Vorm: "We mogen trots op onszelf zijn"

Michel Vorm is trots op de prestatie van het B-elftal van Oranje. De enige WK-ganger in de ploeg die de degens met Oekraïne kruiste, zag de tweede of zelfs derde garnituur de opponent op een 1-1 gelijkspel houden.

Het gedevalueerde Nederlands elftal bleef met gemak overeind tegen de A-ploeg van Oekraïne en kwam zelfs op voorsprong via Jeremain Lens. Enkele minuten later moest Vorm echter capituleren op een vrije trap van Alexander Aliev. "We mogen trots op onszelf zijn", zei Vorm na afloop van het duel.

Met zeven debutanten in de ploeg had Nederland zelfs nog kans op de winst. Een vrije trap van Theo Janssen in blessuretijd vloog echter net naast het doel.

Vorm: "Wij zijn hier met een B- of C-team, terwijl Oekraïne gewoon met de eerste keus speelt. In het begin moesten we wel een beetje wennen en zoeken, maar uiteindelijk kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd", blikt de keeper terug, die zich in de tweede helft onderscheidde met enkele knappe reddingen. "Gelukkig wel, jammer dat die vrije trap er nog in ging."