"De Bakker eind 2011 in top tien"

Peterselieman

Richard Krajicek denkt dat tennisser Thiemo de Bakker een gerede kans maakt om voor eind volgend jaar tot de beste tien ter wereld te gaan behoren. De Wimbledonwinnaar van 1996 zegt in zijn column in De Telegraaf dat hij veel vertrouwen heeft in de 21-jarige speler uit 's-Gravenzande.

"Thiemo wil nu echt de top bereiken, iets waaraan ik in het verleden nog wel eens heb getwijfeld. Maar die twijfel is weg - zowel bij hem als bij mij - en daarom durf ik op deze plaats wel een stevige voorspelling aan: wanneer Thiemo de Bakker zich op het fysieke vlak blijft verbeteren, staat hij voor het eind van 2011 in de mondiale top tien. En daarmee is voor hem niet eens het eindpunt bereikt. Daar zit, hoewel het een in Den Haag geboren tennisser betreft, geen grammetje Haagse bluf bij," zegt een lovende Krajicek.

"Thiemo heeft wat ze in het circuit 'a big game' noemen. Je zou dat in zijn geval misschien het beste kunnen vertalen met 'hij heeft alles wat je nodig hebt'. Zijn service is uitgegroeid tot een machtig wapen en met zowel zijn forehand als backhand kan hij een tegenstander onder druk zetten."

"Wanneer ik vroeger tegen iemand als Andre Agassi speelde, vroeg ik me de hele wedstrijd bijna radeloos af hoe ik het hem in vredesnaam moeilijk kon maken. Of ik nu zijn backhand bestookte of zijn forehand, het kwam allemaal schijnbaar moeiteloos terug."

"Die klasse heeft Thiemo ook. Je weet als tegenstander gewoonweg geen zwakke plek in zijn spel te ontdekken. Het grappige is dat ik zijn backhand vroeger sterker vond, maar Thiemo heeft zijn forehand de laatste tijd zo goed ontwikkeld dat zijn backhand nu eigenlijk de minst goede van de twee slagen is."

Krajicek prees ook Robin Haase die zich na een blessure terugvocht en zich na zijn toernooiwinst in San Marino deze week voor het eerst weer bij de beste honderd tennissers van de wereld meldde. "Wat in eerste instantie een relatief onschuldig kwaaltje aan zijn meniscus leek te zijn, bleek in werkelijkheid een serieuze knieblessure die steeds meer van Robins geduld en doorzettingsvermogen vroeg. Zelf vreesde ik op een gegeven moment zelfs dat het een 'carreer ending injury' betrof en we Robin niet meer op het hoogste niveau zouden terugzien."

"Maar inmiddels weet de wereld dat Robin zich niet uit het veld heeft laten slaan. Niet op de momenten dat hij een terugslag had in zijn revalidatie; en ook niet op de momenten dat het - eenmaal weer terug op de baan - even niet zo ging als hij had gehoopt. Robin deed het stap voor stap, bleef geloven in een goede afloop en staat deze week voor het eerst sinds zijn gedwongen afscheid van de proftour weer in de top 100. Dat verdient heel veel respect."