Soucek: "Vertrek was in goed overleg"

Peterselieman

Het eergisteren al aangekondigde vertrek van derde rijder Andy Soucek bij het Formule 1-team Virgin Racing is officieel. De Spanjaard zegt dat zijn contract in goed overleg ontbonden is en dat hij nu weer wil gaan racen.

"Ik heb Virgin met wederzijdse instemming verlaten," zei Soucek. "Ik heb ze gevraagd om mij de kans te geven om in andere raceseries te mogen rijden en dat hebben ze geaccepteerd. Het had verder niets met betalingen van doen. Ik wil ze bedanken dat ze niet voor problemen hebben gezorgd, iets wat ze wel hadden kunnen doen bij het beëindigen van het contract. Op dit moment is racen in een lagere categorie beter voor mij dan het wachten op een kans die mogelijk helemaal nooit zal komen."

De Spanjaard ontkende dat hij vertrokken is bij Virgin vanwege een door het team van Richard Bransen gepleegde contractbreuk. "Er was helemaal geen contractbreuk. Ik zou alleen in de auto stappen als ik één van de vaste rijders zou moeten vervangen. Al heb ik wel geprobeerd om op de vrijdagen te mogen rijden, maar dat was bij het team niet aan de orde. Het is een goede ervaring geweest om de Formule 1 te leren kennen."