Wielerploeg Caisse d'Epargne gered

Olga Kroeders

De wielerploeg van Caisse d'Epargne is zeker van het voortbestaan. Het Spaanse Telecommunicatiebedrijf Telefonica neemt de sponsoring van de formatie over, meldt Cyclingnews. De nieuwe ploeg gaat verder onder de naam Movistar, dat onderdeel van Telefonica is. Het budget en de duur van het contract zijn nog niet bekendgemaakt.

Eerder dit jaar maakte Caisse d'Epargne bekend te stoppen met de sponsoring van de wielerploeg. In zijn zoektocht naar een nieuwe geldschieter vroeg ploegleider Eusebio Unzue zijn renners eerder al geduld te hebben tot half augustus.

De zekerheid van het voortbestaan kan de renners doen besluiten toch bij de ploeg te blijven. De afgelopen weken werd de Spanjaard Luis Leon Sanchez van Caisse d'Epargne veelvuldig in verband gebracht met Rabobank.

De Spaanse wielerformatie begon in 1980 onder de naam Reynolds. Daarna droeg de ploeg de naam van Banesto en Iles Baleares voordat de Franse bank het overnam in 2006. Kopman Alejandro Valverde kreeg in juni een tweejarige schorsing opgelegd voor zijn betrokkenheid bij het dopingschandaal rond de Italiaanse sportarts Eufemiano Fuentes.

Wielerploeg Caisse d'Epargne gered
Wielerploeg Caisse d'Epargne gered (Foto: Novum)