[IndyCar] Honda daagt concurrentie uit

Honda ziet graag dat er concurrentie komt in de IndyCar Series. Het Japanse merk is sinds enkele jaren de enige motorleverancier, maar ziet voor het seizoen 2012 graag tegenstand. Nog geen enkele andere fabrikant heeft zich tot nu toe gemeld om de motoren te leveren voor het seizoen dat er met het nieuwe chassis gereden gaat worden.

"We willen competitie, want dat zit in onze genen. Nog niemand heeft zich gemeld, maar we hopen dat het alsnog gaat gebeuren," zei de directeur van Honda Performance Development Erik Berkman. "Iedereen kan deelnemen, maar wat weerhoudt hen ervan om in de ring te stappen?"

Berkman geeft wel toe dat het nu te laat is om zich aan te melden voor het seizoen 2012. "Als een bedrijf niet nu al redelijk op weg is met het ontwerp, dan heb je voor het jaar 2012 geen betrouwbaar product. Als een bedrijf een vergelijkbaar product met 750 pk in een andere raceklasse heeft, dan hadden we dat nu al geweten. We gaan ervan uit dat we in 2012 de enige leverancier zijn en dat we aan het hele veld moeten leveren. We hebben alvast geïnvesteerd voor als zich alsnog een concurrent meldt."

IndyCar-baas Randy Bernard schermt ondertussen met de interesse van een Amerikaanse fabrikant. Deze zou al in verregaande onderhandelingen met de raceklasse zijn. Ook vliegt de directeur naar Europa om daar de interesse onder de fabrikanten te peilen.