Man ontvoerd in eigen auto

Een 24-jarige Rotterdammer is in Lelystad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van een 35-jarige man uit Harderwijk. Het slachtoffer werd woensdagnacht onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen om in de kofferbak van zijn eigen auto plaats te nemen. Hij werd ook mishandeld en beroofd, meldt de politie.

De Harderwijker reed terug van zijn werk in Lelystad toen hij om 02.45 uur op de afrit van de N302 in Harderwijk tot stoppen werd gedwongen. Eerst moest hij zelf een stuk rijden, later moest hij in zijn kofferbak kruipen. De auto reed eerst een stuk en kwam in Zeewolde tot stilstand. Toen de ontvoerde man vermoedde dat er niemand meer aanwezig was, kroop hij vanuit de kofferbak naar voren en vroeg bij een woning om hulp.

Tijdens een politiesurveillance in Lelystad later die nacht hield de politie een verdachte auto aan. De wagen werd bestuurd door de 24-jarige Rotterdammer die is aangehouden. In de auto lagen goederen van de ontvoerde man. De politie onderzoekt wat de relatie tussen de twee mannen is en of er meer mensen betrokken zijn bij de ontvoeringszaak.