Ruiz: "De optie Sevilla staat me aan"

Bryan Ruiz hoopt dat hij nog voor het einde van de transferperiode naar Sevilla verkast. De aanvaller van FC Twente is eerste keus als Luis Fabiano vertrekt uit Andalusië.

Zaakwaarnemer Walter Moltermans weet van de interesse, laat hij blijken in de papieren versie van de Spaanse krant Marca. "Ik heb met Ramon Monchí (directeur sportzaken) van Sevilla gesproken en hij heeft me verzekerd dat Bryan eerste keus is. Voor ons is Sevilla dat ook."

"De interesse van Sevilla is zeer serieus", gaat hij verder. "Ik ben er zeker van dat ze er geen spijt van krijgen. Mijn relatie met Monchí is goed, we spreken dezelfde taal. De komende uren kunnen er al ontwikkelingen zijn."

Ook Ruiz zelf wordt aan het woord gelaten in de krant. De speler was de afgelopen dagen bij de nationale ploeg van Costa Rica. "De optie-Sevilla staat me aan. Ik hoop dat het rond komt. Ik wil in Spanje spelen en Sevilla is een grote club. Spanje heeft mijn voorkeur boven de Italiaanse en Engelse competitie. Ik hoop dat alles in orde komt de komende dagen."

FC Twente wil in een reactie niet ingaan op het bericht. "Zolang er geen transfer is, doen wij geen uitlatingen", zegt woordvoerder Richard Peters tegen Goal.com.