Oogje dichtgeknepen bij knoeiende oogarts

Oogarts Franz Versteeg mag gewoon aan de slag in zijn praktijk Eye-Q-Vision te Amstelveen, terwijl hij in Portugal nog wordt verdacht voor het blijvend blind maken van vier van zijn patiënten. 

Vier van zijn patiënten werden vorige maand blijvend blind nadat ze hun ogen voor 595 euro lieten laseren in de Portugese Algarve. Ook in Nederland is er al een aantal mensen slachtoffer geworden van het werk van Franz Versteeg. 

Op last van de gezondheidsinspectie in Portugal moest Franz Versteeg zijn kliniek in dat land sluiten, toch mag de oogarts zijn werk in Nederland onverstoord voortzetten. “Ik heb hier in Nederland mijn werk te doen en ik ben voor die bewuste operaties op en neer gevlogen naar Portugal”, aldus Versteeg. “Het is trouwens normaal dat een inspectiedienst een kliniek sluit als er een onderzoek loopt.” 

Het Nederlandse Oogheelkundig Gezelschap is door de inspectiedienst gevraagd te helpen bij het vellen van een oordeel over het handelen van de arts. Ze verwachten op korte termijn te kunnen besluiten of er maatregelen moeten worden ondernomen tegen de arts.