'Dood meisje ontdekt op Street View'

In een Engels plaatsje is ophef ontstaan rond Google Street View. Toen de inwoners van Worcester eindelijk de beelden van hun woonplaats konden bekijken via Street View, ontdekten ze het lichaam van een meisje. Het bruinharige meisje, gekleed in een roze met bruine jurk, ligt op haar buik achter een auto. Omdat de bewoners van Middle Street een onontdekt misdrijf vermoedden, belden ze massaal met Google.

Het blijkt echter te gaan om een zieke grap van een destijds negenjarig meisje. In de zomer van 2009, toen Google ook de straat van Azura Beebeejaun aandeed, speelde het meisje met een vriendje dat zij dood was. Het zag er dan ook nogal overtuigend uit. Met haar benen half op de weg, half op de stoep ligt ze roerloos achter een oude Renault Laguna.

Net op dat moment kwam de camera-auto van Street View de straat inrijden. Een jaar later gooide de internetgigant de foto's online, waarna de commotie losbarstte in het plaatsje. "We vonden het geweldig dat onze straat op Street View stond", vertelt een anonieme bewoner. "Het mag dan een grap zijn, veel mensen waren toch verontrust door de foto's. Het ergste is dat Google de politie niet op de hoogte stelde van de foto's. Ze wisten niet eens dat het een grap was."

Een woordvoerder van Google heeft verklaard dat ze geregeld vreemde foto's maken. "Daarom hebben wij ook een speciale knop in het leven geroepen. Indien iemand een ongepaste foto tegenkomt kan men dit melden. De beelden zullen dan zo snel mogelijk worden geblurd of verwijderd."

De beelden van de flauwe grap zijn hier te zien. Mocht Google de foto's inmiddels hebben verwijderd, dan zijn de beelden hier te zien