Bewijsmateriaal zoeken in CSI: Fatal Conspiracy

De televisieserie CSI blijft mateloos populair, het is dan ook niet echt verrassend dat Ubisoft ook dit jaar met een nieuw spel komt dat erop gebaseerd is. CSI: Fatal Conspiracy zal in oktober in de winkels liggen en zal uitkomen voor PC, Wii, Xbox 360 en (en dat is wel nieuw) PS3. Daarnaast komt er een spin-off genaamd CSI: Unsolved uit op de DS en DSi.

CSI: Fatal Conspiracy wordt net als de eerdere delen 3 Dimensions of Murder, Deadly Intent en Hard Evidence ontwikkeld door Telltale Games. De schrijvers van de televisieserie schrijven ook de verhalen achter de vijf zaken in het spel, waardoor spelers een zo authentiek mogelijke beleving van het oplossen van misdaden krijgen. CSI: Fatal Conspiracy bevat de personages van seizoen 10 en de stemmen van het spel worden ingesproken door de acteurs van de televisieserie.

CSI: Unsolved bevat eveneens vijf zaken en zal draaien om het verzamelen van bewijsmateriaal waarbij de unieke features van de DS gebruikt worden. Ook bevat het spel diverse mini-games om bijvoorbeeld kogels te vergelijken, een gif te indentificeren of een lichtspectrumanalyse uit te voeren.