Van der Vaart verwacht veel aan spelen toe te komen

Olga Kroeders

Rafael van der Vaart kijkt reikhalzend uit naar een nieuw seizoen in het shirt van Real Madrid. Hoewel er volop wordt gespeculeerd over een mogelijke transfer, verwacht de Nederlands international veel speelminuten te krijgen.

Van der Vaart profiteerde afgelopen seizoen in de tweede seizoenshelft van een blessure van Kaká. Aangezien Kaká ook in de eerste maanden van het nieuwe seizoen buitenspel staat, lijkt eenzelfde positie voor de aanvallende middenvelder weggelegd. Real Madrid trok echter een concurrent aan in de persoon van Sergio Canales.

"Het seizoen duurt heel lang en ik vertrouw erop dat ik veel aan spelen toekom", vertelt Van der Vaart in de Spaanse media. "Iedereen hier is van een hoog niveau. Canales is een speler die mij erg bevalt, een heel jonge speler die veel gaat meedoen dit seizoen. Maar dat geldt ook voor mij."

Van der Vaart is na de verloren WK-finale weer volop in training bij De Koninklijke, waar José Mourinho sinds deze zomer aan het roer staat. "Mourinho is een trainer die houdt van intensieve sessies en dat is volgens mij heel gunstig voor het ritme dat je in wedstrijden ook moet hebben."