Beckham laat hoop op interlandrecord niet varen

Olga Kroeders

Fabio Capello acht David Beckham te oud voor het nationale elftal van Engeland, maar de vedette laat de hoop op een selectie niet zomaar varen. Beckham wil het interlandrecord van Peter Shilton breken.

Beckham maakte een goede kans om met The Three Lions zijn opwachting te maken op het WK in Zuid-Afrika, maar enkele maanden voor het mondiale eindtoernooi liep hij een achillespeesblessure op. Daardoor staat de middenvelder nog altijd op 115 interlands voor Engeland: tien minder dan recordinternational Peter Shilton.

De kans dat hij dat record nog gaat evenenaren of zelfs breken is echter klein, daar Capello gisteren aangaf Beckham niet meer te zullen oproepen. Hij is in principe te oud voor de nationale ploeg. "Er is niet gesproken over een eventueel einde van Beckhams interlandloopbaan", aldus de zaakwaarnemer van Beckham tegen de BBC. "David zal altijd beschikbaar blijven voor zijn land en zorgt ervoor dat hij klaar is wanneer de bondscoach hem nodig heeft."

Beckham was assistent-trainer van bondscoach Capello in Zuid-Afrika. "Ik hoop dat David snel weer fit is en op Wembley afscheid kan nemen van het publiek in een vriendschappelijke wedstrijd", reageerde Capello. "Ik zal hem niet meer selecteren voor de wedstrijden waarin het er om gaat. David is een geweldige speler die veel voor de ploeg heeft betekend, maar we kijken nu naar een nieuwe generatie."