AGOVV wil komend najaar skyboxen plaatsen

Sjors (Sj0rSz)

AGOVV Apeldoorn verwacht dat in het komende najaar al skyboxen voor sponsors geplaatst kunnen worden in stadion Berg en Bos.

Onlangs zette het Apeldoornse gemeentebestuur een procedure in gang om het bestemmingsplan voor het stadion aan te passen, zo bericht De Stentor. Dit betekent dat achter één van de doelen in het stadion twintig nieuwe skyboxen voor sponsors kunnen worden geplaatst plus een gewone tribune met ruimte voor 250 toeschouwers.

De gemeente Apeldoorn denkt dat dit pas eind volgend jaar mogelijk is, maar AGOVV Apeldoorn-voorzitter Victor Doorn denkt het dit jaar al op te kunnen lossen. De preses baseert zich daarbij op gesprekken met het college van burgemeester en wethouders. Vooruitlopend op de bestemmingsplanwijziging wil AGOVV Apeldoorn tijdelijke bebouwing realiseren.

Hoeveel geld met het realiseren van de skyboxen is gemoeid, kan Doorn momenteel niet zeggen. AGOVV Apeldoorn is financieel niet stabiel en behoort tot de twaalf topclubs die bij de KNVB onder curatele staan. Voor investeringen lijkt er amper ruimte te zijn. Doorn geeft echter aan dat de bouw van een sponsorvoorziening geen optimistische investering is, maar een cruciaal middel voor financiële exploitatie.