Aanvoerder Vlaar: "We hebben aardig gespeeld"

Ron Vlaar begon woensdagavond als aanvoerder van Oranje in het oefenduel met Oekraïne. De verdediger van Feyenoord keek tevreden terug op de ontmoeting in Donetsk (1-1).

"We hebben niet veel weggegeven", aldus de Feyenoorder. De verdediger volgde zijn voormalig ploeggenoot Giovanni van Bronckhorst op bij Oranje, die in de WK-finale tegen Spanje de aanvoerdersband voor het laatst droeg. De Feyenoorder was tevreden over het gelijkspel tegen Oekraïne. "We hebben als ploeg aardig gespeeld", liet Vlaar na afloop weten tegenover de camera's van SBS6.

"In de eerste helft krijgen we nog een goede kans via Siem (De Jong, red.). Maar in de tweede helft hadden we het moeilijk. Zij kregen goede kansen met afstandschoten. Na die 1-0 van Lens moet je eigenlijk gewoon winnen. Maar dan wordt het al snel weer 1-1. Achteraf hebben we aardig gespeeld", vervolgt de aanvoerder.

Over zijn eigen spel was Vlaar gematigd tevreden. "Dat ging ook wel aardig. Maar ik moet alleen eerder doordekken in de tweede helft. Daardoor ben je net te laat bij balverlies. Het samenspel met Jeffrey Bruma was nog even wennen. Maar we hebben niet veel weggegeven", besluit Vlaar, die kort voor het WK nog geblesseerd afviel.