Deadly Premonition getipt als cultklassieker

Redactie

Horrorgame Deadly Premonition wordt toch uitgebracht in Europa. Game-uitgever Rising Star Games had het spel in eerste instantie niet opgenomen in zijn plannen voor dit najaar, maar de uitgever hoopt dat Deadly Premonition een cultklassieker wordt.

Het uitgeven van het Xbox 360-spel is voor Rising Star Games een interessante opdracht. In de Verenigde Staten zorgde de horrorgame voor veel verdeeldheid onder critici. Entertainmentwebsite IGN noemt het spel verschrikkelijk slecht, terwijl gameweblog Destructoid het spel de hemel in prijst. "Het is bijna perfect", luidt de conclusie van het weblog.

Martin Defries, operationeel directeur van Rising Star Games, vindt het een interessante game om uit te geven in Europa. "Het is een cultklassieker in wording", meent hij.

De horrorgame speelt zich af in Greenvale, een klein plaatsje in het noordwesten van de Verenigde Staten. De gamer speelt de rol van FBI-agent Francis York. York moet een brute moord onderzoeken op een meisje uit de buurt. Deadly Premonition wordt deze herfst uitgegeven voor de Xbox 360.

'Deadly Premonition? getipt als cultklassieker
Deadly Premonition getipt als cultklassieker