Kroaat Simic (34) beëindigt loopbaan

Olga Kroeders

Dario Simic hangt zijn schoenen aan de wilgen. De 100-voudig Kroatische international stond nog onder contract bij Dinamo Zagreb. Maar Simic denkt niet meer op zijn oude niveau terug te kunnen komen.

De verdediger maakte in april de overstap van AS Monaco naar Dinamo Zagreb. Simic had elf jaar buiten Kroatië zijn brood verdiend, maar besloot terug te keren naar zijn vaderland. De recordinternational van Kroatië kende geen gelukkige rentree. Simic gaf na er na drie competitiewedstrijden de brui aan.

"Ik heb er lang over nagedacht, maar ik merk dat ik mijn oude niveau niet meer kan halen. Zo kan ik Dinamo Zagreb ook niet meer van dienst zijn", aldus de Kroaat op de officiële website van UEFA. Simic kende na zijn debuut in 1992 meer succes bij Dinamo Zagreb, waarmee hij vijf keer landskampioen werd.

Simic vertrok vervolgens in 1999 naar Internazionale Na vier seizoenen vertrok hij naar de grote rivaal AC Milan, waar hij grote successen beleefde. De Kroaat won twee keer de Champions League. Simic veroverde gedurende zijn honderd interlands voor Kroatië in 1998 de derde plaats op het WK in Frankrijk.