Seizoen motorcrosser Herlings voorbij

Peterselieman

Het seizoen voor motorcrosser Jeffrey Herlings zit erop. De 15-jarige KTM-rijder had afgelopen weekend in Tsjechië zijn schouder uit de kom en moet geopereerd worden. Even werd nog gedacht dat hij het seizoen af kon maken, maar vandaag bleek in het ziekenhuis uit een second opinion dat dit niet mogelijk is.

"De schade in de schouder is erger dan we op voorhand dachten en er is nog steeds een bloeding. Hij moet geopereerd worden en het is beter voor hem dat hij zich concentreert om weer fit te worden en klaar te zijn voor seizoen 2011," zei KTM-teambaas Stefan Everts tegen Motocrossplanet.

"Jeffrey is nog erg jong en heeft dit jaar niets meer te bewijzen. Hij heeft twee GP's gewonnen en hij heeft laten zien dat hij met de beste rijders ter wereld mee kan."

Herlings heeft er geen problemen mee dat hij de rest van het seizoen toe moet kijken. "Na de operatie zal ik twee tot drie maanden moeten revalideren, maar dat betekent wel dat ik fit ben voor een seizoen. Ik weet dat er veel van mij wordt verwacht volgend jaar en daarom neem ik nu de tijd om te herstellen."