Maduro: "Hoop mijn visitekaartje te hebben afgegeven"

Hedwiges Maduro maakte gisteravond in de oefeninterland tegen Oekraïne (1-1) na vier jaar afwezigheid zijn rentree in Oranje. De verdedigende middenvelder pikte 45 minuten mee.

Maduro zorgde met zijn entree na rust als vervanger van Wout Brama voor een frisse wind binnen het Nederlands elftal. Met goede passes en een dito overzicht gaf hij de jonge onervaren ploeg rust en meer body. De verdedigende middenvelder van Valencia hoopt met dit duel de druk op de twee controleurs (Mark van Bommel en Nigel de Jong) op te voeren.

Hoewel hij bij Valencia doorgaans centraal in de verdediging wordt geposteerd, geniet de rol als verdedigende middenvelder zijn voorkeur. "Op die plek kom ik het beste tot mijn recht", laat Maduro na afloop weten tegenover SBS6. "Ik hoop dat ik hiermee een visitekaartje heb afgegeven."

De tweede helft verliep - al dan niet door de aanwezigheid van Maduro - beter dan de eerste helft. "Er was sowieso meer coaching de tweede helft. De eerste spanning was ervan af. Het is een geheel nieuwe groep en we moesten toch aan elkaar wennen, dat zag je voor rust", aldus de spelmaker.