Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de bierfiets.

De rechter heeft het gebruik van de bierfiets verboden. Een fiets mag niet breder zijn dan anderhalve meter, en die bierdingen zijn veel breder. Overigens kwam de zaak aan het rollen doordat een fiets niet te breed, maar te hoog was om onder een viaduct te passen.
 
Het is mooi, dat er nu een argument is gevonden om die bierfietsen te verbieden. Ze rijden in de weg, zijn een bron van lawaai-overlast en vormen een gevaar voor andere gebruikers van de openbare weg. De bierfietsverhuurder Holland Fun Bikes is tegen het verbod, en tekent beroep aan. De argumentatie is wel heel erg bijzonder:
Holland Fun Bikes stelt nu opeens dat bierfietsen niet onder de noemer “fiets” vallen. Kan bierfietsenbaas Peters mij even vertellen, waarom hij zélf degene is, die de term bierFIETS hanteert? En waarom zijn club Holland Fun BIKES heet? Hij zegt zelf dat het om fietsen gaat, en nu hem dat opeens even niet uitkomt, dan is dat niet zo? Kijk, dat is het beste voorbeeld van de asociale opvatting “schijt aan alles” die tot voor kort werd gehanteerd door de tokkies en de ballen die het straatbeeld ontsierden.