese staatspersbureau Xinhua gaat samen met telecombedrijf China Mobile een nieuwe zoekmachine lanceren. Dat heeft Xinhua donderdag gemeld. Met de lancering van de zoekmachine krijgt de Amerikaanse zoekgigant Google er een grote en rijke concurrent bij.

Xinhua meldde het oprichten van de zoekmachine in een persbericht van twee zinnen. Het werk aan de website zou al in een vergevorderd stadium zijn. In het bericht stond echter niet of de zoekmachine gericht is op internet of op de mobiele markt. In beide markten is China wereldwijd koploper wat betreft het aantal gebruikers. Het land telt 420 miljoen internetgebruikers en meer dan zeshonderd miljoen mobiele telefoonaansluitingen.

Het nieuwe bedrijf bedreigt mogelijk het marktaandeel van Google in China. Sinds Google zijn zoekmachine in China afsloot -omdat Google niet wilde meewerken aan de Chinese censuur van zoekresultaten- is het marktaandeel al gedaald.

Chinese internetters kunnen weliswaar de Hongkongse versie van Google gebruiken, maar sommige gebruikers stappen over op rivalen als Baidu, de grootste zoekmachine in China.

De Chinese communistische regering probeert de technologieindustrie in het land op te bouwen. Xinhua en andere staatsmedia krijgen miljarden euro's om hun aanwezigheid op buitenlandse markten op te bouwen.

Kwart Russische graanoogst verbrand

De bosbranden hebben een kwart van de komende Russische graanoogst vernietigd. Daardoor dreigen veel boerderijen in het land failliet te gaan. De Russische regering maakt 35 miljard roebel (bijna 900 miljoen euro) vrij om de getroffen boeren bij te staan. Dat heeft president Dmitri Medvedev donderdag gezegd, aldus het Russische staatspersbureau RIA Novosti.

Rusland gaat al weken gebukt onder bosbranden en droogte. Verspreid over het land woeden enkele honderden branden. Vanwege de natuurramp verbood Rusland vorige week de export van graan voor de rest van het jaar.

[EK] Driebergen in achterhoede

Nick Driebergen is er bij het Europees kampioenschap langebaan in Boedapest niet in geslaagd om een medaille te pakken op de 50 meter rugslag. Driebergen eindigde in de finale als achtste met een tijd van 25,52.

Net als op de 100 meter rugslag was Camille Lacourt ook op de 50 meter rugslag een klasse apart. Zijn winnende tijd van 24,07 was maar 0,03 seconden langzamer dan het wereldrecord van Liam Tancock.

Maatschappijen vergoeden vertraagde vlucht niet

Nederlandse vliegmaatschappijen en de Geschillencommissie Luchtvaart weigeren 'stelselmatig' om uit zichzelf een vergoeding te betalen bij vertraagde vluchten, terwijl passagiers daar volgens een uitspraak van het Europese Hof van Justitie recht op hebben. Dat blijkt uit een reportage die het actualiteitenprogramma EénVandaag donderdag uitzendt.

De Europese rechter bepaalde vorig jaar dat passagiers met een vertraging van drie uur of langer recht hebben op een standaardvergoeding van maximaal zeshonderd euro per persoon.

Volgens de vliegmaatschappijen is deze uitspraak echter in strijd met andere uitspraken van het Hof en Europese Verdragen. Zij weigeren daarom uit te keren en beoordelen klachten van passagiers op basis van hun eigen voorwaarden. Niettemin hebben verschillende Nederlandse rechters het afgelopen jaar deze argumentatie van tafel geveegd en de maatschappijen gedwongen tot uitbetaling, met een verwijzing naar de uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

De luchtvaartmaatschappijen krijgen steun van de vorig jaar opgerichte Geschillencommissie Luchtvaart, die tot nu toe alle consumenten in het ongelijk stelde, weet EénVandaag. Het programma wijst in dit verband op de vertegenwoordigers van de vliegmaatschappijen die in de commissie zitten.

De Consumentenbond is 'woedend' over de houding van de vliegmaatschappijen. "Wat ons betreft vliegt de Geschillencommissie hier flink uit de bocht", stelt de bond tegenover EénVandaag. "Er ligt een hele duidelijke uitspraak, bekrachtigd door Nederlandse rechters." De SP heeft Kamervragen aangekondigd. Kamerlid Farshad Bashir pleit ervoor dat de geschillencommissie wordt vervangen door een nieuw instituut dat wel onafhankelijk is.

Di-rect geboekt voor festival in IndonesiŽ

Di-rect is gevraagd om te komen optreden op een festival in Indonesië. Het Java Rockin'land Festival vindt 8, 9 en 10 oktober plaats in Jakarta. Ook de Stereophonics en de Smashing Pumpkins staan op het grootste festival van Zuid-Oost Azië.

In 2002 stond de Haagse band ook al op het podium in Indonesië. De heren maakten een promotietoer door het land en dat leverde succes op. 'Just The Way I Do It' belandde op nummer een in de hitlijsten. 'Inside My Head' haalde de top tien.

'Just The Way I Do It' was de eerste hit van de band die in 1999 werd opgericht. Na tien jaar stapte zanger Tim Akkerman op om zich op een solocarrière te richten. Met behulp van de televisiezoektocht 'Wie is Di-rect?' werd de nieuwe zanger Marcel Veenendaal gevonden.

Di-rect geboekt voor festival in Indonesië
Di-rect geboekt voor festival in Indonesië (Foto: Novum)

Man ontvoerd in eigen auto

Een 24-jarige Rotterdammer is in Lelystad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van een 35-jarige man uit Harderwijk. Het slachtoffer werd woensdagnacht onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen om in de kofferbak van zijn eigen auto plaats te nemen. Hij werd ook mishandeld en beroofd, meldt de politie.

De Harderwijker reed terug van zijn werk in Lelystad toen hij om 02.45 uur op de afrit van de N302 in Harderwijk tot stoppen werd gedwongen. Eerst moest hij zelf een stuk rijden, later moest hij in zijn kofferbak kruipen. De auto reed eerst een stuk en kwam in Zeewolde tot stilstand. Toen de ontvoerde man vermoedde dat er niemand meer aanwezig was, kroop hij vanuit de kofferbak naar voren en vroeg bij een woning om hulp.

Tijdens een politiesurveillance in Lelystad later die nacht hield de politie een verdachte auto aan. De wagen werd bestuurd door de 24-jarige Rotterdammer die is aangehouden. In de auto lagen goederen van de ontvoerde man. De politie onderzoekt wat de relatie tussen de twee mannen is en of er meer mensen betrokken zijn bij de ontvoeringszaak.

Zendtijd nieuwe moslimomroep ingetrokken

De zendtijd van de Stichting Moslim Omroep Nederland (SMON) wordt binnenkort ingetrokken. Dat laat het Commissariaat voor de Media donderdag weten. De omroep zou onvoldoende kunnen garanderen dat ook tweede en derde generatie moslims als doelgroep bereikt worden.

De stichting kreeg eind december een zendmachtiging tot 2015 om programma's te verzorgen voor moslims in Nederland. Hierbij werd vastgelegd dat de omroep zou samenwerken met de organisatie Academica Islamica. Deze samenwerking moest er voor zorgen dat zoveel mogelijk moslims bereikt zouden worden.

De samenwerking is inmiddels afgeketst en daarom onderscheidt SMON zich volgens het Commissariaat voor de Media onvoldoende van andere omroepen die een aanvraag voor zendtijd hadden gedaan. Het commissariaat overlegt binnenkort met de Nederlandse Publieke Omroep hoe de zendtijd die per 1 september was toegewezen het beste kan worden ingevuld. Het gaat om wekelijks ongeveer een uur televisie en vier uur radio.

Eerder ging de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) ten onder aan financiële problemen en interne strubbelingen.

Nieuwe wapens in Worms: Reloaded trailer

Team17 komt binnenkort met een nieuw spel in de befaamde Worms-reeks. De game gaat Worms: Reloaded heten, en is exclusief voor Mac en PC. Dit zeventiende Worms-spel is vanaf 26 augustus te vinden op Steam. Wie het spel nu al bestelt krijgt 10% korting.

Worms: Reloaded is grotendeels gebaseerd op de consoleversie van Worms 2: Armageddon die vorig jaar op Xbox 360 Arcade verscheen. Hieronder vind je een trailer die de nieuwe wapens in het spel voorstelt.

Desi Bouterse beŽdigd als president van Suriname

Desi Bouterse is donderdag beëdigd als president van Suriname. Onder luid applaus, gejoel en gefluit van een groot publiek werden een glimlachende Bouterse en vicepresident Robert Ameerali ingezworen door de voorzitter van de Nationale Assemblee. Bij de ceremonie, die een halfuur later begon dan gepland, was geen enkel staatshoofd aanwezig.

Na de ceremonie hield Bouterse een toespraak waarin hij zijn plannen voor Suriname uit de doeken deed. Hij begon zijn rede met het bedanken van de vertegenwoordigers van de verschillende landen voor hun aanwezigheid, maar sloeg de Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi over.

Bouterse zei onder meer dat Suriname een belangrijke rol in de wereld, met name in Zuid-Amerika en het Caribische gebied moet gaan bekleden, opdat het land een waardige status in de wereldpolitiek krijgt. Ook kondigde hij een 'kruistocht tegen corruptie' aan.

De Nederlandse ambassadeur was aanwezig, ondanks de negatieve uitlatingen van toekomstig minister van buitenlandse zaken Winston Lackin over zijn komst. Andere landen zoals Frankrijk en Verenigde Staten werden ook vertegenwoordigd door hun ambassades. De Amerikanen maanden Bouterse eerder de rechtsstaat en de mensenrechten te respecteren.

De Venezolaanse president Hugo Chávez had eerder aangekondigd dat hij zou komen, maar hij kwam niet opdagen. Er waren de hele week al veiligheidsteams uit Venezuela bezig zijn bezoek aan Paramaribo voor te bereiden. In Chávez' plaats kwam de minister van buitenlandse zaken. Namens buurland Guyana kwam de premier en Brazilië stuurde een minister van Staat.

De plechtigheid vond plaats in de Anthony Nesty Sporthal in de Surinaamse hoofdstad. De plechtigheid kostte iets meer dan een miljoen Surinaamse dollar, ongeveer driehonderdduizend euro, zei de voorzitter van de inauguratiecommissie Ricardo Panka tegen de Surinaamse krant de Ware Tijd.

De 64-jarige Bouterse kwam in 1980 al aan de macht in een militair bewind en maakte Suriname tot een dictatuur. In Suriname loopt nog een proces tegen de oud-couppleger vanwege de Decembermoorden in 1982. Hierbij kwamen vijftien tegenstanders van het militaire bewind om.

Bouterse is in het buitenland, voornamelijk in Nederland, omstreden. Hij is in Nederland veroordeeld tot elf jaar cel wegens drugshandel en daarom niet welkom.

Desi Bouterse beëdigd als president van Suriname
Desi Bouterse beëdigd als president van Suriname (Foto: Novum)

McLeish: "Dembťlť kiest andere optie dan Birmingham"

Moussa Dembélé ziet af van een overgang naar Birmingham City. De transfer was al in een vergevorderd stadium, maar de Belg zal volgens de trainer Alex McLeish een ander avontuur aangaan.

Birmingham City laat bij monde van trainer Alex McLeish weten dat een deal tussen Birmingham en de Belgische aanvaller van AZ is afgeketst.

"Dembélé heeft nog andere opties en hij kiest een andere optie", aldus Mcleish tegenover The Guardian. "Zijn zaakwaarnemer heeft mij dat verteld. Het is een klap in het gezicht, omdat we hier hard voor hebben gewerkt, maar zo is het leven."

McCleish bevestigt daarnaast dat Camoranesi ook niet naar Birmingham komt. Ondanks dat Birmingham zich niet zal versterken met de twee namen vraagt McCleish de fans optimistisch te blijven.

"We kijken nog naar één of twee mogelijkheden en ik heb er vertrouwen in dat we spelers zullen hebben in de tweede wedstrijd van het seizoen, maar waarschijnlijk niet in de eerste tegen Sunderland."

[EK] Van Rouwendaal achtste op 100 meter rug

Sharon van Rouwendaal heeft bij het Europees kampioenschap langebaan niet voor een verrassing weten te zorgen op de 100 meter rugslag. De 16-jarige Nederlandse zwemster eindigde in de finale als achtste.

Van Rouwendaal tikte aan in een tiijd van 1.01,79, waarmee ze 0,07 seconden langzamer was dan in de halve finales.

Het goud ging naar de Britse Gemma Spofforth die aantikte in 59,80. Daarmee was ze 0,39 seconden sneller dan haar landgenote Elizabeth Simmonds die het zilver pakte.

Joodse lobby hoopt dat Wilders wegblijft

De joodse organisatie Anti-Defamation League (ADL) hoopt dat PVV-leider Geert Wilders afziet van zijn voornemen om op 11 september in New York te demonstreren tegen de bouw van een moskee nabij Ground Zero. Dat vindt de directeur Onderzoek van het instituut Oren Segal.

"Het zou wat ons betreft van een uiterst slechte smaak getuigen als iemand met Wilders' reputatie uitgerekend 11 september in New York komt spreken om zijn boodschap van intolerantie en haat verder te verspreiden", zegt Segal donderdag in een gesprek met NRC Handelsblad.

De ADL, die de belangen van joden en de staat Israël behartigt, is net als Wilders tegen de bouw van de moskee, niet ver van de plaats waar op 11 september 2001 moslimterroristen de aanslagen op de WTC-torens pleegden. Daarbij kwamen bijna drieduizend mensen om het leven. Niettemin vindt Segal de kritiek van Wilders op de islam 'in flagrante strijd' met de vrijheid van godsdienst, een van de grondbeginselen van de VS.

Wilders is uitgenodigd door de organisatie Stop the Islamization of America. Volgens de ADL misbruikt die organisatie zorgen over moslimextremisme 'om meer onverdraagzaamheid te verspreiden'. Het zou daarom goed zijn als de PVV-leider afziet van zijn speech. "Ik zou hopen dat hij de gevoelens van de families van de slachtoffers voor ogen houdt, en niet nog meer olie op het vuur komt gooien."

Travestieten in het basisonderwijs

Woensdag, Rembrandtsplein, Amsterdam. Volle zon vertroetelt de hoofdstad en mij. Genietend van koffie verkeerd komt een bonte stoet nader. Jacques d'Ancona voert de lange rij pril geluk aan. Homo-bruidegommen met aan de arm een travestie-bruid. Prachtig plaatje! Ze vieren hun eigen feestje rond klokslag twaalf uur. Precies op het tijdstip waarin het jaar zich in tweeën deelt. Een hoogtepunt voor de gayscene...

Burgemeester neergestoken door eigen zoon

Burgemeester Thierry de Bournonville van het Waalse plaatsje Stavelot is donderdag door een van zijn zonen neergestoken. Op het moment verkeert hij nog in kritieke toestand.

Nadat hij meerdere malen met een mes in zijn rug, gezicht en armen is gestoken, is hij met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Bra-sur-Lienne. Volgens het parket van Verviers is de jongen na zijn misdaad op het dak van het huis geklommen om vervolgens te dreigen zichzelf van het leven te beroven. Dit werd later weer tegengesproken. Waarom de jongen zijn vader heeft aangevallen is nog niet duidelijk.

[EK] Verschuren naar finale koningsnummer

Sebastiaan Verschuren heeft zich bij het Europees kampioenschap langebaan in Boedapest geplaatst voor de finale van de 100 meter vrije slag. Verschuren zwom in de halve finales met 48,72 de derde tijd wat tevens een nieuw persoonlijk record was.

Jevgeny Lagoenov zwom in de halve finales met 48,38 de snelste tijd. Olympisch kampioen Alain Bernard tikte aan in een tijd van 48,71.

Vermeer langdurig uitgeschakeld

Tweede keeper van Ajax, Kenneth Vermeer, is vandaag ernstig geblesseerd geraakt. Tijdens de training is zijn rechterachillespees afgescheurd. Verwacht wordt dat Vermeer minimaal zes maanden is uitgeschakeld.

Vermeer stond vorig seizoen slechts eenmaal onder de lat, en was de beoogde eerste keeper van Ajax indien Maarten Stekelenburg zou vertrekken. Twee jaar geleden, destijds onder trainer Marco van Basten, kwam hij nog 22 keer in actie. In het begin omdat Stekelenburg geblesseerd was, maar ook na diens herstel koos Van Basten voor Vermeer als eerste keeper.

Leicester City in Thaise handen

De Engelse voetbalclub Leicester City is overgegaan in Thaise handen. Een groep investeerders onder leiding van Aiyawatt Raksriaksorn nam het team uit The Championship over.

Milan Mandaric zal voorzitter van de club blijven en moet samen met de investeerders The Foxes snel richting de Premier League brengen. Bij de club, waarvan het overnamebedrag onbekend is speelt momenteel Michael Lamey die deze zomer transfervrij overkwam van Arminia Bielefeld.

De vorige keer dat een club in Thaise handen kwam was in 2007 toen voormalig premier Thaksin Shinawatra Manchester City kocht. Een jaar later verkocht hij de club aan een investeerder uit Abu Dhabi.

Inspectiecommissie FIFA positief over WK-bid

Harold Mayne-Nicholls, voorzitter van een inspectiecommissie van de FIFA, heeft zich vandaag positief uitgelaten over de gezamenlijke kandidatuur van Nederland en België voor het WK van 2018 of 2022. "Beide landen zijn nu al een voorbeeld voor de wereld", zei hij. "Ze hebben een uitstekende indruk op ons achtergelaten."

De vijfkoppige inspectiecommissie van de wereldvoetbalbond reisde vanaf maandag door België en Nederland. Preses Mayne-Nicholls en zijn collega's bezochten mogelijke speelsteden als Brussel, Antwerpen, Eindhoven en Rotterdam. Ze beëindigen hun bezoek aan beide landen vandaag in Amsterdam.

Moeder vingert en tongt dochter (14)

Een vrouw uit het Utrechtse Houten heeft bij de rechtbank bekend dat ze haar dochter tot twee keer toe seksueel heeft misbruikt. Dat meldt het AD. De ontucht vond plaats in 1997 toen het meisje veertien jaar oud was.

Moeder en dochter hadden seks met elkaar in het ouderlijk huis. Dat deden ze door elkaar te vingeren en te tongen. De Houtense verklaarde voor de rechtbank dat zij en haar kind dertien jaar geleden samen een moeilijke tijd doormaakten. De dochter was net gedumpt door haar vriend en de ouders van de moeder waren gestorven.

"Ze vroeg of ik bij haar wilde slapen en zei: niemand hoeft dit te weten. Het is me overkomen", verklaarde de moeder voor de rechtbank. Ze benadrukt dat ze weet dat ze fout zat. "Dit hoort niet tussen moeder en dochter." De rechters doen over twee weken uitspraak.

Kras op huurbasis naar Sparta

Sparta heeft Ruud Kras op huurbasis overgenomen van FC Zwolle. Dat maakten de Rotterdammers vandaag bekend. Sparta huurt de speler voor een seizoen en heeft een optie tot koop op de 28-jarige verdediger.

Kras gaat beginnen aan zijn twaalfde jaar in het betaald voetbal. Afgelopen seizoen speelde hij 23 competitiewedstrijden voor Zwolle. In het verleden stond Kras onder contract bij FC Volendam, Ajax en FC Dordrecht.

Herpes als geneesmiddel tegen kanker

In Groot-Brittannië hebben wetenschappers hun eerste serie onderzoeken afgerond naar de inzet van een aangepast herpesvirus in de strijd tegen kanker. De resultaten zijn veelbelovend. Door het virus aan te passen is het mogelijk dat het alleen kankercellen aanvalt, zich in die cellen voortplant om vervolgens een eiwit te creëren, dat op zijn beurt weer het immuunsysteem aanspoort de kwaadaardige cel te vernietigen.

Bij deze eerste serie onderzoeken is getest op 17 huidkankerpatiënten, zij kregen het virus naast de gebruikelijke chemokuren toegediend. Nadat de tumor operatief verwijderd was, bleek 93 procent kankervrij te zijn. Na twee jaar had 82 procent geen terugval gehad. Wanneer alleen met chemotherapie behandeld wordt, is het laatstgenoemde percentage rond de 50 procent. Daarnaast werken de traditionele therapieën enkel wanneer men er vroeg bij is. Dit zou voor de 'virusbehandeling' niet gelden.

Het onderzoek was nu nog te klein om definitieve conclusies uit te trekken, maar in de toekomst wordt dit breder onderzocht en ook op meerdere soorten kanker.

Ballack wil aanvoerdersband Duitsland terug

Michael Ballack claimt de aanvoerdersband van het Duitse nationale elftal terug. De middenvelder van Bayer Leverkusen meldde vandaag dat hij van bondscoach Joachim Löw inmiddels een toezegging heeft gekregen.

Ballack raakte voor het afgelopen WK de band kwijt omdat hij geblesseerd was. Reserve-aanvoerder Philip Lahm droeg de band in Zuid-Afrika, iets wat hem zeer goed bevallen is. Hij wil daarom ook wel na het mondiale eindtoernooi aanvoerder zijn.

Beiden speelden gisteren niet mee in het vriendschappelijke duel van Duitsland tegen Denemarken. Voor die wedstrijd meldde Löw dat hij nog deze maand met beide voetballers om tafel wil om het conflict uit de wereld te helpen. Daarna staat begin september de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap in 2012 op het programma. Dan speelt Die Mannschaft tegen België.

Ophef wegens 'te sensuele' topless dame

Een 26-jarige Italiaanse brunette wordt beschuldigd van het 'sensueel aanbrengen van zonnebrandolie op een openbaar strand' terwijl de vrouw topless lag te zonnen op het strand van Anzio in Rome. De politie onderzoekt de zaak.

Het slachtoffer had vervolgens aan bel getrokken bij de politie. "Een aantrekkelijke vrouw bracht beschermende olie aan op haar lichaam en had zo de puberende zonen (12 en 14 jaar) van de woedende mama in verwarring gebracht", zo luidt de klacht.

"We hebben een onderzoek geopend naar openbare zedenschennis omdat we dat na de klacht van de moeder verplicht zijn", aldus een woordvoerder van de politie in de Italiaanse media. "Voor zover ik weet, was de dame in kwestie heel aantrekkelijk."

Wielerploeg Caisse d'Epargne gered

De wielerploeg van Caisse d'Epargne is zeker van het voortbestaan. Het Spaanse Telecommunicatiebedrijf Telefonica neemt de sponsoring van de formatie over, meldt Cyclingnews. De nieuwe ploeg gaat verder onder de naam Movistar, dat onderdeel van Telefonica is. Het budget en de duur van het contract zijn nog niet bekendgemaakt.

Eerder dit jaar maakte Caisse d'Epargne bekend te stoppen met de sponsoring van de wielerploeg. In zijn zoektocht naar een nieuwe geldschieter vroeg ploegleider Eusebio Unzue zijn renners eerder al geduld te hebben tot half augustus.

De zekerheid van het voortbestaan kan de renners doen besluiten toch bij de ploeg te blijven. De afgelopen weken werd de Spanjaard Luis Leon Sanchez van Caisse d'Epargne veelvuldig in verband gebracht met Rabobank.

De Spaanse wielerformatie begon in 1980 onder de naam Reynolds. Daarna droeg de ploeg de naam van Banesto en Iles Baleares voordat de Franse bank het overnam in 2006. Kopman Alejandro Valverde kreeg in juni een tweejarige schorsing opgelegd voor zijn betrokkenheid bij het dopingschandaal rond de Italiaanse sportarts Eufemiano Fuentes.

Wielerploeg Caisse d'Epargne gered
Wielerploeg Caisse d'Epargne gered (Foto: Novum)

Ruzie ijscomannen eindigt plakkerig

Twee ijscomannen hebben een ruzie beslecht met een voedselwarengevecht. Dat gebeurde in een park in het Belgische Wilrijk. Toen de vaste ijsjesverkoper zijn plekje 's middags op wilde zoeken, zag hij dat zijn standplek was bezet door een concurrent.

De twee begonnen ruzie te maken en kwamen er samen niet uit.  Een ijscoman werd zo boos dat hij verschillende sauzen in de wagen van zijn tegenstander gooide. Daarbij besmeurde hij ook de kleding van zijn tegenstander. De andere ijsjesverkoper werd zo boos dat hij pardoes een doos kersensaus over zijn belager kieperde.

India wil tweede F1-circuit

De bouw van het Formule 1-circuit in het Indiase New Delhi voor de race in 2011 is nog niet afgerond, maar ondertussen is India al bezig met de plannen voor een tweede Formule 1-waardig circuit. Deze zal in Mumbai gebouwd moeten worden.

De besprekingen in het voormalige Bombai zullen later deze maand van start gaan. De stad heeft een band met de Formule 1, omdat Force India in 2008 haar bolide er presenteerde en vorig jaar Red Bull in de haven een demonstratie gaf.

Brandwonden voortaan beter te behandelen

Duitse, Italiaanse, Litouwse en Britse onderzoekers zijn erin geslaagd een apparaatje te ontwikkelen, dat testen bij brandwonden die nu meerdere dagen duren overbodig maakt. Voortaan kan dit in enkele minuten. Binnen de EU vallen er per jaar duizenden slachtoffers ten gevolge van brandwonden te betreuren.

Om de juiste behandeling te kunnen bepalen, moesten artsen in het verleden microbiologische tests uitvoeren om erachter te komen welke bacterie de veel voorkomende infecties veroorzaakte. Vanaf nu kan dat dus met een scanapparaatje. De EU heeft dit onderzoek voor iets meer dan anderhalf miljoen euro gesubsidieerd.

Meer inburgeraars in eerste halfjaar

Steeds meer allochtonen laten zich inburgeren. In de eerste helft van dit jaar startten 24.000 'nieuwe Nederlanders' aan een inburgeringstraject. Dat zijn er 7.500 meer dan in dezelfde periode vorig jaar, schrijft demissionair minister voor Integratie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens de bewindsman liggen rijk en gemeenten op koers om het doel van 56.000 inburgeraars dit jaar te halen. Het kabinet ging eerder nog uit van zestigduizend inburgeraars, maar daarvan bleek vorig jaar al dat het 'onhaalbaar' was. In 2009 kwam het aantal mensen dat een inburgeringscursus volgde nog uit op ongeveer 43.000.

Die doelstelling is destijds 'misschien wel heel makkelijk gesteld', zei oud-minister voor Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) in december daarover. Hij stelde toen 75 miljoen euro extra beschikbaar om het aantal inburgeraars op te krikken.

Uit de nieuwste cijfers van gemeenten blijkt verder dat steeds meer allochtonen zich vrijwillig aanmelden voor een inburgeringscursus; met 27 procent ligt dit percentage acht procentpunt hoger dan vorig jaar. Gemeenten zijn beter in staat vrijwillige inburgeraars te 'bereiken en te motiveren', luidt de verklaring.

Ook doen meer inburgeraars examen. Tussen 2007 en 2009 deden in totaal 33.000 mensen examen, in de eerste helft van dit jaar waren het er bijna 17.000. Dat komt overeen met een slagingspercentage van 72 procent. Daarmee is de ambitie van het kabinet van zestig procent geslaagden gehaald.

Het is de bedoeling dat dit jaar in totaal 25.000 allochtonen de inburgeringscursus met succes afsluiten.

Belgische GP vreest voor toekomst

De organisatie van de Grand Prix van België vreest voor de toekomst. Eind 2012 loopt het huidige contract af en vele landen liggen op de loer om de plek op de Formule 1-kalender over te gaan nemen. In de komende jaren zullen naast Zuid-Korea ook India, Verenigde Staten en Rusland opgenomen worden op de kalender.

"Aan kandidaten geen gebrek. Zelfs Frankrijk heeft momenteel geen grand prix. België zal dus erg op zijn tellen moeten passen en alleszins vóór 2012 een nieuwe aanvraag moeten indienen," zegt directeur van de race op Spa-Francorchamps André Maes in De Morgen.

Eigen Huis wil onderzoek hypotheekrente

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet een onderzoek instellen naar de manier waarop banken de hoogte van de hypotheekrente bepalen. Dat bepleit de Vereniging Eigen Huis, de club van huizenbezitters.

Eigen Huis ageert al enige tijd tegen de huidige rentetarieven. Die zouden te hoog zijn. De rente op de financiële markten is historisch laag, maar de hypotheekrente is niet meegedaald. Volgens Eigen Huis 'duidt alles erop dat banken hun financiële positie trachten te verbeteren over de rug van huizenkopers'.

Volgens Eigen Huis is het tijd dat de NMa een onderzoek instelt naar het gebrek aan concurrentie op de hypotheekmarkt, zo meldde de vereniging donderdag. Eigen Huis wijst erop dat tachtig procent van deze markt in handen is van vier grote banken: ABN Amro, ING, Rabobank en SNS Reaal.

De Nederlandse Vereniging van Banken ontkende eerder deze week dat er te weinig concurrentie is. De Vereniging Eigen Huis vindt echter dat de banken 'geen steekhoudende argumenten' hebben.

De NMa, die tot taak heeft op te treden tegen prijsafspraken en andere concurrentievervalsing, wil niet zeggen of er een onderzoek komt. De organisatie meldt wel de hypotheekmarkt 'op de voet te volgen'.

Ruiz: "De optie Sevilla staat me aan"

Bryan Ruiz hoopt dat hij nog voor het einde van de transferperiode naar Sevilla verkast. De aanvaller van FC Twente is eerste keus als Luis Fabiano vertrekt uit Andalusië.

Zaakwaarnemer Walter Moltermans weet van de interesse, laat hij blijken in de papieren versie van de Spaanse krant Marca. "Ik heb met Ramon Monchí (directeur sportzaken) van Sevilla gesproken en hij heeft me verzekerd dat Bryan eerste keus is. Voor ons is Sevilla dat ook."

"De interesse van Sevilla is zeer serieus", gaat hij verder. "Ik ben er zeker van dat ze er geen spijt van krijgen. Mijn relatie met Monchí is goed, we spreken dezelfde taal. De komende uren kunnen er al ontwikkelingen zijn."

Ook Ruiz zelf wordt aan het woord gelaten in de krant. De speler was de afgelopen dagen bij de nationale ploeg van Costa Rica. "De optie-Sevilla staat me aan. Ik hoop dat het rond komt. Ik wil in Spanje spelen en Sevilla is een grote club. Spanje heeft mijn voorkeur boven de Italiaanse en Engelse competitie. Ik hoop dat alles in orde komt de komende dagen."

FC Twente wil in een reactie niet ingaan op het bericht. "Zolang er geen transfer is, doen wij geen uitlatingen", zegt woordvoerder Richard Peters tegen Goal.com.

Woningen Blaricum nog steeds het duurst

Blaricum is voor de derde keer op rij de duurste gemeente om te wonen. Dat meldt de website woningmarktcijfers.nl donderdag op basis van onderzoek bij het Kadaster. Huizenkopers betaalden daar in de eerste helft van dit jaar gemiddeld 1,1 miljoen euro voor een woning. Bloemendaal en Laren komen op de tweede en derde plaats.

In de provincie Groningen staan de goedkoopste huizen. De Marne voert de lijst aan. Een huis kost daar gemiddeld 120.000 euro. In Delfzijl staan huizen voor gemiddeld 129.000 te koop.

In het eerste halfjaar werden in Nederland bijna zestigduizend woningen verkocht. Dit is een kleine vier procent meer dan in dezelfde periode van 2009.

Dronkaard toont nepvuurwapen in trein

De politie heeft woensdagmiddag op het Centraal Station in Nijmegen met getrokken pistool een man aangehouden die met een vuurwapen was gezien. Het bleek een nepvuurwapen te zijn.

De 26-jarige dronken Nijmegenaar had het verboden speelgoed in de trein aan medepassagiers laten zien. Een politiewoordvoerder kan zich voorstellen dat dat tot consternatie heeft geleid.

Agenten gingen naar het station om de man aan te houden. In de stationshal zagen agenten hem staan met een fles sterke drank in zijn hand. Al snel trok hij zijn T-shirt omhoog, waardoor duidelijk te zien was dat er een wapen tussen zijn broekband zat geklemd.

De agenten trokken meteen hun wapen en bevolen de man op de grond te gaan liggen met zijn handen op zijn hoofd. Hij gehoorzaamde en is aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. In de loop van de avond is hij vrijgelaten.

Paus wijst ontslag Ierse hulpbisschoppen af

Paus Benedictus XVI heeft het ontslag afgewezen van twee Ierse hulpbisschoppen die in verband zijn gebracht met het toedekken van seksueel misbruik door priesters in het aartsbisdom Dublin. De betrokkenen, Eamonn Walsh en Raymond Field, krijgen wel nieuwe taken binnen de diocese. Dat heeft de aartsbisschop van Dublin, Diarmuid Martin, woensdag bekendgemaakt. Waarom Walsh en Field van het Vaticaan in functie mogen blijven, werd niet verduidelijkt.

Dat de twee mogen aanblijven is een klap in het gezicht van Martin, die het sinds zijn aanstelling in 2004 aan de stok heeft met geestelijken die het wijdverbreide seksueel misbruik van kinderen door priesters in Ierland altijd hebben ontkend en verhuld. Volgens ingewijden heeft Martin van het Vaticaan te verstaan gekregen dat hij zich in de toekomst dient te onthouden van openlijke kritiek op collega-geestelijken.

Volksverhuizing voor waterproject China

China verhuist 330.000 mensen om plaats te maken voor een nieuw waterproject dat de dorstige bevolking van Beijing van water moet voorzien. Het gaat om de grootste Chinese volksverhuizing sinds de aanleg van de Drieklovendam.

Woensdag werd een eerste groep van 499 dorpelingen verhuisd, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag. Eind september moeten zestigduizend mensen elders zijn ondergebracht. Tegen 2014 moet iedereen zijn verhuisd.

Het project is erop gericht water over te hevelen van de rivier de Yangtze naar Beijing en Tianjin, steden in het noorden van het land die geregeld getroffen worden door droogte. De stad Danjiangkou, in de provincie Hubei, komt door het project uiteindelijk 170 meter onder water te liggen.

Bij de aanleg van de Drieklovendam werden 1,4 miljoen mensen gedwongen te verhuizen.

Journalisten tegen plan Hirsch Ballin

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is tegen een verbod op het opnemen van vertrouwelijke gesprekken, zoals minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) dat wil invoeren. Dat heeft de journalistenvakbond donderdag gemeld.

Volgens het voorstel van Hirsch Ballin zouden bijvoorbeeld de beelden die misdaadverslaggever Peter R. de Vries stiekem maakte van Joran van der Sloot niet meer mogen worden uitgezonden, stelt de NVJ.

Nu is het al verboden om stiekem gesprekken op te nemen als degene die de opname maakt, niet zelf aan het gesprek deelneemt. Hirsch Ballin maakte onlangs bekend dat hij een algeheel verbod wil op het opnemen van vertrouwelijke gesprekken.

Hirsch Ballin wil ook de publicatie van illegaal verkregen foto's of filmbeelden van bekende Nederlanders strafbaar stellen. Dat zou bijvoorbeeld gelden voor de beelden van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen, gemaakt door een beveiligingscamera in een parkeergarage.

De officier van justitie moet de macht krijgen om zulke beelden van internet te laten verwijderen, vindt Hirsch Ballin. Nu is daar nog toestemming van de rechter voor nodig. De NVJ vindt dat te ver gaan. "Een dergelijke beslissing moet worden genomen door een rechter-commissaris", zegt NVJ-secretaris Thomas Bruning.

Schleck: "Trilogie onmogelijk"

Volgens wielrenner Andy Schleck is het onmogelijk om in één jaar tijd zowel de Tour de France, de Vuelta als de Giro d'Italia te winnen. Hij reageerde daarmee op uitspraken van Bjarne Riis, zijn huidige ploegleider bij Saxo Bank.

Schleck vertrekt volgend seizoen waarschijnlijk naar een nieuwe Luxemburgse ploeg die om de Schleck-broers heen wordt gebouwd. Als opvolger haalde Saxo Bank de drievoudig Tourwinnaar Alberto Contador binnen. Riis gaf daarbij aan dat hij de Spanjaard in staat acht om de drie grote ronden in één seizoen te kunnen winnen.

"Ik denk niet dat hij dat kan",
aldus Schleck in Cyclingnews. "Ik denk dat het gewoon onmogelijk is." Ook meldde hij dat het voor hem geen persoonlijk doel is om de trilogie te winnen. Ook de zaakwaarnemer en broer van Contador, Fran, nam al afstand van de woorden van Riis. Hij benadrukte dat de Tour de komende jaren het hoofddoel blijft voor Alberto.

Powell mist Diamond League-wedstrijd Londen

Asafa Powell heeft afgezegd voor de 100 meter op de London Grand Prix, een wedstrijd die deel uitmaakt van de Diamond League. De Jamaicaanse atleet heeft last van zijn rug. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Powell nam de beslissing nadat hij een dokter had geraadpleegd.

Powell deed vorige week door zijn rugblessure ook al niet mee aan de Diamond League-wedstrijd in het Zweedse Stockholm. "De dokter adviseerde mij in het belang van mijn herstel niet te starten. Ik hoopte op een snel herstel, maar dat is helaas niet het geval."

Olympisch kampioen op de 100 meter Usain Bolt moet de wedstrijd ook missen. De landgenoot van Powell kampt ook met een rugblessure. Bolt kan het hele seizoen niet meer in actie komen. Vorige week werd hij voor het eerst in twee jaar verslagen op de 100 meter. Tyson Gay was te sterk in Zweden.

Red Bull Racing wijzigt voorvleugel niet

Technisch directeur Adrian Newey van Red Bull Racing heeft tegenover ITV laten weten dat het team geen wijzigingen aan de voorvleugel zal aanbrengen voor de Grand Prix van België. De verwachting was dat het Oostenrijkse team dit juist wel zou doen, omdat de FIA de inspecties en tests verder uit gaat breiden.

Newey had het volgende te zeggen: "Nee, dat verwacht ik niet. De nieuwe test en inspectie zal geen effect hebben op onze voorvleugel en is daarbij dus gewoon legaal. Ik zie het klagen van andere teams maar als een groot compliment. Er valt schijnbaar altijd wat te klagen als je een legale auto hebt gebouwd die ook dominant en snel is."

Bosbranden in Portugal

De Portugese autoriteiten hebben blusvliegtuigen en bulldozers van het leger ingezet om de verspreiding van bosbranden in twee nationale parken tegen te houden. Dat heeft de Portugese Dienst voor Burgerbescherming donderdag op zijn website gemeld.

Bijna driehonderd brandweerlieden en vijf vliegtuigen proberen het vuur in de Serra da Estrela, in het midden van het land, te beteugelen. In het noordelijke natuurreservaat Peneda-Geres worden met zwaar materieel bufferzones gegraven.

De burgerbescherming meldt dat verspreid over het land door aanhoudende droogte zo'n twintig bosbranden zijn uitgebroken. Er staan tienduizend brandweerlieden paraat, alsmede 56 blusvliegtuigen.

Geen bewijs voor oogschade door 3D-gaming

Er gingen geruchten dat 3D-technologie en dan vooral 3D-gaming schade aan de ogen kon veroorzaken. Als dit waar was zou dit enorm slechte invloed hebben op de verkoopcijfers van Nintendo’s 3DS en Sony’s geplande 3D-spellen. Het is dan ook voorspelbaar dat er de komende tijd meerderde onderzoeken gaan komen naar de mogelijke effecten van deze nieuwe technologische ontwikkelingen.

In een onderzoek van oogarts Mark Borchert is naar voren gekomen dat er geen aantoonbaar verband bestaat tussen schade aan het oog en 3D-gaming. Borchert ondervond wel dat sommige mensen last kunnen hebben van kortstondige klachten: “There are people who get uncomfortable with it, and get eye strain or headaches, or on much rarer occasions, a sense of imbalance or nausea, but there's no evidence it can cause permanent harm to your vision or use of both eyes together or anything like that.”

Squasher Anjema moet buigen voor Lincou

Laurens Jan Anjema heeft in de tweede ronde van de Australian Open 2010 zijn meerdere moeten erkennen in de Fransman Thierry Lincou. De 27-jarige squasher speelde een goede partij, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de nummer zeven van de plaatsingslijst.

Anjema begon uitstekend aan zijn duel met de wereldkampioen van 2004. Hij won de eerste game met overmacht en hield ook in het tweede bedrijf lange tijd gelijke tred met zijn ervaren tegenstander, die op het eind van de game echter een tandje bij schakelde en daarmee de partij weer in evenwicht bracht. Game drie ging snel naar de Fransman, die eenvoudig door leek te stomen naar de overwinning. De als twaalfde geplaatste Anjema dacht daar anders over en rechtte nog eenmaal zijn rug. De Hagenaar kreeg op 10-9 een kans om de vierde game binnen te slepen, maar faalde. Lincou maakte dankbaar gebruik en sleepte uiteindelijk een zwaarbevochten 5-11, 11-9, 11-4, 13-11 zege uit het vuur.

"Ik speelde goed vandaag en had mijn kansen om te winnen", vertelde een aangeslagen Anjema. "Uiteindelijk gaat het om de belangrijke punten aan het eind van de games en op die momenten maakt Thierry de ballen wel af en ik niet. Dat was het grote verschil."

De Nederlander zal zich nu gaan voorbereiden op de Hong Kong Open die later deze maand (24-29 augustus) op het programma staat. Anjema stuit daar in de eerste ronde op de Egyptenaar Omar Mosaad. Bij winst wacht een mogelijke confrontatie met regerend wereldkampioen Amr Shabana.

Footon-Servetto wordt Geox

De ploeg van Footon-Servetto heeft voor volgend jaar een nieuwe hoofdsponsor. In 2011 zal schoenenfabrikant Geox de voornaamste geldschieter zijn van de ploeg.

Daarnaast lijkt de wielerploeg te azen op Damiano Cunego, momenteel nog uitkomend voor Lampre. Met het aantrekken van Cunego hoopt de ploeg een plaats in de Giro veilig te stellen. Footon staat nu niet bij de zeventien beste teams in de UCI-ranking, en daardoor is een plaats in een grote ronde niet gegarandeerd.

Gevangenen ontsnappen terwijl cipier gamet

In het Filipijnse Cagayan heeft een cipier het voor vijf gevangenen wel heel gemakkelijk gemaakt om te ontsnappen. De bewaarder was zo bezig met het spelletje 'Plants vs Zombies' dat hij niet lette op het geboefte. Eén van de gevangenen kon eenvoudig de sleutels pakken om vervolgens de bajes uit te vluchten.

De politie heeft inmiddels vier ontsnapten ingerekend. Eén gevangene, de 35-jarige Reynard Marturillas, is nog voortvluchtig.

Zeilmeisje onderhandelt over beeldrechten

Zeilmeisje Laura Dekker is op dit moment nog druk in onderhandeling over de rechten om haar tocht op beeld vast te leggen. Volgens haar woordvoerder Peter Klarenbeek is de 14-jarige met diverse partijen in onderhandeling.

Hij vermoedt dat er op zeer korte termijn een besluit zal worden genomen. De onderhandelingen met de producent Eyeworks waren al stukgelopen, dat meldde de producent woensdag.

"Wij zijn geen geldwolven", zegt Klarenbeek. "Eyeworks wilde een soort Big Brotherachtig programma maken rond de reis van Laura. Zo'n format werkt niet voor een meisje van 14 jaar. Bovendien ging het contract dat Eyeworks voorstelde, gepaard met zware verplichtingen en afspraken waar wij ons niet in konden vinden."

De zaakwaarnemers van Laura zijn op dit moment nog druk in onderhandeling met verschillende partijen. De woordvoerder wil niet zeggen welke partijen.

Deadly Premonition getipt als cultklassieker

Horrorgame Deadly Premonition wordt toch uitgebracht in Europa. Game-uitgever Rising Star Games had het spel in eerste instantie niet opgenomen in zijn plannen voor dit najaar, maar de uitgever hoopt dat Deadly Premonition een cultklassieker wordt.

Het uitgeven van het Xbox 360-spel is voor Rising Star Games een interessante opdracht. In de Verenigde Staten zorgde de horrorgame voor veel verdeeldheid onder critici. Entertainmentwebsite IGN noemt het spel verschrikkelijk slecht, terwijl gameweblog Destructoid het spel de hemel in prijst. "Het is bijna perfect", luidt de conclusie van het weblog.

Martin Defries, operationeel directeur van Rising Star Games, vindt het een interessante game om uit te geven in Europa. "Het is een cultklassieker in wording", meent hij.

De horrorgame speelt zich af in Greenvale, een klein plaatsje in het noordwesten van de Verenigde Staten. De gamer speelt de rol van FBI-agent Francis York. York moet een brute moord onderzoeken op een meisje uit de buurt. Deadly Premonition wordt deze herfst uitgegeven voor de Xbox 360.

'Deadly Premonition? getipt als cultklassieker
Deadly Premonition getipt als cultklassieker

Wolverine en Iron Man naar Facebook

Bekende personages uit de stripboeken van Marvel spelen binnenkort de hoofdrol in games op het sociale netwerk Facebook. Gamestudio Playdom heeft van moederbedrijf Disney de opdracht gekregen om spellen te maken rond een of meerdere Marvel-personages.

Playdom werd vorige maand door Disney overgenomen. De productie van een Marvel-game voor een sociaal netwerk is de eerste game die de gamestudio sinds de overname maakt. De gamestudio maakte eerder games als Mobsters en Social City voor Facebook en de iPhone.

Gouden controller bij aanschaf Goldeneye

Een gouden controller voor de Nintendo Wii is in beperkte oplage beschikbaar bij aanschaf van het schietspel Goldeneye 007. Dat hebben Nintendo en Activision woensdagavond bekendgemaakt.

Bij aanschaf van de Goldeneye 007: Classic Edition krijgen spelers niet alleen het spel maar ook een gouden versie van de Classic Controller Pro. Deze is geïnspireerd op het legendarische Bondpistool uit de film The Man with the Golden Gun.

Goldeneye 007 is een remake van het klassieke schietspel op de Nintendo 64. De nieuwe Goldeneye beschikt over de mogelijkheid om met vier spelers tegen elkaar op een scherm te spelen. Daarnaast kan online tegen zeven andere spelers gespeeld worden en biedt het spel een verhaal van James Bond.

Goldeneye 007 verschijnt eind dit najaar voor de Nintendo Wii.

Gouden controller bij aanschaf 'Goldeneye'
Gouden controller bij aanschaf 'Goldeneye' (Foto: Novum)

Kamervragen over verhoor om Wilders-tweet

D66 wil opheldering van het kabinet over de mogelijke vervolging van journalist Bert Brussen. Hij plaatste op zijn website een kopie van een Twitterbericht waarin Geert Wilders werd bedreigd, en wordt nu zelf mogelijk vervolgd.

D66-Kamerlid Boris van der Ham vindt het logisch dat degene die het oorspronkelijke Twitterbericht heeft geplaatst, wordt vervolgd. "Maar het is vreemd dat een journalist die zo'n vreselijke bedreiging juist aan de kaak stelt, nu ook verdacht is."

Van der Ham heeft donderdag Kamervragen gesteld aan demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) en demissionair staatssecretaris van Mediazaken Marja van Bijsterveldt (CDA). Hij vindt dat justitie niet genoeg aandacht heeft voor de context waarin Brussen het bericht heeft gepubliceerd.

Brussen is woensdag verhoord door de politie. Daarbij verklaarde hij dat hij niet van plan is om het bericht te verwijderen. Met de plaatsing ervan zegt Brussen te hebben willen aangeven dat bedreigingen tegen politici overal op internet te vinden zijn.

Justitie beslist binnen enkele weken of hij inderdaad wordt vervolgd. Dat zou zijn wegens bedreiging en haatzaaien. Naar de auteur van de oorspronkelijke tweet, Mohamed Ghabri, loopt ook een onderzoek.

Hersi met De Graafschap terug in Eredivisie

Youssouf Hersi keert terug in de Eredivisie. Hij tekent een contract voor een jaar bij De Graafschap. De 27-jarige aanvallende middenvelder komt transfervrij over van AEK Athene. In het verleden speelde Hersi voor Ajax, NAC Breda, NEC, sc Heerenveen, Vitesse en FC Twente.

"Met de komst van Youssouf Hersi hebben we de middenvelder die we zochten, hij brengt naast creativiteit ook veel ervaring op het hoogste niveau in het team", verklaarde directeur Voetbalzaken Leen Looijen. Hersi speelde 227 wedstrijden in de Eredivisie en scoorde daarin 45 keer.

Tel Sell: De Stab-Shoot&Go! Bestel nu!

Bent u ook zo zat van uw klagende schoonmoeder? Gaan bij u ook de haren recht overeind staan als uw buurjongen weer eens met zijn opgevoerde brommer langs uw huis crost? Wordt u ook gek van uw ex van wie u maar brieven blijft krijgen over verhoging van alimentatie? Bent u ook klaar met revolvers waarbij de kogels in de loop blijven hangen? Met messen die dubbelklappen als u ze in de halsslagader van een van uw leerlingen wilt steken?

Start EK-kwalificatie tegen San Marino wellicht niet op TV

Het Nederlandse publiek zal de start van Oranje aan de EK-kwalificatiereeks waarschijnlijk niet op televisie kunnen aanschouwen. De interland tegen San Marino heeft nog geen koper gevonden.

De live-rechten van het duel op vrijdag 3 september zijn nog steeds niet verkocht aan een zender op het open net, zo meldt De Telegraaf vandaag. Het sportmarketingbureau Sport Five heeft de live-rechten van vier Nederlandse kwalificatiewedstrijden in handen en vraagt voor dat pakket 850.000 euro.

Een aantal Nederlandse zenders zou er niet meer dan 300.000 euro voor over hebben. Het betreft de wedstrijden tegen San Marino, Moldavië, Hongarije en Finland. De tv-zenders zijn bang dat het Nederlands elftal na het succesvolle WK weinig kijkers trekt.

De kans is groot dat Zweden-Nederland van 11 oktober 2011 wel wordt uitgezonden in Nederland. Voor die laatste uitwedstrijd liggen de rechten bij de KNVB. Waarschijnlijk verkoopt de bond het duel weer aan SBS6, waar de voetbalbond een contract mee heeft.

'VS is failliete Mickey Mouse-economie'

"Amerika is een Mickey Mouse-economie, die technisch gesproken failliet is. De gelijkenissen met Rusland in 1998 zijn frappant. Consumenten, bedrijven en de overheid: ze staan allen zwaar in het rood."

Dit heeft Jochen Wermuth woensdag gezegd in een interview met financieel nieuwszender CNBC. Wermuth is naast vermogensbeheerder ook Rusland-expert, en voorspelde in 1997 de Roebelcrisis die daarop volgde.

De afgestudeerde Duitse wiskundig econoom deed de uitspraken nadat bekend werd dat de Amerikaanse centrale bank de Fed opnieuw dollars in de economie gaat pompen om het herstel nieuw leven in te blazen.

Wermuth: "Mocht het team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat de Russische crisis in 1998 beheerde het vandaag in de VS voor het zeggen hebben, dan zou ze per direct de steun van de Fed aan het Amerikaanse regeringsbeleid verbieden."

"Het Amerikaanse kredietrisico is enorm en de VS hebben nog twee opties: hun schulden niet langer betalen of de munt nog verder laten devalueren tegenover munten als de yen en de roebel. Alle voorwaarden daarvoor zijn vervuld", aldus de investeerder.

Mohamed El-Erian, de CEO van 's werelds grootste obligatiebelegger Pimco trad Wermuth bij: "De Fed heeft de afgelopen drie jaar op een agressieve wijze de rente verlaagd en miljarden dollars aan effecten opgekocht, maar de maatregelen om de economie nog verder te stimuleren raken stilaan uitgeput."


'Amerika is een failliete Mickey Mouse-economie'

Reactie Maxime Verhagen op anti-PVV-manifest

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen kan de bezorgdheid van sommige CDA’ers wel voorstellen, maar vindt dat ze eerst de resultaten van de onderhandelingen moeten afwachten. 

We zijn nog maar aan het begin van de onderhandelingen, we moeten de resultaten afwachten”, aldus de reactie van Maxime Verhagen op de handtekeningenactie van een groep CDA-leden.

Maurice de Hond geeft aan dat de ophef binnen het CDA meevalt, uit zijn onderzoek blijkt dat bijna acht op de tien CDA’ers (79 procent) wil dat de onderhandelingen voor een VVD-CDA-kabinet met gedoogsteun van de PVV, slagen.

Van der Vaart verwacht veel aan spelen toe te komen

Rafael van der Vaart kijkt reikhalzend uit naar een nieuw seizoen in het shirt van Real Madrid. Hoewel er volop wordt gespeculeerd over een mogelijke transfer, verwacht de Nederlands international veel speelminuten te krijgen.

Van der Vaart profiteerde afgelopen seizoen in de tweede seizoenshelft van een blessure van Kaká. Aangezien Kaká ook in de eerste maanden van het nieuwe seizoen buitenspel staat, lijkt eenzelfde positie voor de aanvallende middenvelder weggelegd. Real Madrid trok echter een concurrent aan in de persoon van Sergio Canales.

"Het seizoen duurt heel lang en ik vertrouw erop dat ik veel aan spelen toekom", vertelt Van der Vaart in de Spaanse media. "Iedereen hier is van een hoog niveau. Canales is een speler die mij erg bevalt, een heel jonge speler die veel gaat meedoen dit seizoen. Maar dat geldt ook voor mij."

Van der Vaart is na de verloren WK-finale weer volop in training bij De Koninklijke, waar José Mourinho sinds deze zomer aan het roer staat. "Mourinho is een trainer die houdt van intensieve sessies en dat is volgens mij heel gunstig voor het ritme dat je in wedstrijden ook moet hebben."

Aanstaande nacht een regen aan 'sterren'

Op verzoek van een aantal FOK!users zonder agenda of goed werkend geheugen hierbij een geheugensteuntje. Uiteraard is dit berichtje ook voor alle andere mensen. Zoals we vorige week berichtten zijn vanavond en vannacht veel kleine meteorieten te zien die verbranden in onze dampkring.

Ieder jaar kruist de Aarde de baan van de komeet 'Swift-Tuttle' in de maand augustus. Het vroege verdwijnen van de maan achter de einder, zorgt dit jaar voor de unieke mogelijkheid om tot wel honderd 'perseïden' per uur te zien.

De omstandigheden zijn dit jaar goed met betrekking tot de maanstand, die erg vroeg onder zal gaan. Of het weer net zo goed mee gaat werken, is nog maar de vraag. Het KNMI voorspelt een bewolkte en regenachtige dag. In de komende nacht voorspellen zij echter opklaringen. Wat dat betreft zal het dus nog even afwachten zijn.

Wanneer je niet druk bezig bent met een date of met andere belangrijke zaken, verzoeken we jullie om mooie foto's te maken en deze in te sturen naar frontpage@fok.nl, zodat we er een gave fotospecial van kunnen maken. Vanuit de redactie in ieder geval veel kijkplezier toegewenst.

Bordspel: Piraten Duel

Altijd al een piraat willen zijn? Met het spel Piraten Duel van de uitgeverij Rubinstein krijgt de consument deze kans. Je kruipt in de huid van een piraat die op zoek gaat naar een schatkaart en uiteindelijk naar de felbegeerde schat. Dit doe je niet alleen. Integendeel, de titel van het spel verklaart al direct dat het hierbij om een duellerende wedstrijd gaat. Het spel is speelbaar met twee tot vier spelers, niet meer of minder en richt zich vooral op jongere spelers. 

Piraten Duel

 

Meisje (15) in bosjes getrokken en verkracht

Een 15-jarig meisje uit Voorschoten is dinsdagnacht verkracht. Ze fietste ergens tussen 01.30 en 02.30 uur van Leiden naar haar woonplaats en werd op het fietspad langs de Voorschoterweg vastgepakt en in de bosjes getrokken, meldt de politie.

Na de verkrachting is de man in onbekende richting vertrokken. Het meisje is naar huis gefietst, waarna de politie werd gewaarschuwd. Die heeft dezelfde nacht uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De politie zoekt getuigen die de man mogelijk die nacht in de buurt hebben gezien.

Tofste baas - Tweede ronde - dag 37

Sarah Kerrigan wist gisteren te winnen van M. Bison en Big Daddy waardoor ook zij naar de volgende ronde gaat en het mag opnemen tegen GlaDOS.

Vandaag hebben we weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Meta Ridley (Metroid-serie)

Meta Ridley begon als Ridley, een wezen dat nog het meest lijkt op de Pterodactyl. Deze komt in veel verschillende Metroid-games terug. Na een gevecht is Ridley zo erg gewond dat hij door de Space Pirated wordt omgebouwd tot Meta Ridley. Hierdoor zal hij nog een grotere uitdaging worden want hierdoor krijgt hij de mogelijkheid om bijvoorbeeld raketten af te vuren. Naast de Metroid-serie komt Meta Ridley ook nog voor in Super Smash Bros. Brawl.

Psycho Mantis (Metal Gear Solid)

Als speler word je vaak helemaal in je game gezogen. Erg vreemd is het als een karakter in de game ineens buiten het spel treedt en de speler probeert te beïnvloeden. Dit gebeurde in Metal Gear Solid waarin Snake het moest opnemen tegen Psycho Mantis. Deze baas met Psychische krachten kon de harde schijf van de PlayStation lezen en zo bepaalde opmerkingen over savegames naar de speler maken. De enige manier om hem te verslaan was door de controller in de tweede poort te steken waardoor deze baas uniek en onvergetelijk was. Daarnaast had het karakter een ontzettend interessant en diep achtergrondverhaal waardoor het een unieke maar briljante baas is.

Ozma (Final Fantasy)
Als deze wedstrijd zou gaan over ongewoon uitziende bosses zou Ozma gewonnen hebben. Ozma is namelijk simpelweg een bol met een lichte en een donkere kant. Maar deze bol is toevallig wel verrekte sterk, en alleen door bepaalde quests te doen kun je hem ook met fysieke aanvallen raken. En zelfs dan... Ook al ben je Level 99, heb je de beste wapens en armour en alle gerelateerde quests behaald, zelfs dan is Ozma een Taaie. Kun jij die bol openkraken?

Meta RidleyPsycho MantisOzma

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Oogje dichtgeknepen bij knoeiende oogarts

Oogarts Franz Versteeg mag gewoon aan de slag in zijn praktijk Eye-Q-Vision te Amstelveen, terwijl hij in Portugal nog wordt verdacht voor het blijvend blind maken van vier van zijn patiënten. 

Vier van zijn patiënten werden vorige maand blijvend blind nadat ze hun ogen voor 595 euro lieten laseren in de Portugese Algarve. Ook in Nederland is er al een aantal mensen slachtoffer geworden van het werk van Franz Versteeg. 

Op last van de gezondheidsinspectie in Portugal moest Franz Versteeg zijn kliniek in dat land sluiten, toch mag de oogarts zijn werk in Nederland onverstoord voortzetten. “Ik heb hier in Nederland mijn werk te doen en ik ben voor die bewuste operaties op en neer gevlogen naar Portugal”, aldus Versteeg. “Het is trouwens normaal dat een inspectiedienst een kliniek sluit als er een onderzoek loopt.” 

Het Nederlandse Oogheelkundig Gezelschap is door de inspectiedienst gevraagd te helpen bij het vellen van een oordeel over het handelen van de arts. Ze verwachten op korte termijn te kunnen besluiten of er maatregelen moeten worden ondernomen tegen de arts.

Poulsen voor drie jaar naar Liverpool

Juventus-middenvelder Christian Poulsen vertrekt naar Liverpool. De Deen tekent een contract voor drie jaar bij de Engelsen, die een bedrag van 5,5 miljoen euro overmaken naar Juventus. Het bedrag wordt betaald in twee termijnen.

De transfersom kan nog oplopen met 1,2 miljoen euro als Liverpool enkele sportieve doelstellingen haalt. De 30-jarige Poulsen speelde in zijn carrière eerder voor FC Kopenhagen, Schalke 04 en Sevilla voordat hij in de zomer van 2008 bij Juventus tekende.

Met de komst van Poulsen heeft Liverpool zich alvast voorbereid op een mogelijk vertrek van de Argentijn Javier Mascherano. Voor de Engelse club is het de vierde versterking van het seizoen. Eerder werden Joe Cole, Milan Jovanovic en Danny Wilson vastgelegd.

Poulsen voor drie jaar naar Liverpool
Poulsen voor drie jaar naar Liverpool (Foto: Novum)

"De Bakker eind 2011 in top tien"

Richard Krajicek denkt dat tennisser Thiemo de Bakker een gerede kans maakt om voor eind volgend jaar tot de beste tien ter wereld te gaan behoren. De Wimbledonwinnaar van 1996 zegt in zijn column in De Telegraaf dat hij veel vertrouwen heeft in de 21-jarige speler uit 's-Gravenzande.

"Thiemo wil nu echt de top bereiken, iets waaraan ik in het verleden nog wel eens heb getwijfeld. Maar die twijfel is weg - zowel bij hem als bij mij - en daarom durf ik op deze plaats wel een stevige voorspelling aan: wanneer Thiemo de Bakker zich op het fysieke vlak blijft verbeteren, staat hij voor het eind van 2011 in de mondiale top tien. En daarmee is voor hem niet eens het eindpunt bereikt. Daar zit, hoewel het een in Den Haag geboren tennisser betreft, geen grammetje Haagse bluf bij," zegt een lovende Krajicek.

"Thiemo heeft wat ze in het circuit 'a big game' noemen. Je zou dat in zijn geval misschien het beste kunnen vertalen met 'hij heeft alles wat je nodig hebt'. Zijn service is uitgegroeid tot een machtig wapen en met zowel zijn forehand als backhand kan hij een tegenstander onder druk zetten."

"Wanneer ik vroeger tegen iemand als Andre Agassi speelde, vroeg ik me de hele wedstrijd bijna radeloos af hoe ik het hem in vredesnaam moeilijk kon maken. Of ik nu zijn backhand bestookte of zijn forehand, het kwam allemaal schijnbaar moeiteloos terug."

"Die klasse heeft Thiemo ook. Je weet als tegenstander gewoonweg geen zwakke plek in zijn spel te ontdekken. Het grappige is dat ik zijn backhand vroeger sterker vond, maar Thiemo heeft zijn forehand de laatste tijd zo goed ontwikkeld dat zijn backhand nu eigenlijk de minst goede van de twee slagen is."

Krajicek prees ook Robin Haase die zich na een blessure terugvocht en zich na zijn toernooiwinst in San Marino deze week voor het eerst weer bij de beste honderd tennissers van de wereld meldde. "Wat in eerste instantie een relatief onschuldig kwaaltje aan zijn meniscus leek te zijn, bleek in werkelijkheid een serieuze knieblessure die steeds meer van Robins geduld en doorzettingsvermogen vroeg. Zelf vreesde ik op een gegeven moment zelfs dat het een 'carreer ending injury' betrof en we Robin niet meer op het hoogste niveau zouden terugzien."

"Maar inmiddels weet de wereld dat Robin zich niet uit het veld heeft laten slaan. Niet op de momenten dat hij een terugslag had in zijn revalidatie; en ook niet op de momenten dat het - eenmaal weer terug op de baan - even niet zo ging als hij had gehoopt. Robin deed het stap voor stap, bleef geloven in een goede afloop en staat deze week voor het eerst sinds zijn gedwongen afscheid van de proftour weer in de top 100. Dat verdient heel veel respect."

AZ heeft nieuwe hoofdsponsor

AFAS ERP Software heeft zich officieel als hoofdsponsor aan AZ verbonden. Het Nederlandse softwarebedrijf gaat met de Alkmaarse club als shirtsponsor een verbintenis voor drie seizoenen aan. De komende vijf jaar staat het bedrijf ook als naamgever op het stadion. Op het shirt komt de naam AFAS software te staan; het stadion van AZ heet voortaan AFAS Stadion.

AFAS ERP Software is een softwarebedrijf met 10.000 klanten en 300 medewerkers en is gevestigd in Leusden. Daarnaast heeft AFAS ook vestigingen op Curaçao, in België en is ze actief in Luxemburg. AFAS ontwikkelt ERP-software voor iedere organisatie, in iedere branche en voor iedere bedrijfsgrootte.

"Wij konden pas per 1 juni op zoek naar een nieuwe shirtsponsor", verklaart AZ's Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. "Twee maanden zonder nieuwe shirtsponsor lijkt lang, maar is in de zakenwereld een heel korte periode. In deze markt waarin het niet makkelijk is om grote sponsors te vinden, zijn we heel blij met het vertrouwen van AFAS. Dat vertrouwen blijkt ook uit de langdurigheid van de overeenkomst. We hebben weer een fase afgesloten en samen met AFAS een volgende stap gezet richting een mooie toekomst."

AZ speelde tijdens de uitwedstrijd tegen NAC Breda eenmalig met een vraagteken op de borst. Gerbrands: "Het vraagteken was een ludieke actie richting de nieuwe sponsor en het publiek. We waren er met AFAS al uit , maar wilden pas voor het eerst in AFAS-shirts spelen in ons eigen stadion voor ons eigen publiek. Het was een gezamenlijke marketingstunt die aardig is gelukt. We haalden zelfs het journaal. Het shirt heeft net als dat van BUKO een ongeslagen status. Erik Falkenburg was heel blij. Hij blijft namelijk de enige speler die ooit zijn debuut maakte en scoorde in het shirt met het vraagteken."

[EK] Kienhuis niet verder op 800 meter

Job Kienhuis is er bij het Europees kampioenschap langebaan in Boedapest niet in geslaagd om de finale te bereiken van de 800 meter vrije slag. Kienhuis tikte aan in een tijd van 8.03,51, de twaalfde tijd.

Kienhuis ging iets te snel van start aan zijn race en daar moest hij de prijs voor betalen. De Nederlander wist er nog wel een aardige eindsprint uit te persen, maar dat was niet genoeg voor een plek in de finale.

Kienhuis slaagde er eerder dit EK ook al niet in om de finale van de 1.500 meter te bereiken.

Soucek: "Vertrek was in goed overleg"

Het eergisteren al aangekondigde vertrek van derde rijder Andy Soucek bij het Formule 1-team Virgin Racing is officieel. De Spanjaard zegt dat zijn contract in goed overleg ontbonden is en dat hij nu weer wil gaan racen.

"Ik heb Virgin met wederzijdse instemming verlaten," zei Soucek. "Ik heb ze gevraagd om mij de kans te geven om in andere raceseries te mogen rijden en dat hebben ze geaccepteerd. Het had verder niets met betalingen van doen. Ik wil ze bedanken dat ze niet voor problemen hebben gezorgd, iets wat ze wel hadden kunnen doen bij het beëindigen van het contract. Op dit moment is racen in een lagere categorie beter voor mij dan het wachten op een kans die mogelijk helemaal nooit zal komen."

De Spanjaard ontkende dat hij vertrokken is bij Virgin vanwege een door het team van Richard Bransen gepleegde contractbreuk. "Er was helemaal geen contractbreuk. Ik zou alleen in de auto stappen als ik één van de vaste rijders zou moeten vervangen. Al heb ik wel geprobeerd om op de vrijdagen te mogen rijden, maar dat was bij het team niet aan de orde. Het is een goede ervaring geweest om de Formule 1 te leren kennen."

Boek: Jens Lapidus - Bloedlink

Deze zomer wordt het eerste boek van Jens Lapidus 'Snel geld' door de uitgever flink in de markt gezet, maar ook zijn tweede boek is in Nederland al verschenen. Bloedlink is het tweede deel van Lapidus' Stockholm trilogie, een drieluik over de Zweedse onderwereld, maar kan goed afzonderlijk gelezen worden, omdat het niet over dezelfde personages gaat. Is het terecht dat Jens Lapidus geprezen wordt als de nieuwe Scandinavische thrillerkoning?

 

 

 

 

Puzzel rond Rubiks kubus opgelost

Het is altijd mogelijk een Rubiks kubus in twintig handelingen of minder op te lossen. Dat hebben wetenschappers uitgerekend met behulp van internetbedrijf Google, meldde de BBC donderdag.

Al dertig jaar lang vragen wetenschappers zich af hoe vaak aan de kubus gedraaid moet worden om op elk vlak negen dezelfde gekleurde hokjes te krijgen. Tot 1995 werd gedacht dat het Getal van God, zo genoemd omdat alleen God zou weten hoeveel handelingen er nodig zijn, op achttien lag. Uit later onderzoek bleken dat er twintig te zijn.

Het huidige onderzoek heeft echter met een computer nagerekend of dat echt zo is. Tot nog toe was nooit bewezen dat het aantal echt twintig was. "We hoopten stiekem dat we een combinatie zouden ontdekken die 21 keer draaien vereiste", aldus professor Morley Davidson, van de Amerikaanse universiteit Kent State.

Emigranten remmen bevolkingsgroei

De bevolking is het afgelopen jaar met bijna 83.000 mensen gegroeid. Dat is minder snel dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen de bevolking nog met bijna 86.000 toenam. In Nederland wonen nu 16,6 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De langzamere groei van de bevolking komt voor een groot deel doordat in die periode meer mensen zijn geëmigreerd: 116.000 in de eerste helft van dit jaar en het einde van vorig jaar. In de periode daarvoor waren dat er 114.000.

Ook zijn er iets minder immigranten naar Nederland gekomen. Het gaat vooral om Somaliërs en Irakezen die minder vaak naar Nederland komen.

Het aantal geboorten is nog altijd de belangrijkste factor bij de bevolkingsgroei. Jaarlijks overtreft het aantal geboorten het sterftecijfer met zo'n vijftigduizend.

Deel gevel van flat Amsterdam gevallen

Een deel van het metselwerk van een nieuwbouwflat in Amsterdam-Noord heeft woensdagavond losgelaten. Stenen van het siermetselwerk vielen van zeven hoog naar beneden, maar niemand werd geraakt. Delen rondom de flat zijn afgezet met hekken, zegt een woordvoerder van het stadsdeel donderdagochtend.

Aan het begin van de avond lieten stenen zonder duidelijke oorzaak los. Het gaat om geplakte stenen aan de onderkant van een uitstekend deel van de flat. De brandweer heeft de gevel meteen geïnspecteerd en samen met de dienst Bouw en Woningtoezicht van het stadsdeel geconcludeerd dat een afzetting nodig was.

Het overige metselwerk van het uitstekende deel, van twee meter bij zeventig centimeter, wordt 's ochtends preventief verwijderd. Ook worden andere uitstekende delen van de flat en naastgelegen flats gecontroleerd.

Volgens de woordvoerder zijn er gelukkig geen gewonden gevallen. "Zo'n steen die van zeven hoog naar beneden valt kan hard aankomen."

Meeste Amerikanen tegen moskee Ground Zero

Een meerderheid van de Amerikanen is tegen de bouw van een moskee bij Ground Zero, de plek in New York die op 11 september 2001 werd verwoest door radicaalislamitische aanslagen. Van de ondervraagden sprak 68 procent zich uit tegen het geplande islamitische gebedshuis, 29 procent is voor.

Dat blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van de Amerikaanse nieuwszender CNN. Volgens CNN groeit het verzet tegen de moskee. Tegenstanders zien het project als een belediging van de bijna drieduizend slachtoffers van de moslimterreur.

Geert Wilders wil op 11 september, negen jaar na de aanslagen, in New York tegen de moskee protesteren.

Clijsters en Wozniacki door in Cincinnati

Kim Clijsters heeft de derde ronde van het WTA-toernooi in Cincinatti bereikt. De Belgische rekende in twee sets af met de Russische Dinara Safina: 7-5, 6-2. De Deense Caroline Wozniacki ging met 6-0, 6-2 eenvoudig verder ten koste van Sybille Bammer.

De Russische Elena Dementieva liet zich in de Verenigde Staten verrassen door haar landgenote Anastasia Pavlyuchenkova met 6-1, 6-3. Een andere Russische, Maria Sharapova, deed het beter. Zij versloeg de Duitse Andrea Petkovic: 6-3, 6-1.

Ramadan in beroep tegen vonnis rechter

Tariq Ramadan vecht de uitspraak van de rechtbank aan dat hij vorig jaar terecht is ontslagen door de gemeente Rotterdam. Dat schrijft de islamoloog dinsdag op zijn website.

Hij noemt het vonnis van maandag verrassend en onacceptabel. "Ik ben niet van plan deze beslissing zo gemakkelijk te accepteren", zo schrijft hij.

Rotterdam besloot vorig jaar augustus het contract van de integratie-adviseur te ontbinden. De gemeente noemde het onacceptabel dat hij een wekelijks tv-programma maakte voor de door de Iraanse regering gefinancierde zender Press TV.

ING biedt oudere klanten excuus aan

ING in België heeft zijn oudere klanten schriftelijk excuses aangeboden voor haar voornemen om het bedrag dat 60-plussers zouden mogen pinnen te beperken tot 1000 euro per week. Dit idee werd vorige week naar buiten gebracht, maar kreeg zoveel kritiek dat het dezelfde dag nog werd ingetrokken.

In de brief aan de oudere klanten, waaruit de Vlaamse krant De Standaard donderdag citeerde, schrijft ING-topman Eric Dralans nog eens dat de pinlimiet alleen bedoeld was uit veiligheidsoverwegingen. Uit onderzoek blijkt dat 60-plussers relatief vaak het slachtoffer worden van diefstal of fraude wanneer ze 'geld uit de muur trekken'.

Belgische ouderenorganisaties bestempelden de maatregel als discriminatie van ouderen. Ook Belgische politici kwamen ertegen in het geweer. ING liet meteen weten in Nederland geen plannen te hebben voor een pinlimiet.

Vorm: "We mogen trots op onszelf zijn"

Michel Vorm is trots op de prestatie van het B-elftal van Oranje. De enige WK-ganger in de ploeg die de degens met Oekraïne kruiste, zag de tweede of zelfs derde garnituur de opponent op een 1-1 gelijkspel houden.

Het gedevalueerde Nederlands elftal bleef met gemak overeind tegen de A-ploeg van Oekraïne en kwam zelfs op voorsprong via Jeremain Lens. Enkele minuten later moest Vorm echter capituleren op een vrije trap van Alexander Aliev. "We mogen trots op onszelf zijn", zei Vorm na afloop van het duel.

Met zeven debutanten in de ploeg had Nederland zelfs nog kans op de winst. Een vrije trap van Theo Janssen in blessuretijd vloog echter net naast het doel.

Vorm: "Wij zijn hier met een B- of C-team, terwijl Oekraïne gewoon met de eerste keus speelt. In het begin moesten we wel een beetje wennen en zoeken, maar uiteindelijk kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd", blikt de keeper terug, die zich in de tweede helft onderscheidde met enkele knappe reddingen. "Gelukkig wel, jammer dat die vrije trap er nog in ging."

Beckham laat hoop op interlandrecord niet varen

Fabio Capello acht David Beckham te oud voor het nationale elftal van Engeland, maar de vedette laat de hoop op een selectie niet zomaar varen. Beckham wil het interlandrecord van Peter Shilton breken.

Beckham maakte een goede kans om met The Three Lions zijn opwachting te maken op het WK in Zuid-Afrika, maar enkele maanden voor het mondiale eindtoernooi liep hij een achillespeesblessure op. Daardoor staat de middenvelder nog altijd op 115 interlands voor Engeland: tien minder dan recordinternational Peter Shilton.

De kans dat hij dat record nog gaat evenenaren of zelfs breken is echter klein, daar Capello gisteren aangaf Beckham niet meer te zullen oproepen. Hij is in principe te oud voor de nationale ploeg. "Er is niet gesproken over een eventueel einde van Beckhams interlandloopbaan", aldus de zaakwaarnemer van Beckham tegen de BBC. "David zal altijd beschikbaar blijven voor zijn land en zorgt ervoor dat hij klaar is wanneer de bondscoach hem nodig heeft."

Beckham was assistent-trainer van bondscoach Capello in Zuid-Afrika. "Ik hoop dat David snel weer fit is en op Wembley afscheid kan nemen van het publiek in een vriendschappelijke wedstrijd", reageerde Capello. "Ik zal hem niet meer selecteren voor de wedstrijden waarin het er om gaat. David is een geweldige speler die veel voor de ploeg heeft betekend, maar we kijken nu naar een nieuwe generatie."

[GC] Epic laat je hoofd exploderen

Epic Games heeft beloofd een groots episch iets te gaan onthullen volgende week op de GamesCom. Tanya Jessen, producent bij de GOW-serie en Bulletstorm, heeft aangegeven dat wat Epic gaat onthullen net zo groot zal zijn als Bulletstorm. Dit houdt in dat Epic wel eens een nieuwe game zou kunnen gaan aankondigen volgende week.

Volgens Jessen zouden we onze hoedjes moeten vasthouden maar dat zou niks uitmaken als ons hoofd zou exploderen; "A Bulletstorm sized unveil coming to GamesCom - I'd tell you to hold onto your hats, but that won't matter when your HEAD EXPLODES "

De GamesCom is volgende week in Keulen van woensdag tot en met zondag.

Epic Games

Professor Layton gaat in oktober Londen redden

Professor Layton and the Lost Future zal vanaf 22 oktober te verkrijgen zijn in Europa en zal het derde deel in de serie zijn voor de DS. In dit deel zul je 165 nieuwe puzzels en raadsels moeten oplossen terwijl je de toekomst van de Engelse stad Londen moet redden. Je zult met de metro en de "Laytonmobile" kunnen reizen.

In het spel zal de professor een brief krijgen van zijn hulpje Luke, alleen die brief komt tien jaar uit de toekomst en je wordt gevraagd om hulp te bieden om de stad Londen te redden. In het spel zal er ook meer bekend worden over de professor aan de hand van volledig geanimeerde filmpjes die flashbacks voorstellen. Zo zul je meer leren over de professor zijn verloren liefde en hoe hij aan zijn hoed komt.

Nieuw in de game zal zijn het gebruik van de Super Hint, mocht je echt vastzitten dan kun je daar gebruik van maken en wordt het je iets makkelijker gemaakt. Het spel zal in Amerika Professor Layton and the Unwound Future heten, waarom de naamsverandering voor Europa is onbekend.

Layton
Professor Layton

Aegon presteert beter dan verwacht

Verzekeraar Aegon heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Het concern blijft zoeken naar een koper voor het Amerikaanse onderdeel Transamerica, zo werd donderdag bekend.

Aegon rapporteerde een onderliggend resultaat voor belastingen van 522 miljoen euro, geholpen door verbeterde financiële markten. Marktvorsers rekenden vooraf gemiddeld op 457 miljoen euro. De afboekingen daalden tot 77 miljoen euro, het laagste niveau in twee jaar tijd.

De verzekeraar verwacht op korte termijn uitsluitsel te krijgen van de Europese Commissie (EC) over de ontvangen staatssteun van de Nederlandse overheid. Aegon moest daarvoor een plan indienen bij de EC, om te laten zien dat Aegon 'in de kern een solide en gezond bedrijf is'.

Al-Qaida vraagt aanhang om geld

Al-Qaida heeft zijn aanhang om financiële donaties gevraagd. Het is al de derde keer in iets meer dan een jaar tijd dat het terreurnetwerk van Osama Bin Laden zijn sympathisanten om geld vraagt. Kennelijk verkeert de organisatie in financiële nood.

Het verzoek om geldelijke steun verscheen woensdag op een website. Het was een herhaling van de oproep die Mustafa Abu al-Yazeed, de commandant van Al-Qaida in Afghanistan, vorig jaar juni deed. Al-Yazeed, die in mei het leven verloor bij een luchtaanval, zei toen dat voor de strijd in Afghanistan meer geld en materieel nodig was.

Een maand later volgde een oproep van Al-Qaida's tweede man, Ayman al-Zawahri.

Op de website was ook een al eerder uitgebrachte audio-opname van Bin Laden geplaatst, waarin deze zakenlieden opriep geld aan Al-Qaida te doneren.

Amsterdams toerisme krabbelt langzaam op

Hoewel de economie aantrekt en daarmee ook het toerisme in Amsterdam, blijven de gevolgen van de crisis deze zomer nog merkbaar. Volgens het Amsterdam Toerisme en Congres Bureau (ATCB) verblijven door de crisis meer Nederlanders en toeristen uit omliggende landen een weekeinde in de hoofdstad. Ook brengen opvallend meer mensen de nacht door op een camping in plaats van een hotel, zegt het bureau.

Camping Zeeburg in Amsterdam-Oost heeft het aantal overnachtingen in de eerste zeven maanden van dit jaar met maar liefst twintig procent zien stijgen. "Of dat direct komt door de crisis is moeilijk vast te stellen, maar het lijkt er wel op", zegt bedrijfsleider Pepijn van den Heuvel. Het kampeerpubliek wordt volgens hem ook breder. "Van origine zijn we vooral een backpackerscamping, maar je ziet nu steeds meer gepensioneerden en ook Nederlanders."

Doom 4 is korter in ontwikkeling dan RAGE

Het spel RAGE van id Software is al vanaf 2007 in de maak en zal eindelijk in 2011 uitkomen, John Carmack van id Software heeft in een interview aangegeven dat Doom 4 niet zo lang in ontwikkeling zal zijn. Het spel is namelijk al vol in ontwikkeling en ze hebben er een goed gevoel bij.

Carmack kreeg bij het interview een vraag of doom ook naar de PS3 zou komen, Carmack gaf aan dat het team met volle snelheid met het spel bezig was en dat ze nu bezig zijn met de technologische basis. Carmack gaf aan dat hij verder niks mocht vertellen over de ontwikkeling.

Vorig jaar was Doom 4 al aangekondigd op de QuakeCon maar was er weinig informatie, er is toen wel gezegd dat er meer Doom 4 informatie zou zijn op QuakeCon 2010. Laat die toevallig vandaag van start gaan, waar Carmack ook bij de openingspresentatie aanwezig is. Carmack is daarnaast ook begonnen met twitteren en heeft aangegeven naar de QuakeCon te komen met iets dat hij niet aangekondigd heeft.

Doom

Slowakije weigert Griekenland te redden

Slowakije weigert bij te dragen aan het internationale reddingsplan voor het financieel noodlijdende Griekenland. Dat heeft het parlement in de Slowaakse hoofdstad Bratislava woensdag besloten.

Met het besluit schendt Slowakije als eerste van de zestien eurolanden de afspraken over steun aan de Grieken. Een overgrote meerderheid van de parlementariërs verwierp de wet die de deelname van Slowakije aan het reddingsplan van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds regelde.

De vorige premier Robert Fico had in mei zijn Europese partners een Slowaakse bijdrage beloofd. De sociaaldemocraat had de uiteindelijke beslissing echter uitgesteld tot de verkiezingen in juni. Hij verloor de stembusgang. Premier Iveta Radicova van de nieuwe centrumrechtse regering had zich al tijdens de verkiezingscampagne uitgesproken tegen de steun.

Specialisten opnieuw naar rechter om inkomen

De Orde van Medisch Specialisten stapt opnieuw naar de rechter uit protest tegen een verlaging van de inkomens voor specialisten. Woensdag kwam de Nederlandse Zorgautoriteit met een uitwerking van de plannen van minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA).

De maatregelen zijn volgens de orde 'draconisch'. Aanvankelijk wilde Klink een algemene tariefkorting invoeren. De specialisten stapten toen ook naar de rechter. Die was het met hen eens dat er onderscheid moet worden gemaakt tussen de verschillende specialismen.

De plannen werden daarop aangepast. Het Financieele Dagblad zag de plannen in en schrijft donderdag dat de tarieven met terugwerkende kracht voor heel 2010 moeten gelden. De pathaloog-anatomen, specialisten in het achterhalen van een doodsoorzaak, zouden er het meest op achteruit gaan. Hun omzet zou met 23 procent dalen. De omzet van verdovingsexperts en dermatologen daalt met 22 procent.

Volgens de specialisten is er echter nog steeds geen redelijk onderscheid gemaakt. Ook zou niet goed zijn onderbouwd waarom 512 miljoen euro moet worden bezuinigd.

De specialisten verdienden vorig jaar zevenhonderd miljoen euro meer dan de begrote twee miljard euro. Dat kwam door het declaratiesysteem dat in 2008 van kracht werd. Daardoor kregen ze per behandeling een vaste vergoeding, ook als ze nauwelijks bij de behandeling van een patiënt betrokken waren. Klink probeert die fout nu recht te breien.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de bierfiets.

De rechter heeft het gebruik van de bierfiets verboden. Een fiets mag niet breder zijn dan anderhalve meter, en die bierdingen zijn veel breder. Overigens kwam de zaak aan het rollen doordat een fiets niet te breed, maar te hoog was om onder een viaduct te passen.
 
Het is mooi, dat er nu een argument is gevonden om die bierfietsen te verbieden. Ze rijden in de weg, zijn een bron van lawaai-overlast en vormen een gevaar voor andere gebruikers van de openbare weg. De bierfietsverhuurder Holland Fun Bikes is tegen het verbod, en tekent beroep aan. De argumentatie is wel heel erg bijzonder:

FIFA sluit inspectieronde in Nederland af

De inspectiecommissie van de FIFA sluit vandaag het bezoek aan Nederland af. Een vijfkoppig team, dat onder leiding staat van de Chileen Harold Mayne-Nicholls, hoopt dan te weten of Nederland en België aan de eisen voldoen om een wereldkampioenschap voetbal te organiseren. De twee landen hebben zich kandidaat gesteld voor het WK van 2018 of 2022.

De commissie van de FIFA begon de inspectie maandag in België. Gisteren arriveerde het gezelschap in Nederland, waar een bezoek werd gebracht aan demissionair premier Jan Peter Balkenende en de stadions van Feyenoord en PSV.

Op de slotdag van de inspectie verblijven Harold Mayne-Nicholls en zijn collega's in Amsterdam. Daar bekijken ze hotels, de RAI en de Amsterdam ArenA. Om 14.30 uur volgt er tot slot een persverklaring. Vanaf Schiphol vertrekt de commissie daarna. Rusland is vanaf maandag het volgende land dat aan een inspectie wordt onderworpen.

Maduro: "Hoop mijn visitekaartje te hebben afgegeven"

Hedwiges Maduro maakte gisteravond in de oefeninterland tegen Oekraïne (1-1) na vier jaar afwezigheid zijn rentree in Oranje. De verdedigende middenvelder pikte 45 minuten mee.

Maduro zorgde met zijn entree na rust als vervanger van Wout Brama voor een frisse wind binnen het Nederlands elftal. Met goede passes en een dito overzicht gaf hij de jonge onervaren ploeg rust en meer body. De verdedigende middenvelder van Valencia hoopt met dit duel de druk op de twee controleurs (Mark van Bommel en Nigel de Jong) op te voeren.

Hoewel hij bij Valencia doorgaans centraal in de verdediging wordt geposteerd, geniet de rol als verdedigende middenvelder zijn voorkeur. "Op die plek kom ik het beste tot mijn recht", laat Maduro na afloop weten tegenover SBS6. "Ik hoop dat ik hiermee een visitekaartje heb afgegeven."

De tweede helft verliep - al dan niet door de aanwezigheid van Maduro - beter dan de eerste helft. "Er was sowieso meer coaching de tweede helft. De eerste spanning was ervan af. Het is een geheel nieuwe groep en we moesten toch aan elkaar wennen, dat zag je voor rust", aldus de spelmaker.

Nadal moeizaam door in Toronto

Rafael Nadal heeft bij het Masters-toernooi in Toronto de derde ronde bereikt. De als eerste geplaatste Spanjaard, die in de eerste ronde een bye had, versloeg de Zwitser Stanislas Wawrinka met 7-6 en 6-3.

In de eerste set kende Nadal veel problemen met Wawrinka. Wawrinka liet vijf setpunten onbenut, terwijl Nadal bij zijn vierde kans in de tiebreak wel toesloeg. "Het is altijd lastig om je eerste partij na een rustperiode er gelijk weer te staan”, aldus Nadal, die na Wimbledon niet meer in actie kwam.

Van Marwijk: "Deze jongens verdienen compliment"

Bondscoach Bert van Marwijk zag hoe een jong Nederlands elftal standhield op bezoek bij Oekraïne (1-1). De onervaren formatie van Van Marwijk had zelfs nog even uitzicht op de zege na de treffer van Jeremain Lens.

"We hebben dan wel niet gewonnen, maar gezien de uitvoering verdienen deze jongens zeker een compliment", liet Van Marwijk weten tegenover SBS6. De oefenmeester ging niet in op de vraag welke speler hem het meest beviel. "Vlaar en Bruma hebben het in het centrum van de verdediging goed gedaan."

"Maar dan kan ik wel meer spelers gaan noemen. Veel jongens hebben zich onderscheiden. Iedereen straalde plezier uit", vervolgt de keuzeheer van Oranje, die zijn ploeg zenuwachtig zag starten. "We waren behoorlijk nerveus. Daardoor kwamen we niet aan voetballen toe. Het was ook niet gemakkelijk voor dit nieuwe team."

"Maar ze hebben goed geluisterd. Het stond goed, zoals ze dat vaak zeggen. Mede daardoor hebben we weinig weggegeven. En dat is knap tegen een ingespeelde ploeg, die al enkele maanden in competitie is. Het is mooi om te constateren dat dit team incidenteel ook het hogere niveau aankan", besluit Van Marwijk.

Ugandese rebellen ontvoeren en moorden

De van oorsprong Ugandese rebellenbeweging Verzetsleger van de Heer (LRA) heeft zeker 255 volwassenen en kinderen vermoord die waren ontvoerd in de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. Het LRA zou de afgelopen achttien maanden in totaal ongeveer zevenhonderd mensen hebben gekidnapt.

Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een donderdag uitgegeven verklaring. Bij bijna een derde van de ontvoerden ging het om kinderen. Een groot deel wordt gedwongen soldaat te worden. Ook worden kinderen seksueel misbruikt door LRA-strijders.

De LRA vermoordde kinderen en volwassenen die probeerden te vluchten, te langzaam liepen of niet in staat waren de zware last te dragen die zij moesten meenemen. Van veel slachtoffers werd de schedel ingeslagen. Ook dwong het LRA kinderen andere kinderen en volwassenen te doden.

Het Ugandese leger slaagde er in 2005 in het LRA uit Noord-Uganda te verdrijven. Sindsdien is de beweging actief in buurlanden. Human Rights Watch meldde eerder dit jaar al dat er doden vielen in de Democratische Republiek Congo door LRA-terreur.

VN vraagt 460 miljoen dollar voor Pakistan

De Verenigde Naties hebben woensdag gevraagd om 460 miljoen dollar (350 miljoen euro) om direct hulp te kunnen verlenen aan de miljoenen slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Nog eens miljoenen meer zijn nodig om het verwoeste land opnieuw op te bouwen.

"Vergis u niet, dit is een enorme ramp", zei John Holmes, hoofd van de humanitaire afdeling van de Verenigde Naties, tegen diplomaten. "Naar schatting veertien miljoen leden van de bevolking zijn getroffen - ongeveer een tiende van de bevolking in Pakistan." Volgens de VN hebben ten minste zes of zeven miljoen slachtoffers directe humanitaire hulp nodig zoals een dak boven het hoofd, eten, schoon water, sanitaire voorzieningen en medische zorg.

"Er ligt een enorme taak voor ons", aldus Holmes. "Het dodental is tot nu toe relatief laag in vergelijking met andere natuurrampen, maar het aantal mensen dat getroffen is, is enorm hoog. Als we niet snel handelen dan gaan er nog veel meer mensen dood aan ziektes of door voedseltekorten. Acute diarree en andere ziektes die via het water worden verspreid nemen zorgwekkend snel toe."

Voordat de VN woensdag vroeg om de ruim 460 miljoen dollar, was er al meer dan 150 miljoen dollar toegezegd.

Manifest CDA tegen samenwerking PVV

Gedoogsteun van de PVV aan een kabinet van VVD en CDA ondermijnt volgens een groep CDA'ers de rechtsstaat en daarom komen zij met een manifest, waarin de partijleiding wordt opgeroepen te stoppen met de onderhandelingen over een minderheidskabinet. Het manifest is nog slechts door een klein groepje mensen ondertekend.

De CDA'ers vrezen dat als zij nu niets doen, het minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV straks een feit is en de achterban machteloos staat. "Wij, leden van het Christen-Democratisch Appèl, staan pal voor onze grondrechten. Daarom spreken wij ons uit tegen een regeringssamenwerking, ook in de huidige gedoogconstructie, van onze partij met de Partij voor de Vrijheid", zo luiden de eerste regels van het manifest.

"De PVV stigmatiseert een aanzienlijke minderheid van onze bevolking, maakt deze tot zondebok voor vrijwel alle problemen van onze samenleving", schrijven de CDA'ers, die van mening zijn dat hierdoor de democratische rechtsstaat in gevaar kan komen.

Tot nu toe hebben zich nog geen prominente CDA'ers achter het manifest geschaard. Organisator Wouter Beekers zegt dan ook dat de 'beweging van onderop' moet groeien.

Bierfietsvereniging vecht verbod aan

De bierfietsvereniging Holland Fun Bikes vecht het verbod op bierfietsen aan. "Het is onduidelijk of de bierfiets te categoriseren is als fiets", zegt Ewald Peters, secretaris van de bierfietsvereniging Holland Fun Bikes woensdag. De bierfiets kan volgens hem ook als een wagen worden beschouwd.

Daardoor zou het voertuig wel voldoen aan de wettelijke eisen volgens de Regeling Voertuigen. Peters zegt al een half jaar bezig te zijn om bij de politie en Rijksdienst voor het Wegverkeer duidelijkheid te krijgen over de regels. Volgens hem heeft hij nooit concrete antwoorden gekregen.

De bierfiets werd woensdag verboden door de kantonrechter in Amsterdam. Volgens de rechter voldoet de rijdende bar niet aan de afmetingseisen voor een fiets met meer dan twee wielen. Deze fietsen mogen maximaal 1,50 meter breed zijn, maar de meeste bierfietsen zijn veel breder.

De ophef over de rijdende barren ligt volgens Peters niet bij de afmetingen. "Men heeft meer een probleem met de overlast. Via omwegen wordt nu geprobeerd de bierfietsen te verbieden." Holland Fun Bikes verhuurt en verkoopt bierfietsen door heel Nederland.

Journalist mogelijk vervolgd voor Wilders-tweet

Journalist Bert Brussen wordt mogelijk vervolgd voor het bedreigen van een politicus en voor haatzaaien, omdat hij een tweet waarin Geert Wilders wordt bedreigd op zijn weblog plaatste. Woensdag moest Brussen zich melden op het politiebureau. Tijdens zijn verhoor verklaarde hij dat hij niet van plan is om het bericht te verwijderen.

Onder de kop 'Wilders met de dood bedreigen doe je zo', plaatste Brussen in maart een twitterbericht van iemand anders op zijn website. Naar eigen zeggen wilde hij hiermee aantonen dat bedreigingen tegen politici overal op internet te vinden zijn. Hierop deed Geert Wilders aangifte.

Justitie vroeg hem al eerder om het bericht te verwijderen en ontbood hem vorige week op het politiebureau. Brussen werd verteld dat als hij het bericht niet zou verwijderen dit zou worden opgevat als dat hij achter de inhoud van het bericht stond. Woensdag werd de journalist verhoord en kreeg hij te horen dat hij mogelijk voor bedreiging en haatzaaien wordt vervolgd. Binnen enkele weken verwacht justitie hier uitsluitsel over.

De tweet is afkomstig van Mohamed Ghabri, die onder de namen Momanagermo en MC Lyrical Tie optreedt in de Amsterdamse uitgaanswereld. Hij schreef "Rijkelijke beloning voor diegene die Wilders z'n keel doorsnijdt. Liefst van rechts naar links, maar van links naar rechts is ook ok!" Een dag later twitterde hij: "Even voor de duidelijkheid, ik wil niet dat Geert vermoord wordt! Nooit niet, maar wel de reactie zien van mensen na zo een uiting!". Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat er een onderzoek loopt naar de man. Ook hij wordt binnenkort gehoord door de politie.

ChŠvez toch niet naar inauguratie Bouterse

De Venezolaanse president Hugo Chávez gaat donderdag toch niet naar de inauguratie van Desi Bouterse als president van Suriname. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Venezuela woensdag gemeld.

Chávez was het enige buitenlandse staatshoofd dat de plechtigheid in Paramaribo zou bijwonen. Venezuela stelt dat het grensconflict tussen Venezuela en Colombia verergert en dat Chávez hierdoor niet naar Suriname kan afreizen. De zestig beveiligers van Chávez waren al in Suriname gearriveerd.

Voormalige lijfwacht Bin Laden veroordeeld

Een militair tribunaal in de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay op Cuba heeft woensdag de voormalige lijfwacht, kok en chauffeur van topterrorist Osama Bin Laden veroordeeld tot veertien jaar cel. De Sudanees Ibrahim al-Qosi had in juli toegegeven dat hij Bin Laden destijds in kampen van het terreurnetwerk al-Qaeda in Afghanistan had geholpen.

Qosi bekende zich schuldig aan samenzwering en materiële steun aan het terrorisme. Hij werkte voor Bin Laden in de jaren voor de radicaalislamitische terreuraanslagen van 11 september 2001 op de Verenigde Staten. Hij werd in 2001 gearresteerd.

Volgens Amerikaanse media zijn de Amerikaanse regering en de verdediging overeengekomen dat Qosi zijn straf mag uitzitten in een minder streng gedeelte van het speciale gevangenenkamp van Guantanamo. Ook zou hij eerder op vrije voeten komen. De precieze afspraak wordt uit veiligheidsoverwegingen geheim gehouden, liet een woordvoerder van de aanklagers doorschemeren.

Qosi is de eerste Guantanamogedetineerde die is veroordeeld sinds de machtsovername door president Barack Obama. Obama had meteen na zijn aantreden beloofd het omstreden kamp voor terreurverdachten te sluiten.

Onderzoek naar burgeroorlog Sri Lanka begonnen

Een door de regering van Sri Lanka aangewezen commissie is woensdag van start gegaan met het onderzoek naar de burgeroorlog in het land die in mei 2009 tot een eind kwam. Vanuit de internationale gemeenschap is er veel kritiek op de geloofwaardigheid van de commissie, omdat zij geen mandaat heeft om aantijgingen dat duizenden burgers omkwamen in de laatste maanden van het conflict te onderzoeken.

Het regeringsleger bracht de Tamil-rebellen vorig jaar een vernietigende slag toe, waardoor na 25 jaar een einde kwam aan de strijd van de Tamil-Tijgers voor een onafhankelijk thuisland in het noordoosten van Sri Lanka. Volgens mensenrechtenorganisaties hebben zowel de regeringstroepen als de rebellen zich schuldig gemaakt aan mensenrechtenschendingen, onder meer door bewust geweld tegen burgers te gebruiken. Alleen al tijdens de laatste vijf maanden van de burgeroorlog kwamen meer dan zevenduizend burgers om het leven.

De voorzitter van de commissie C.R. de Silva zei in zijn openingstoespraak dat het tijd is om 'de militaire overwinning te consolideren door de belangrijkste oorzaken van het conflict te benoemen en nationale integriteit en verzoening te bewerkstelligen'.

De Sri Lankaanse president Mahinda Rajapaksa heeft de onderzoekscommissie in mei benoemd, een jaar na het einde van de burgeroorlog. De commissie moet bepalen waarom een staakt-het-vuren tussen de Tamil Tijgers en de regering in 2002 werd beëindigd en wie daarvoor verantwoordelijk was.

Mensenrechtengroepen menen echter dat de commissie er op gericht is oproepen voor een internationaal onderzoek naar vermeende oorlogsmisdaden te smoren.

In juni heeft secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon een commissie aangewezen die onderzoek gaat doen naar beschuldigingen over mensenrechtenschendingen. Sri Lanka heeft geweigerd met de commissie samen te werken en wil geen visa geven aan de leden van de commissie. Volgens het land is de commissie een inbreuk op de soevereiniteit van het land.

Pinstoring leidt tot goudkoorts op Twitter

Op Twitter gonsde het woensdagavond na een pinstoring van de geruchten over 'gratis geld'. Pinautomaten van de ING bank waren in het hele land door een technisch mankement drie uur buiten werking. Naar aanleiding daarvan werd op de sociale-netwerksite het verhaal verspreid dat klanten van de ING 250 euro konden opnemen bij andere banken, zonder dat dit van hun rekening werd gehaald.

Een woordvoerster van de ING moest mensen die hun geluk hadden beproefd bij een pinautomaat echter teleurstellen. Ze zei nog niet op de hoogte te zijn van de precieze toedracht van de storing, maar van 'gratis geld' was geen sprake, aldus de zegsvrouw.

In de tijd dat de automaten van de bank niet functioneerden konden klanten van ING wel bij andere pinautomaten terecht, zoals dat normaal ook kan. Voor zover bekend hebben de geruchten over het ongeregistreerd opnemen van geld niet tot grote problemen bij pinautomaten geleid.

Queiroz: "Het is een storm in een glas water"

Carlos Queiroz denkt niet dat hij moet vertrekken als bondscoach van Portugal. De 57-jarige Portugese oefenmeester zou deze zomer tijdens het WK in Zuid-Afrika enkele anti-doping artsen hebben beledigd.

"Het is een storm in een glas zonder water", aldus Queiroz tegen Reuters. De Portugese voetbalbond (FPF) is een onderzoek gestart naar vermeende beledigingen aan het adres van de artsen die spelers op doping hebben gestest.

"Ik heb er het volste vertrouwen in, dat als alle partijen zijn gehoord, er niets meer aan de hand is. Er is niets voorgevallen, dus al deze commotie is nergens op gebaseerd", verklaart Queiroz, die op het WK strandde in de achtste finale tegen Spanje.

De kans lijkt klein dat Queiroz de laan uit wordt gestuurd. De voormalig assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United krijgt steun van oud-topvoetballer Luis Figo.

Jordy Buijs: "Zwaar programma geen excuus"

De Graafschap wacht na een flitsende competitiestart tegen Excelsior (3-0 winst) een zware serie wedstrijden. De Superboeren treffen PSV, FC Groningen en Ajax. Verdediger Jordy Buijs laat weten dat het moeilijk wordt.

"We hebben een zwaar programma, wat overigens geen excuus mag zijn", vertelt Buijs via officiële kanalen van De Graafschap. "We gaan er alles aan doen om degradatie te voorkomen; het zal niet gemakkelijk worden."

De Doetinchemmers kenden een zorgeloze voorbereiding op de zware serie wedstrijden. "We hebben niet al te veel weerstand gehad in de voorbereiding. Van echte oefenpotjes was er sprake bij maar twee duels", blikt Buijs terug.

"Persoonlijk vind ik dat te weinig, maar de uitslagen zorgen in principe voor veel zelfvertrouwen", vervolgt de verdediger die het laatste oefenduel met Willem II miste. "Zij misten toen enkele basisspelers en hebben een geheel nieuw team. Die moeten opnieuw bouwen en dat heeft tijd nodig. Maar het is wel een concurrent van ons."

Kroaat Simic (34) beŽindigt loopbaan

Dario Simic hangt zijn schoenen aan de wilgen. De 100-voudig Kroatische international stond nog onder contract bij Dinamo Zagreb. Maar Simic denkt niet meer op zijn oude niveau terug te kunnen komen.

De verdediger maakte in april de overstap van AS Monaco naar Dinamo Zagreb. Simic had elf jaar buiten Kroatië zijn brood verdiend, maar besloot terug te keren naar zijn vaderland. De recordinternational van Kroatië kende geen gelukkige rentree. Simic gaf na er na drie competitiewedstrijden de brui aan.

"Ik heb er lang over nagedacht, maar ik merk dat ik mijn oude niveau niet meer kan halen. Zo kan ik Dinamo Zagreb ook niet meer van dienst zijn", aldus de Kroaat op de officiële website van UEFA. Simic kende na zijn debuut in 1992 meer succes bij Dinamo Zagreb, waarmee hij vijf keer landskampioen werd.

Simic vertrok vervolgens in 1999 naar Internazionale Na vier seizoenen vertrok hij naar de grote rivaal AC Milan, waar hij grote successen beleefde. De Kroaat won twee keer de Champions League. Simic veroverde gedurende zijn honderd interlands voor Kroatië in 1998 de derde plaats op het WK in Frankrijk.

Silva, Bellamy, JŰ en Ireland ontbreken op Europese lijst

Manchester City-manager Roberto Mancini lijkt te zijn uitgekeken op onder meer Craig Bellamy, Jô en Stephen Ireland. De Italiaan zette het trio, net als David Silva, niet op de lijst voor de play-off van de Europa League.

Mancini moest een lijst van 25 spelers doorgeven aan de UEFA voor de tweestrijd met het Roemeense FC Timisoara. Silva ontbreekt vermoedelijk vanwege zijn korte trainingsperiode na het WK. Voor de aanvallers Bellamy en Jô en middenvelder Ireland geldt dat zij zo goed als zeker mogen uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Welshman Bellamy liet eerder al weten te willen vertrekken uit Manchester wanneer City hem niet in zou schrijven voor de Europa League. De 31-jarige aanvaller krijgt met enorme concurrentie te maken bij City. Met de mogelijke komst van Mario Balotelli en James Milner slinken zijn kansen tot een nulpunt.

Na de tweedstrijd met Timisoara zal Silva vermoedelijk weer aansluiten bij de spelersgroep van Mancini, die opmerkelijk genoeg wel Robinho heeft ingeschreven bij de UEFA. De Braziliaanse international werd vorig seizoen verhuurd aan Santos en lijkt niet te zitten wachten op een terugkeer naar de Premier League.

Aanvoerder Vlaar: "We hebben aardig gespeeld"

Ron Vlaar begon woensdagavond als aanvoerder van Oranje in het oefenduel met Oekraïne. De verdediger van Feyenoord keek tevreden terug op de ontmoeting in Donetsk (1-1).

"We hebben niet veel weggegeven", aldus de Feyenoorder. De verdediger volgde zijn voormalig ploeggenoot Giovanni van Bronckhorst op bij Oranje, die in de WK-finale tegen Spanje de aanvoerdersband voor het laatst droeg. De Feyenoorder was tevreden over het gelijkspel tegen Oekraïne. "We hebben als ploeg aardig gespeeld", liet Vlaar na afloop weten tegenover de camera's van SBS6.

"In de eerste helft krijgen we nog een goede kans via Siem (De Jong, red.). Maar in de tweede helft hadden we het moeilijk. Zij kregen goede kansen met afstandschoten. Na die 1-0 van Lens moet je eigenlijk gewoon winnen. Maar dan wordt het al snel weer 1-1. Achteraf hebben we aardig gespeeld", vervolgt de aanvoerder.

Over zijn eigen spel was Vlaar gematigd tevreden. "Dat ging ook wel aardig. Maar ik moet alleen eerder doordekken in de tweede helft. Daardoor ben je net te laat bij balverlies. Het samenspel met Jeffrey Bruma was nog even wennen. Maar we hebben niet veel weggegeven", besluit Vlaar, die kort voor het WK nog geblesseerd afviel.

Capello: "David bedankt"

Het ziet er naar uit dat David Beckham niet meer op een uitnodiging hoeft te rekenen van bondscoach Fabio Capello. De Italiaan is van mening dat Beckham te oud begint te worden voor een hoofdrol in de Engelse nationale ploeg.

Dit vertelde Capello kort voor het begin van de oefeninterland van de Engelse ploeg tegen Hongarije op Wembley. Alsof het nog niet duidelijk genoeg was, voegde de bondscoach door de microfoons van ITV Sports er de volgende woorden aan toe: "David bedankt."

De inmiddels 35-jarige Beckham miste het afgelopen WK door een achillespeesblessure. Wel was hij in Zuid-Afrika actief als teamleider van de Engelse ploeg. Beckham, op dit moment speler van LA Galaxy, hoopte nog op een terugkeer in het team van Engeland. Hij kwam tot 115 interlands voor zijn land.

Laatste reviews en specials
review
Omega Labyrinth Life
review
Wolfenstein: Cyberpilot
review
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
special
Au/Ra: 'Ik heb fans, het is gestoord!'
special
San Diego Comic-Con 2019 in beeld
special
Vijf gametips voor de maand augustus
©FOK.nl e.a.