2K Games kondigt Bioshock: Infinite aan

Ontwikkelaar Irrational heeft Project Icarus bekendgemaakt: het is niets minder dan een nieuw deel in de Bioshock-serie, Bioshock: Infinite. De game werd in New York onthuld.

Bioshock: Infinite is een first-person shooter die zich in 1912 afspeelt. Dit keer reizen we niet naar de onderwaterstad Rapture af, maar naar een enorme stad boven de wolken, Columbia. Voormalig Pinkerton agent Booker DeWitt is naar Columbia gestuurd om Elizabeth te redden, een vrouw die al haar hele leven gevangen wordt gehouden. Booker zal een relatie met Elizabeth opbouwen en ze zullen hun krachten combineren.

DeWitt zal krachtige tegenstanders moeten verslaan in de stad, en buiten de stad in de openlucht. Dit kan hij doen met vele nieuwe krachten en wapens die in de game zullen zitten. In de weken die komen zullen demonstraties van de game worden gegeven aan de pers.

"We are excited to expand the world of BioShock, which is one of the industry's most critically acclaimed and beloved franchises. We believe that Irrational Games will lend their meticulous attention to detail and unique storytelling expertise to make BioShock Infinite an incredible entertainment experience that will immerse new and diehard fans of BioShock alike." aldus Christoph Hartmann, baas van 2k Games.

Bioshock: Infinite moet in 2012 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC verschijnen. Hieronder is de eerste trailer van de kersverse game te zien. Klik hier voor de HD-beelden.