Silva, Bellamy, Jô en Ireland ontbreken op Europese lijst

Manchester City-manager Roberto Mancini lijkt te zijn uitgekeken op onder meer Craig Bellamy, Jô en Stephen Ireland. De Italiaan zette het trio, net als David Silva, niet op de lijst voor de play-off van de Europa League.

Mancini moest een lijst van 25 spelers doorgeven aan de UEFA voor de tweestrijd met het Roemeense FC Timisoara. Silva ontbreekt vermoedelijk vanwege zijn korte trainingsperiode na het WK. Voor de aanvallers Bellamy en Jô en middenvelder Ireland geldt dat zij zo goed als zeker mogen uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Welshman Bellamy liet eerder al weten te willen vertrekken uit Manchester wanneer City hem niet in zou schrijven voor de Europa League. De 31-jarige aanvaller krijgt met enorme concurrentie te maken bij City. Met de mogelijke komst van Mario Balotelli en James Milner slinken zijn kansen tot een nulpunt.

Na de tweedstrijd met Timisoara zal Silva vermoedelijk weer aansluiten bij de spelersgroep van Mancini, die opmerkelijk genoeg wel Robinho heeft ingeschreven bij de UEFA. De Braziliaanse international werd vorig seizoen verhuurd aan Santos en lijkt niet te zitten wachten op een terugkeer naar de Premier League.