FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 5 maart 2010

Gutiérrez stopt met wielrennen

José Enrique Gutiérrez stopt met wielrennen. Hij heeft dit besloten nadat zijn ploeg Rock Racing geen proflicentie kreeg van de wielerunie UCI. De 35-jarige Spanjaard meent dat het in deze tijd van het seizoen onmogelijk is om nog een nieuwe ploeg te vinden en hangt zodoende zijn fiets aan de haak.

Gutiérrez reed in zijn beginjaren vrij anoniem rond in het peloton totdat hij in 2006 plots tweede werd in de Giro d'Italia. Ook won hij nog een etappe in de Vuelta en twee etappes in de Dauphiné Libéré. De voormalig wielrenner van onder andere Kelme en Phonak werd ook genoemd in de zaak Fuentes, maar werd nooit vervolgd.

[WRC] Räikkönen crasht uit Rally van Mexico

Kimi Räikkönen heeft nog veel te leren in de rallysport. De vliegende Fin heeft de eerste dag van de Rally van Mexico niet overleefd. The Iceman crashte tegen het einde van de laatste proef van de dag op het gravel. De Citroën C4 sloeg zes keer over de kop en waar de bolide afgeschreven is, zijn Räikkönen en zijn bijrijder Kaj Lindström ongedeerd.

De Rally van Mexico was sowieso al een om niet te vergeten voor Räikkönen, want de stuurkolom raakte al in de eerste etappe verbogen. Daar kwamen in de tweede etappe electronische problemen bij, waardoor de Fin twintig minuten verloor. Daarna pakte The Iceman het tempo goed op en reed tijden die hem in de top acht zouden plaatsen, maar in de laatste etappe van de eerste dag ging het alsnog mis.

[Update] Portal 2 officieel aangekondigd, met co-op

Update:

Zojuist is bevestigd dat de game naast singleplayer ook een multiplayer co-op functie zal bevatten. Of dit speciaal ontworpen levels zullen zijn is nog niet bekend.


Oorspronkelijke bericht:

Het blad GameInformer heeft het al op de cover van volgende maand staan: Portal 2 komt er aan. Niet veel later heeft ook Valve zelf via Steam laten weten dat het spel in ontwikkeling is.

Het originele Portal is een puzzelspel dat zich afspeelt in een gebouw. De bedoeling van elke puzzel is om een bepaald eindpunt in dat gebouw te bereiken. Dit doe je door middel van de Aperture Science Handheld Portal Device, een toestel dat in staat is om portals te creëren op bepaalde vlakke oppervlakken. Deze openen nieuwe paden om ergens anders uit te komen. Als we de cover bekijken lijkt het er op dat we in het tweede deel ook buiten mogen gaan spelen met de Portal Gun.

De teaser van het blad belooft nieuwe gameplay en met meer details over het verhaal. Zo gauw het blad uit is zullen we je laten weten wat de details zijn, hopelijk is er dan ook meteen een releasedatum.

 

Op de site van Steam staan er in het bericht ook letters onderstreept. De fans van het eerste deel zijn al druk aan het puzzelen wat er voor boodschap in verborgen zit. Mocht je mee willen puzzelen: de onderstreepte letters zijn: drattmannh0nee. Wat valt er te winnen? Eeuwige roem!

Portal 2 Cover

Texaanse rechter vindt doodstraf ongrondwettig

Een rechter in Texas, een Amerikaanse staat die het grootste aantal doodstraffen van de Verenigde Staten uitvoert, heeft een stortvloed aan kritiek over zich heen gekregen nadat hij gisteren oordeelde dat de doodstraf ongrondwettig is. Hij deed zijn uitspraak in een voorlopige zitting over een halsmisdrijf.

De rechter, Kevin Fine, zei gisteren tijdens een zitting dat hij niet probeert vanuit de rechtbank wetgevend te zijn. De aanklager van het district en de gouverneur van Texas bekritiseerden de uitspraak van Fine echter als 'gerechtelijk activisme'.

Klinsmann wil weer trainer worden

Jürgen Klinsmann wil na het aankomende WK weer trainer worden. Sinds hij bijna een jaar geleden werd ontslagen bij Bayern München zit hij al zonder werk en inmiddels begint het weer te kriebelen bij de voormalig bondscoach van Duitsland.

"Het staat vast dat ik weer ergens trainer zal worden. Wellicht zal er na het WK wel iets op mijn pad komen," zegt de ex-spits van onder andere Tottenham Hotspur. "Maar ik ben nu nog niet ongeduldig. Het leuke aan een tijdje zonder werk te zitten, is dat je dan nieuwe vaardigheden kunt leren," zegt Klinsmann. De afgelopen maanden heeft hij onder andere Spaans geleerd en zich verdiept in de sportgeneeskunde.

Vonn wint wereldbeker supercombinatie

Olympisch kampioene Lindsey Vonn heeft de wereldbeker supercombinatie gewonnen nadat de laatste wedstrijd van het seizoen af werd gelast wegens hevige wind. Voor Vonn is dit de tweede wereldbeker die ze dit seizoen heeft gewonnen.

Hoewel de organisatoren nog de hoop hadden om de wedstrijd af te maken werd vandaag toch besloten om het laatste van drie onderdelen af te lasten. Na twee onderdelen had de 25-jarige Amerikaanse een voorsprong van tien punten op de Zweedse Anja Pärson.

Eerder dit seizoen won Vonn ook al de Super-G. Bovendien staat de Amerikaanse ook eerste in de wereldbekerstand bij de afdaling. In februari wist Vonn nog olympisch kampioene te worden tijdens de afdaling, maar miste ze de kans om een tweede gouden plak te veroveren nadat ze tijdens de slalom van de supercombinatie viel.

Afscheid van Agnes Kant

De grote roerganger is zijn stuurvrouw kwijt. Onverwacht, zeer onverwacht. Na de gemeenteraadsverkiezingen heeft Agnes Kant de conclusie getrokken dat zij niet de juiste persoon is om de SP te sturen bij de komende verkiezingen. Agnes Kans was een stuurvrouw die bij tijd en wijle zelf nogal eens stuurloos was. Stuurloos in de zin van het onvermogen om haar emoties onder controle te houden. Treffend waren de woorden van Alexander Pechtold in het einddebat na de gemeenteraadsverkiezingen: "Mevrouw Kant, mevrouw Kant, rustig. Rustig nou maar."

VVD en CDA willen meer internettaps

De VVD wil dat er meer gebruik wordt gemaakt van internettaps. Tweede Kamerlid voor de VVD Fred Teeven vindt dat Justitie meer gebruik moet maken van internettaps en datasurveillance omdat criminelen steeds vaker online te vinden zijn.

Deze week werd bekend dat het aantal internettaps explosief groeit. De SP en Groenlinks stelden hierover kamervragen. De partijen maken zich ernstig zorgen over de privacy van burgers. Door de taps wordt vooral de privacy van familie en bekenden van verdachten geschonden, ook als zij zelf niet verdacht zijn.  De VVD vindt echter dat privacy 'geen schuilplaats mag zijn voor criminelen'. Ook het CDA ziet hier geen probleem in.

In 2009 werden 3350 internettaps geplaatst, waarvan 335 door Justitie en de AIVD. De overige taps werden uitgevoerd door internetproviders. Dit is nog steeds weinig vergeleken met het aantal telefoontaps dat in Nederland wordt geplaatst. Alleen justitie tapt jaarlijks al meer dan 25.000 telefoons af.

Het CDA wil ook meer gebruik maken van de mogelijkheden van internettaps. "Internettaps zijn relatief nieuw, je kunt internettaps niet links laten liggen, ik zie niet hoe je zonder kan. Ik sluit dan ook niet uit dat die stijging de komende jaren doorzet," zo zegt CDA-kamerlid Sybrand van Haersma Buma. 

Ook Teeven vindt dat Nederland niet meer zonder internettaps kan. "Ik realiseer me dat strafbare feiten andere vormen aan het aannemen zijn in deze tijd. Daar hoort dus bij dat je tot andere vormen van opsporing overgaat. Het wordt niet altijd meer via de telefoon gemeld maar ook bijvoorbeeld via Skype, dus daar moeten de opsporingsmethoden aan worden aangepast. Dit is een ontwikkeling die je niet kunt stoppen."

Teeven maakt zich zorgen over de investeringen in de mogelijkheden. Hij is bang dat er niet genoeg geïnvesteerd wordt in de techniek. "Er is onvoldoende capaciteit om dit soort taps uit te voeren. Het schijnt een stuk ingewikkelder te zijn dan telefoontaps," aldus een woordvoerder van Teeven.

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7

Wekelijks zullen twee reviewers hun visie geven op de identiteit van de Mol. Voor de mensen die het programma niet kennen, in Wie is de Mol? reizen negen Nederlanders naar het buitenland om de tiende persoon, de saboteur, te ontmaskeren. MrManiak en Beaudelaire geven wekelijks hun visie en gaan op het spoor van De Mol. MrManiak gaat op zoek naar de beste (en opmerkelijkste) theorieën over de Mol en Beaudelaire legt de afgelopen aflevering onder de loep. 

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6

Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 1-4

Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 5-9

Bezorgdheid over komst 400 Polen

In het Steenbergse kerkdorp Welberg wordt gevreesd voor overlast van 400 Polen. De seizoensarbeiders worden gehuisvest in een leegstaand klooster.

Gisteravond werd een bijeenkomst gehouden waar uitzendorganisatie Exotic Green uit Etten-Leur meer informatie over de gang van zaken verschafte. Een stuk of 70 mensen woonde de bijeenkomst bij. De uitzendorganisatie gaat de Polen huisvesten in het klooster van Stella Maris aan de Kapelaan Kockstraat.

 

Britse vliegtuigspotters terug naar huis

Een rechtbank in India heeft twee Britse vliegtuigspotters een boete van 25 duizend roepies (vierhonderd euro) gegeven. De Britten kregen wel toestemming om India te verlaten. De mannen werden beschuldigd van het schenden van de telegraafwet.

De twee spotters, de 46-jarige Stephen Hampton en de 56-jarige Steven Martin, werden op 15 februari aangehouden in een hotel vlakbij de internationale luchthaven Indira Gandhi. Ze werden bij de politie aangegeven, omdat ze zich verdacht zouden hebben gedragen. Het tweetal zou gesprekken tussen piloten en de luchtverkeersleiders hebben afgeluisterd. Een deel van de apparatuur van de mannen is in beslag genomen.

Volgens advocaat Rajeev Awasthi was de rechtbank mild, omdat de mannen niet op de hoogte waren van de lokale wetten.

Merkel bezoekt Nederland volgende week

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel brengt volgende week donderdag een bezoek aan Nederland. Ze gaat op bezoek bij koningin Beatrix en luncht met premier Jan Peter Balkenende (CDA). Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekendgemaakt.

Beatrix ontvangt Merkel op paleis Huis ten Bosch. Daarna praten Balkenende en Merkel tijdens een lunch over de Europese top van 25 en 26 maart. Die staat in het teken van de economie. Ook de samenwerking tussen Nederland en Duitsland komt aan de orde.

Tenslotte bezoeken Balkenende en Merkel samen museum het Mauritshuis in Den Haag.

'Een op de drie prostituees heeft onveilige seks'

Een op de drie prostituees in Nederland en België heeft wel eens onbeschermde seks met een klant. Dit blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool-Universiteit Brussel. Het gaat vooral om orale seks. Hoeren in het duurdere segment hebben vaker seks zonder condoom dan prostituees aan de onderkant van de markt.

De onderzoekers kwamen aan hun gegevens door op de website hookers.nl, een internetforum waar hoerenlopers hun ervaring uitwisselen, beoordelingen van meer dan zevenduizend prostituees in Nederland te verzamelen.

Ruim dertien procent van de straat- en raamprostituees heeft wel eens onbeschermde seks, onder prostituees in clubs en bordelen ligt dit percentage op 39,1 procent. Bij escort of privé-ontvangst bedraagt het percentage vrouwen dat wel eens onveilige contacten heeft 52,7 procent.

Onbeschermde contacten komen in België vaker voor dan in Nederland. Volgens de onderzoekers komt dit omdat prostitutie in Nederland beter gereguleerd is. Overigens komt bij raamprostitutie in Nederland vaker onveilige seks voor dan in België.

'Een op de drie prostituees heeft onveilige seks' (foto: Novum)

Duitse uitstoot broeikasgas omlaag met 8,4 procent

De uitstoot van broeikasgas door Duitsland is in 2009 gedaald met 8,4 procent. De oorzaak is de vanwege de economische crisis gedaalde industriële activiteit. Dat heeft de Duitse Minister van Milieu, Norbert Röttgen vandaag gezegd. De reductie van bijna tachtig miljoen ton was de grootste in zestig jaar.

Voorlopige cijfers over 2009 laten zien dat alleen al de CO2-uitstoot werd verminderd met 68 miljoen ton. Het energieverbruik daalde met 6,5 procent en er werd minder steenkool gebruikt. Het bruto nationaal product van Duitsland daalde in 2009 met vijf procent.

Duitsland beloofde in het Kyoto-protocol uit 1997 de uitstoot in 2012 met 21 procent verminderd te hebben. Op dit moment is de uitstoot echter al verminderd met 28,7 procent. Röttgen hoopt de reductie ook door te zetten na het einde van de economische crisis. Hij zei wel dat er meer maatregelen nodig zijn om de klimaatverandering tegen te gaan.

Kroos terug naar Bayern München

Toni Kroos wordt sinds januari 2009 verhuurd aan Bayer Leverkusen maar hij zal volgend seizoen weer uitkomen voor Bayern München. Dit heeft Bayern-directeur Karl-Heinz Rummenigge gezegd.

"De zaak is afgekaart. Ik heb vorige week donderdag met Toni en zijn zaakwaarnemer Volker Struth gesproken. Toni zal naar Bayern terugkomen," aldus Rummenigge tegenover Bild.

De 20-jarige middenvelder keert terug dankzij Louis van Gaal. "Juist omdat Van Gaal het ziet zitten in Kroos, halen we hem terug. Hij heeft hem de laatste weken goed bekeken en heeft veel plannen met hem," aldus Rummenigge. "Ik heb Toni gezegd dat hij niet bevreesd moet zijn voor een plaats op de bank, als hij zich sterk houdt en zo speelt als in Leverkusen."

[WK hockey] Jolie: "Vier keer winnen we zijn kampioen"

Wouter Jolie was tegen Canada (6-0) heel dicht bij zijn eerste WK-doelpunt. De snelle verdediger zag zijn twee strafcorners worden gekeerd en vlak voor tijd probeerde hij nog een veldgoal te maken, maar zijn harde klap raakte de paal.

"Dat was zonde", zei Jolie na afloop over zijn bal op de paal. "Ik kon vrij schieten, dus ik probeerde het maar eens. Zou wel leuk zijn geweest." Maar ook zonder te scoren ging de centrale verdediger de boeken in. Hij werd namelijk gekozen tot man van staal, ofwel de beste verdediger van de wedstrijd.

En dat terwijl hij verdedigend juist niet zo heel veel werk hoefde op te knappen. Canada speelde namelijk alles behalve op de aanval. Jolie had daar weinig moeite mee. "Dat wisten we vooraf. Maar in dit soort wedstrijden kan ik ook een beetje aanvallen. Is ook wel eens leuk."

Nederland staat nu met negen punten uit drie duels op de drempel van de halve finale. Jolie: "Nu gaat het echt beginnen. Nog vier keer winnen en we zijn wereldkampioen. Maar ja, dat klinkt makkelijker dan het is. Laten ons eerst maar een richten op Duitsland."

Badmintonners uitgeschakeld op Duits Open

Voor de Nederlanders is de Duitse Open voorbij. Dicky Palyama verdween vandaag als laatste Nederlander uit het toernooi. Hij ging in de kwartfinale onderuit tegen de als derde geplaatste Malesiër Wong Choong Hann.

Palyama ging in drie sets onderuit: 21-15, 13-21 en 17-21. Eric Pang verloor gisteravond al van de als tweede geplaatste Chinees Long Chen (24-22 13-21 14-21). Ook voor het duo Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen is het toernooi na vandaag voorbij. Het koppel verloor van Chen Wen Hsing/Chien Yu Chien uit Taiwan: 13-21 en 4-21.

Grieks parlement akkoord met bezuinigingen

Het Griekse parlement heeft vandaag een pakket maatregelen goedgekeurd dat het begrotingstekort met 4,8 miljard euro moet verminderen. Buiten het parlement leverde de oproerpolitie slag met betogers.

De maatregelen omvatten belastingverhogingen en bezuinigingen op de overheidsuitgaven. In de publieke sector gaan de salarissen tot acht procent omlaag. De ombuigingen zijn noodzakelijk om de financiële markten over te halen Griekenland tegen gunstiger voorwaarden dan nu geld te lenen en om steun te krijgen van de Europese Unie.

Demonstraties
De oproerpolitie gebruikte traangas om betogers uiteen te drijven die de ceremoniële wachters bij het Graf van de Onbekende Soldaat wegjoegen. Zeker zes mensen raakten gewond, volgens omstanders ook twee politieagenten die door relschoppers in elkaar waren geslagen. Het was het heftigste geweld in de Griekse hoofdstad sinds de onlusten na de dood van een 15-jarige jongen door een politiekogel in 2008.

Ruim zevenduizend betogers hadden zich in het centrum van Athene verzameld om tegen de bezuinigingen en lastenverzwaringen te protesteren. "Onze protesten moeten langdurig en onvermurwbaar zijn", zei Giorgos Skiadiotis, een van de organisatoren van het protest. "Want hoe meer wij opgeven, hoe meer zij van ons af willen nemen."

Onder de betogers bevonden zich ook relschoppers. Gemaskerde jongeren vielen het hoofd van het grootste Griekse vakverbond GSEE aan terwijl hij de menigte toesprak. Yiannis Panagopoulos incasseerde klappen maar deelde ze ook uit, alvorens bebloed en met gescheurde kleren te worden afgevoerd.

Gemaskerde jongeren raakten in het gebouw van de Griekse Raad van State slaags met de oproerpolitie en probeerden ook het Ministerie van Arbeid binnen te dringen. Bij twee banken, twee hotels, een telefoonwinkel en een fastfoodrestaurant werden ruiten ingegooid.

Ongeregeldheden op kleinere schaal deden zich ook voor in Thessaloniki.

Zestien miljard bezuinigen
De centrumlinkse Griekse regering wil dit jaar in totaal zestien miljard euro bezuinigen. Premier Giorgos Papandreou reist door Europa om steun voor zijn beleid te winnen. Hij heeft gewaarschuwd desnoods bij het Internationaal Monetair Fonds aan te zullen kloppen om hulp, wat een blamage zou zijn voor de Europese muntunie.

De voorzitter van de eurogroep, de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker, liet na een onderhoud met Papandreou weten dat voor het IMF hooguit een technische, ondersteunende rol kan zijn weggelegd. "Als voorzitter van de eurogroep wil ik iedere verdere betrokkenheid van het IMF uitsluiten", zei hij.

Papandreou wil geen geld van de Europese Unie, maar een publieke steunverklaring voor zijn beleid, om de financiële markten gerust te stellen 'zodat wij geld kunnen lenen tegen redelijke voorwaarden', zei hij in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Steun van andere landen
De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet weten dat de geslaagde Griekse staatslening reden is voor 'optimisme' dat het de komende maanden de goede kant op gaat. In elk geval geeft het aan dat de aangekondigde nieuwe bezuinigingen het gewenste effect hebben, zei zij. Voorts zei Merkel dat Griekenland niet heeft gevraagd om financiële steun, maar dat Duitsland de Grieken op andere manieren zal helpen bij het oplossen van de crisis.

Papandreou bespreekt de Griekse schuldencrisis zondag met de Franse president Nicolas Sarkozy in Parijs. De Franse minister van financiën Christine Lagarde zei dat Sarkozy Griekenland zal steunen als het land door zijn schuld echt in de problemen komt.

Raadslid aan de kant om PVV-stem

In Bergen op Zoom wordt een raadslid buitengesloten omdat ze op de PVV stemt. De 23-jarige Fauve Vermeulen stond als derde op de lijst voor de Bergse Sociaal Democraten. De partij haalde echter slechts twee zetels, waardoor Vermeulen eigenlijk niet als raadslid aan de slag kon.

De partijleider, Louis van der Kallen, vroeg gistermorgen echter aan Vermeulen of ze niet als duoraadslid aan de slag wou gaan. De nummer twee van de lijst, de Marokkaanse Bergenaar Farid El-Khassim, wou dit echter niet. Onder druk van zijn achterban wilde hij 'liever niet met een PVV-stemmer samenwerken'.

Van der Kallen besloot gisteravond dan ook om op zijn voorstel terug te komen. Hij vindt het 'buitengewoon jammer' dat Vermeulen niet als duoraadslid aan de slag kan. "Ik vind haar een groot talent. Maar een tweepersoons fractie wil ik bij elkaar houden," zo zegt de partijleider uit Bergen op Zoom.

[WK Hockey] Nieuw-Zeeland verrast Zuid-Korea

Vandaag werden op het WK hockey de wedstrijden van de derde speelronde van poule A gespeeld. Behalve Nederland - Canada werden er nog twee wedstrijden gespeeld.

Duitsland - Argentinië 4-3

Duitsland boekte zijn tweede overwinning op het WK. Tegen Argentinië wonnen onze oosterburen met 4-3. Duitsland en Argentinië maakten er vanaf de eerste minuut een interessante wedstrijd van. De Duitser Martin Zwicker brak de score na vijf minuten open en een minuut later was het al 1-1.  Lucas Víla liftte de bal uit de loop met zijn haakje over de verbouwereerde keeper Tim Jessulat, die de geblesseerde Max Weinhold verving in het Duitse doel,

Duitsland kwam via een cornervariant van Zwicker en een prachtig schot van Matthias Witthaus op een comfortabele 3-1 voorsprong. Vlak voor rust tikte Matiás Paredes de 3-2 binnen. Een mooi uitgespeelde Duitse corner zette de Duitsers een kwartier na rust opnieuw op een marge van twee. SCHC-er Pedro Ibarra zorgde er met zijn eerste toernooitreffer voor dat de spanning terugkwam in de wedstrijd.

Zuid-Korea - Nieuw-Zeeland 1-2

Nieuw-Zeeland zorgde voor een verrassing door Zuid-Korea met 2-1 te verslaan. Met een vlammende start legde Nieuw-Zeeland de basis voor de tweede driepunter van het toernooi. De eerste de beste strafcorner van de Black Sticks werd door Andy Hayward tegen de plank gepusht. Zuid-Korea kreeg kansen op de gelijkmaker, maar veroorzaakte na dik twintig minuten een strafbal. Kamponger Dean Couzins ging koelbloedig met het buitenkansje om, 2-0.

Zuid-Korea liet de kenmerkende defensieve speelstijl vallen en zocht de Nieuw-Zeelandse cirkel. De verdediging van de Kiwi's, twee dagen geleden nog flink op de proef gesteld door Oranje, hield echter knap stand. De Koreanen versierden zes corners, maar sprongen slordig met de kansen vanaf kop cirkel om.

Toen sterspeler en aanvoerder Jong-Ho Seo vlak voor tijd wegens protesteren tegen een groene kaart opliep, leek het Koreaanse doek te vallen. In de laatste minuut bracht Nam-Yong Lee uit een strafbal de score nog terug tot 2-1, maar in de resterende 23 seconden konden de Koreanen niets meer uitrichten.

Poule A: 

Poule A Duels Gew. Gel. Verl. Goals v. Goals t. Punten
Nederland 3 3 0 0 12 1 9
Duitsland
3 2 1 0 12 5 7
Nieuw-Zeeland 3 2 0 1 6 6 6
Zuid-Korea 3 1 1 1 5 5 4
Argentinië 3 0 0 3 4 9 0
Canada 3 0 0 3 2 15 0

 

Hargreaves hoopt volgende week op rentree

Manchester United hoopt volgende week donderdag na lange tijd weer een beroep te kunnen doen op Owen Hargreaves. Wegens knieproblemen kwam de middenvelder sinds 21 september 2008 niet meer in actie.

De 29-jarige Hargreaves hoopt tegen Manchester City eindelijk weer in de basis te kunnen staan. Inmiddels heeft Hargreaves de trainingen met het eerste elftal weer opgepikt. "Hij laat na zijn blessures voor de eerste keer zien dat hij bijna klaar is om te spelen", aldus trainer Alex Ferguson.

Bayern München wil langlaufster Neuner aantrekken

Bayern München heeft een opvallende versterking op het oog. Clubvoorzitter Uli Hoeness heeft Magdalena Neuner gevraagd of zij in dienst wil treden bij Bayern.

Neuner wordt overigens geen lid van de selectie, maar zal actief worden op de marketingafdeling. Onlangs veroverde Neuner op de Olympische Spelen in Canada twee gouden medailles, op de 7,5 kilometer sprint en 10 kilometer achtervolging.

Tijdens de huldiging bekende ze dat ze een telefoontje van voorzitter Hoeness heeft gehad. "Dat streelt me natuurlijk wel", aldus de goedlachse Duitse. "Ik denk er over na, maar hou voorlopig alle opties open."

The White Stripes en meer in de Rock Band DLC van volgende week

Sinds Rock Band 2 uit is komt Harmonix elke week met extra liedjes die je tegen betaling kunt downloaden. Deze week zijn er liedjes van 5 verschillende bands te download, daarin zitten de beroemde The White Stripes, Shaimus, de drummer van Rush Neil Peart, The James Gang en The Futureheads.

The Futureheads – “Decent Days & Nights” +
The Futureheads – “Hounds of Love” +
The James Gang – “Walk Away” +
Neil Peart – “The Hockey Theme” + *
Shaimus – “All of This” + *
Shaimus – “Tie You Down” + *
The White Stripes – “Fell in Love with a Girl” +
The White Stripes – “Seven Nation Army”
The White Stripes – “You Don’t Know What Love Is (You Just Do As You’re Told)” +

De songs met een + erachter zijn over te zetten naar Lego Rock Band
De song met een * erachter zijn 99 cent.

De liedjes zijn beschikbaar vanaf dinsdag 09 maart voor de Wii en de Xbox 360 en vanaf donderdag 11 maart voor de Playstation 3. Elk los liedje kost € 1,49 of 160 MS points of 200 Wii points. Het 'The White Stripes pack 01' is in zijn volledigheid te downloaden voor €3,99 of 440 MS points.

'Roda JC heeft Belgische middenvelder bijna binnen'

De Belgische krant La Dernière Heure beweert dat de 22-jarige middenvelder Sven Kums van KV Kortrijk binnen korte tijd zijn handtekening onder een driejarig contract bij de Zuid-Limburgers zal zetten. De club uit Kerkrade zou echter niet de enige geïnteresseerde partij zijn.

Kums is bezig aan zijn derde seizoen bij het Belgische KV Kortrijk. De middenvelder heeft 74 wedstrijden in competitieverband gespeeld. Daarin wist hij dertien keer het doel te vinden. Kums is tevens jeugdinternational bij de Rode Duivels.

Voor zijn periode bij Kortrijk stond Kums onder contract bij Anderlecht en Lierse SK. Behalve Roda JC zouden ook Racing Genk, Charleroi, Sint-Truiden en Westerlo interesse tonen in de 22-jarige middenvelder.

Vibrator veroorzaakt rumoer in Duitsland

Een vibrator heeft vandaag voor veel heisa gezorgd in de West-Duitse stad Bochum. Een vrouw waarschuwde de politie nadat ze verdachte geluiden had gehoord in haar woning.

De Duitse vrouw belde de politie, die het harde en vreemde geluid door de telefoon hoorde en meteen een politiewagen stuurde. Een toegesnelde agent ontdekte in een lade van haar kledingkast een trillende vibrator.

De politie meldde dat de agent "een zeer persoonlijk voorwerp op batterijen had gevonden, dat blijkbaar uit zichzelf was aangegaan". De bewoonster verschoot volgens de politie onmiddellijk van kleur. Daarop wensten de agenten haar nog een fijne avond en verlieten de flat.

Sumoworstelaar steelt pinautomaat

In Moskou is een sumoworstelaar er met een pinautomaat vandoor gegaan. De sportman rukte het apparaat los uit de muur, nam het op de rug en ging ervandoor. Het personeel bleef verbaasd achter.

Het zwaargewicht was niet alleen, hij werd vergezeld door een handlanger. Ze kwamen echter niet ver met de automaat. De gewaarschuwde politie kon het tweetal in de buurt van het winkelcentrum arresteren.

Zelfs al zou het de twee gelukt zijn de pinautomaat thuis te krijgen zouden ze van een koude kermis thuiskomen. In het apparaat zat namelijk maar 25.000 roebel, oftewel 613 euro. De dader verklaarde dat hij een professioneel sumoworstelaar is.

Vercauteren ook volgend seizoen coach van Racing Genk

Ook het komende seizoen zal Frank Vercauteren actief zijn als coach van Racing Genk, zo bevestigt de clubsite van Genk. De voormalige linksbuiten en de huidige nummer tien van de Jupiler Pro League kwamen tot een overeenkomst van een éénjarig contract.

Hein Vanhaezebrouck werd eerder dit seizoen de laan uitgestuurd en zodoende werd Vercauteren door Genk in december aangesteld als hoofdcoach. Genk staat op een enigszins teleurstellende tiende plaats, maar is tevreden over het functioneren van de voormalige international.

"De resultaten speelden niet zo mee voor zijn verlenging. Het ging meer over het gevoel dat leefde. Al na enkele matchen had iedereen het gevoel dat het zeer goed zat met de samenwerking. Het was dan ook logisch dat we de optie gelicht hebben", aldus algemeen directeur Dirk Degraen tegenover Sporza.

Als hoofdcoach was Vercauteren bij KV Mechelen en Anderlecht actief. In 2008 werd hij als assistent van René Vandereycken actief bij de nationale ploeg van België. Na het vertrek van Vandereycken was hij kortstondig bondscoach, maar hij werd snel opgevolgd door Dick Advocaat.

Tientallen doden bij gevechten Pakistan

De Pakistaanse strijdkrachten hebben vandaag opnieuw opstandelingen in het grensgebied met Afghanistan aangevallen met gevechtshelikopters. Daarbij zijn zeker dertig Talibanstrijders om het leven gekomen. Dit is van een officiële bron vernomen.

Het leger van Pakistan strijdt in het onrustige noordwesten van het land tegen diverse radicaalislamitische bewegingen, waaronder de Taliban. Het krijgt daarbij hulp van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en van het Amerikaanse leger, dat met tienduizenden manschappen aanwezig is in Afghanistan.

Gesink fit genoeg voor Tirreno-Adriatico

Wielrenner Robert Gesink gaat volgende week woensdag van start in de Tirreno-Adriatico. De klimmer van Rabobank is weer opgeknapt nadat hij twee weken geleden een trainingskamp in Frankrijk vanwege ziekte moest afbreken. Dat maakte de wielerploeg vandaag op de website bekend.

Voor erkende klimmers als Gesink liggen dit jaar in de Tirreno geen hoge cols te wachten. Toch wil de troef van Rabobank graag de Italiaanse rittenkoers rijden. "Het is voor hem samen met de ronde van het Baskenland de ideale opmaat voor de Amstel Gold Race en de klassiekers in de Ardennen", aldus technisch directeur Erik Breukink. "Zo'n koers heeft hij voor 'Baskenland' gewoon nodig."

Gesink krijgt in de Tirreno hulp van Nick Nuyens, Sébastian Langeveld, Maarten Tjallingii, Grischa Niermann, Paul Martens, Tom Stamsnijder en Oscar Freire. De Spaanse sprinter heeft al negen etappezeges in de Italiaanse koers op zijn naam staan en won in 2005 het eindklassement.

Roda geeft Saeijs boete na kritisch interview

Jan-Paul Saeijs heeft vandaag een boete gekregen van zijn werkgever Roda JC. De verdediger had in Voetbal International enkele kritische uitspraken over de club uit Limburg en diens trainer Harm van Veldhoven.

"Ik ben gewoon heel eerlijk. Het interesseert me niet wat er dit jaar met Roda gebeurt", zei Saeijs, die aan zijn laatste seizoen bezig is bij Roda JC. "Aan Van Veldhoven moet ik eigenlijk nog steeds wennen", ging hij verder. "Ik vind bijvoorbeeld dat hij tactisch niet altijd de juiste keuzes maakt voor het team. Ik vind dat we het anders moeten doen en denk dat we dan meer punten zouden halen."

"Je mag best een eigen mening hebben, maar er zijn grenzen", reageert Veldhoven in De Limburger. "Dit kunnen we niet accepteren. Het is jammer dat dit gebeurd is, want na de zege op ADO hoop je op een rustige week."

Roda JC wil niet reageren over de hoogte van de boete die zij voor Saeijs hebben klaarliggen. Saeijs zal overigens wel bij de selectie zitten voor de wedstrijd aankomend weekend tegen Feyenoord.

Phillips vertrekt bij Force India

Oudgediende Ian Phillips heeft besloten zijn werkzaamheden bij Force India neer te leggen. Phillips stond de afgelopen negentien jaar onder contract bij het team.

In de tijd dat Phillips bij de renstal werkte is het enkele keren van naam veranderd. Het ging van Jordan naar MF1 Racing en Spyker en kwam uiteindelijk op Force India. Phillips was verantwoordelijk voor het aantrekken van rijders en sponsoren en de onderhandelingen met de FIA en FOM.

De Brit was verantwoordelijk voor ruim vijftig contracten met coureurs. Onder meer Michael Schumacher en Damon Hill kwamen dankzij Phillips aan een contract. Niet alleen contracteerde hij coureurs, ook hield Phillips nauwe banden met sponsoren 7-Up, Sasol, Benson & Hedges en Deutsche Post en talloze andere, kleinere sponsoren.

Waar Phillips zich nu mee bezig gaat houden is onbekend, maar het team wenst hem "alle plezier en succes".

Erfurt wil EK allround 2011

Erfurt is van plan volgend jaar het Europees kampioenschap allround te gaan organiseren. De voorzitter van het Duitse organisatiecomité heeft dit vandaag bekend gemaakt tijdens de loting voor de wereldbekerwedstrijden sprint, die overigens ook in Erfürt worden gehouden.

De EK allround zouden in 2011 eigenlijk in Innsbruck worden gehouden, maar deze konden hun budget niet rond krijgen. Heerenveen heeft bij de ISU ook zijn interesse bekend gemaakt maar de kans dat het festijn naar Thialf gaat is nihil, aangezien in hetzelfde seizoen ook al de WK sprint in Friesland zal worden gehouden.

Olympisch kampioenen rijden tegen elkaar in Erfürt

Tijdens de wereldbekerwedstrijden sprint in Erfurt zal er een rechtstreeks duel plaatsvinden tussen twee Olympisch kampioenen. Op de 1000 meter voor mannen zal Shani Davis uitkomen tegen Mark Tuitert. Davis was de snelste op de 1000 meter in Vancouver, waar Tuitert verraste op de 1.500 meter.

Zaterdag zullen zij in de tiende rit tegen elkaar schaatsen. Simon Kuipers komt al in de achtste rit tegen Lars Elgersma. Groothuis komt een rit eerder aan bed tegen de Rus Jevgeni Lalenkov.

Bij de vrouwen zijn de ogen vooral gericht op het duel tussen Annette Gerritsen en Christine Nesbitt. Zij eindigden tweede en eerste op de 1000 meter in Vancouver. In Erfürt zullen zij in de laatste het rit het tegen elkaar opnemen. Margot Boer komt één race eerder in actie, tegen Monique Angermüller uit Duitsland. Laurine van Riessen, die in Vancouver brons veroverde, schaatst in de achtste rit tegen Sayuri Yoshii uit Japan.

Bezopen spookrijder veroorzaakt botsing

Een zwaar bezopen spookrijder uit Litouwen heeft vanmiddag op de A27 een frontale botsing veroorzaakt. Diverse auto's konden hem ontwijken, maar een echtpaar uit Amersfoort dat fors op de remmen trapte, zag de dronkenlap met ongeveer 90 kilometer per uur op hun auto klappen.

Wonder boven wonder vielen er geen gewonden, meldt de Zuid-Hollandse politie. Wel raakten beide voertuigen fors beschadigd. Uit een blaastest bleek dat de 30-jarige Litouwer 3,3 promille alcohol in zijn bloed had, een volgens de politie levensbedreigende waarde.

De man reed rond 14.00 uur vanaf knooppunt Gorinchem tegen het verkeer in richting Meerkerk. Hij werd na het ongeluk direct aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen. Het OM bepaalt of hij voor de rechter moet komen.

Raadsels rond zwaargewonde vrouw Maastricht

In een woning in Maastricht is vanmiddag een zwaargewonde vrouw aangetroffen. De bejaarde vrouw is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht. De Limburgse politie sluit een misdrijf niet uit.

Wat zich in de woning van de alleenstaande bejaarde vrouw heeft afgespeeld, is nog een raadsel. Specialisten van de politie onderzoeken de woning.

Een kennis die geen contact met haar kon krijgen, trof de vrouw rond 17.00 uur aan in de woning aan de dr. Van Kleefstraat.

Feyenoord trekt transfervrije Auassar aan

Adil Auassar wordt volgend jaar Feyenoorder. De 23-jarige linkermiddenvelder komt transfervrij over van VVV-Venlo. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in de Kuip, met een optie voor nog twee jaar. De uit Zwijndrecht afkomstige Auassar doorstond inmiddels de medische keuring in Rotterdam.

Feyenoord-trainer Mario Been toont zich op de clubwebsite tevreden met het aantrekken van Auassar. "We wilden er graag een goede linksbenige speler bij hebben. Adil is fysiek sterk, technisch goed, heeft een goed schot en heeft bovendien de absolute wens en wil om te slagen bij Feyenoord."

Ook technisch directeur Leo Beenhakker had lovende woorden voor de nieuwe aanwinst van zijn club. "Hij heeft veel potentie om nog door te groeien. In het segment spelers waar wij zoeken is hij een buitenkansje dat we niet konden laten lopen."

Auassar begon zijn loopbaan in januari 2006 bij FC Dordrecht. Na anderhalf seizoen aan de Krommedijk begon de linkshalf nog wel aan een derde seizoen, maar werd hij voor het einde van de transferperiode weggekaapt door VVV.

In Venlo degradeerde hij in zijn eerste jaar terug naar de eerste divisie, maar werd hij in zijn tweede seizoen kampioen. Dit seizoen speelde Auassar al 25 duels voor de Venlonaren, die het verrassend goed doen in de Eredivisie. Auassar had een aflopend contract.

BV Veendam - FC Omniworld afgelast

De selectie FC Omniworld is naar Groningen afgereisd, maar bleek daar aangekomen weer huiswaarts te kunnen keren. De wedstrijd tegen BV Veendam is namelijk van het programma gehaald. Het veld in Stadion De Langeleegte is door winterse buien onvoldoende bespeeldbaar verklaard voor het duel tussen de Jupiler League-ploegen.

Er is nog geen duidelijkheid over een nieuwe speeldatum voor deze wedstrijd.

Been: "Kwaliteiten van Cissé moeten er een keer uitkomen"

Feyenoord-coach Mario Been laat Sekou Cissé komende zondag tegen Roda JC als centrumspits terugkeren in de basis. Dit betekent dat de Ivoriaan zijn oude ploeggenoten tegen zal komen. Been heeft vertrouwen in Cissé.

"Ik verwacht dat we voorin veel ruimte zullen krijgen. Sekou heeft de kwaliteiten om dat te bespelen. Roda heeft echter een goede ploeg met veel voetballend vermogen", zo vermeldt de coach van de Rotterdammers op de clubsite van Feyenoord. "Sekou is een jongen die vertrouwen nodig heeft en dat krijgt hij door te spelen. Ik heb al vaker gezegd dat hij heel veel kwaliteiten heeft. Dat moet er een keer uitkomen", zo vervolgt de voormalige coach van NEC.

Deze week keek Been tevreden terug naar de optredens van een aantal van zijn spelers op international niveau. Over Ron Vlaar lijkt Been tevreden, alhoewel de verdediger in Oranje nog veel werk heeft te verzetten. "Hij heeft het niet slecht gedaan en zal moeten wennen aan het hogere niveau, maar ik weet zeker dat hij er de kwaliteiten voor heeft."

Guardiola houdt Henry de hand boven het hoofd

Barcelona-coach Josep Guardiola is in de bres gesprongen voor Thierry Henry, die dagelijks bekritiseerd wordt door de zowel de Catalaanse als de Franse sportkranten. Volgens Sport heeft Guardiola gereageerd op de beweringen dat hij Henry zou sparen, zodat de spits komende zomer fit aan het WK kan beginnen. De coach van Barça geeft aan dit niet het geval is en dat Henry simpelweg niet altijd inzetbaar is.

"Henry is geen slechte speler. Als we hadden gezegd dat hij niet wil spelen, zodat hij op het WK kan spelen dan zou hij zeker zijn uitgefloten. Het klopt echter niet. Hij kan gewoon niet altijd spelen", zo verklaart Guardiola. "Hij heeft het vorige seizoen 26 keer weten te scoren en hij vertegenwoordigde een fundamentele waarde voor de zes titels die we hebben gewonnen. Zonder hem zouden we die niet hebben gewonnen. Nu hij wat zwakker lijkt, probeert iedereen hem te pakken."

"Als dit het geval is, zullen we hem nog meer helpen en zullen we hem nog meer mogelijkheden bieden. Hij heeft geen fysiek of mentaal probleem. Soms zijn de zaken moeilijker dan normaal. We moeten hem daarin helpen."

'Meer kinderen, minder belasting'

De voorzitter van het Europees Parlement wil een belastingsysteem waarbij de belasting die betaald wordt afhankelijk is van het aantal kinderen dat een gezin heeft. Jerzy Buzek zei dat vandaag in zijn toespraak voor de internationale vrouwendag die komende maandag plaatsvindt.

Buzek vindt dat hoe meer kinderen een gezin heeft, hoe minder belasting dit gezin zal hoeven te betalen. Hij denkt dat een dergelijk systeem noodzakelijk is vanwege de Europese bevolkingsopbouw.

Het zou voor vrouwen mogelijk moeten zijn hun professionele ambities waar te maken. Tegelijkertijd zouden vrouwen ook kinderen moeten kunnen krijgen. Volgens Buzek moet de kinderopvang daarom uitgebreid en verbeterd worden. "Daarnaast moet er ook sprake zijn van gelijke betaling en behandeling," zo zei de parlementsvoorzitter in zijn toespraak.

[NK] De Jong op 5 km tegen Olde Heuvel

Schaatser Bob de Jong treft morgen bij de Nederlandse kampioenschappen allround Wouter Olde Heuvel op de vijf kilometer. Dat is vandaag in Thialf door loting bepaald. De Jong - winnaar van brons op de 10.000 meter op de Olympische Spelen - en Olde Heuvel zijn in de laatste rit ingedeeld.

Naast de vijf kilometer staat morgen in Heerenveen bij de mannen de 500 meter op het programma. Sven Kramer en Jan Blokhuijsen doen niet mee aan de NK. Beide rijders zijn al geplaatst voor het WK allround over twee weken en kiezen na de Spelen voor een rustperiode.

Konami gaat verder met Gradius

Fans van het shoot 'em up genre zullen blij zijn dat Konami een nieuw handelsmerk heeft vast laten leggen. Het gaat om Gradius Arc, een opvolger van Gradius. Ook bij oudere arcadegamers zal deze titel een belletje doen rinkelen, Gradius bestaat namelijk al sinds sinds 1985.

De toevoeging van "Arc" in dit nieuwe deel laat de geruchtenmolen draaien. Het spel zal hoogstwaarschijnlijk op de PlayStation 3 uitkomen, met ondersteuning voor de Arc, de motioncontroller van Sony. Het laatste Gradius spel is op de Nintendo Wii uitgekomen, via WiiWare. Deze was te besturen met de Wii controller.

Gradius Rebirth

EU vraagt hulp aan buurlanden Bosnië

De Europese Unie heeft vandaag Servië en Kroatië om hulp gevraagd bij het bezweren van de oplopende spanningen in Bosnië. De onrust in Bosnië ondermijnt de stabiliteit, vijftien jaar na de burgeroorlog die aan bijna honderdduizend mensen het leven kostte. "Ons gemeenschappelijke doel is een stabiel Bosnië", zei EU-commissievoorzitter José Manuel Barroso na een bijeenkomst met de nieuwe Kroatische president Ivo Josipovic.

In Brussel had de Servische premier Mirko Cvetkovic een gesprek met de president van de EU, Herman van Rompuy, die aangaf dat regionale samenwerking van essentieel belang is om de stabiliteit in de westelijke Balkan te bewaren.

Hoge EU- en NAVO-ambtenaren hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de oplopende spanningen in Bosnië nadat in oktober een door het Westen gesteunde poging om de grondwet te herzien op niets uitliep.

Zowel Kroatië als Servië oefent een sterke invloed uit op etnische verwanten in Bosnië, die in een los verbond verenigd zijn met de Bosnische meerderheid. Etnische Serviërs hebben gedreigd een onafhankelijkheidsreferendum te houden als ze in de hechtere samenwerking worden gedwongen die de overige partijen nastreven.

De EU en de Verenigde Staten hebben geprobeerd het complexe politieke systeem van Bosnië te stroomlijnen met de Dayton-akkoorden van 1995. De akkoorden verdeelden Bosnië in twee entiteiten, de Republiek Servië en een Bosniak-Kroatische federatie. In de praktijk werkt het systeem echter niet goed omdat de macht te gedecentraliseerd is.

De twee entiteiten worden bestuurd door in totaal drie presidenten, drie parlementen en enkele honderden ministers op verschillende niveaus. Ook is toetreding tot de EU door de akkoorden niet dichterbij gekomen. De EU heeft nog steeds ongeveer tweeduizend soldaten in Bosnië, een overblijfsel van een troepenmacht van zestigduizend die de vrede moest bewaren in 1995.

Keukeleire wint in driedaagse van West-Vlaanderen

De eerste etappe in de driedaagse van West-Vlaanderen is gewonnen door de Belg Jens Keukeleire. De 21-jarige renner was de snelste in de massasprint. De Australiër Mitchell Docker wist onderweg genoeg bonificatieseconden te verzamelen om de leiderstrui op te eisen.

Docker was samen met de Nederlander Maurice Vrijmoed en de Fransman Stéphane Poulhies verantwoordelijk voor de vlucht van de dag. Het drietal pakte een maximale voorsprong van tien minuten maar werd vijf kilometer voor de finish door het peloton teruggepakt.

Toezichthouder voor advocaten in aantocht

Het toezicht op advocaten moet in de wet beter worden geregeld. Wil onafhankelijk toezicht effectief zijn, dan moet de geheimhoudingsplicht van advocaten worden doorbroken. Dat schrijft minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) vandaag aan de Tweede Kamer. Het toezicht op de advocatuur is nu niet wettelijk geregeld.

De toezichthouder moet overtredingen in een vroeg stadium voorkomen of aan het licht brengen, zodat de kwaliteit en integriteit van de beroepsgroep beter kan worden gegarandeerd. Het toezicht op advocaten komt nu vaak pas op gang als er een klacht is ingediend, vindt Hirsch Ballin, die wil dat dat wordt losgekoppeld. Het toezicht is nu echt niet transparant genoeg, vindt de demissionaire bewindsman. De toezichthouder moet daarom volledig onafhankelijk worden en genoeg bevoegdheden krijgen om daadkrachtig op te kunnen treden.

De Nederlandse Orde van Advocaten wil nog niet inhoudelijk reageren. Arthur Docters van Leeuwen brengt volgende maand op verzoek van de orde een advies uit over het toezicht op de advocatuur. "Ook wij vinden dat het hele systeem tegen het licht moet worden gehouden en wellicht gemoderniseerd", zegt een woordvoerder van de orde. "Er is een hoop veranderd in de samenleving, op veel gebieden is strenger toezicht ingesteld." Het rapport van Docters van Leeuwen verschijnt op 8 april.

De onafhankelijke toezichthouder moet een plek krijgen binnen de Orde van Advocaten, schrijft Hirsch Ballin. Tegenover de toezichthouder kunnen advocaten zich dan niet meer beroepen op hun geheimhoudingsplicht. Nu houden zogeheten dekens toezicht. Zij vragen informatie op -gevraagd en ongevraagd- bij advocaten, die zich volgens de wet tegenover de deken (ook) niet mogen beroepen op hun geheimhoudingsplicht.

De waakhond moet boetes of dwangsommen kunnen uitdelen, maar vanzelfsprekend ook een klacht kunnen indienen bij de tuchtrechter. Een soortgelijk toezicht werd eerder al voorgesteld voor notarissen en gerechtsdeurwaarders.

'Verkeerde verdachte in zaak-Vaatstra opgepakt'

Justitie heeft in het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra de verkeerde verdachte aangehouden. Hierdoor kon de dader mogelijk ontkomen. Dit verklaarden meerdere getuigen tegenover het televisieprogramma EénVandaag. Justitie gaat de aantijgingen onderzoeken.

Vaatstra werd in 1999 dood aangetroffen in een weiland in het Friese Veenklooster. Ze was verkracht, gewurgd en haar keel was doorgesneden. Twee weken eerder was ze in een discotheek bedreigd door een man uit een asielzoekerscentrum in Kollum. Een vriend van deze man, Ali H., verdween in de nacht van de moord uit het asielzoekerscentrum om nooit meer terug te keren.

Diverse getuigen gaven een signalement op van deze Ali H., die een kleine, enigszins gezette man zou zijn. Enkele maanden na de moord werd in Turkije een Ali H. aangehouden. Tot verbazing van de getuigen was dit niet de man die ze beschreven hadden. Hij was lang en slank, en diverse personeelsleden van het asielzoekerscentrum zeiden dat ze hem nog nooit hadden gezien. De verdachte werd vrijgelaten omdat zijn DNA niet overeenkwam met het DNA van de dader.

De getuigen verklaren tegenover EénVandaag dat zij zich niet serieus voelen genomen door justitie. Het OM bleef er altijd bij dat ze de juiste man hebben aangehouden. Wel is justitie bereid om, aan de hand van de verklaringen van de negen getuigen, de zaak nogmaals tegen het licht te houden.

Politie rukt uit voor naakte vrouw (19) aan boom

De politie van het Amerikaanse Tacoma kreeg dinsdagmiddag een vreemde melding. Een kindermeisje dat met de kinderen naar het strand wilde lopen, kwam onderweg tot haar verbazing een naakte vrouw tegen, die was vastgebonden aan een boom. Omdat in hetzelfde park onlangs een vrouw is aangerand, besloot de politie er serieus werk van te maken.

Toen de agenten eenmaal ter plaatse waren, zagen ze echter geen halsmisdaad. Het enige wat men zag was een schaarsgekleed stel, liggend op een stuk blauw zeil. Volgens de politie waren de negentienjarige  vrouw en haar 39-jarige partner naakt en uitgeput, en bezig met seksuele handelingen.

Het stel bekende gek te zijn op seks in de buitenlucht. Ze hadden geprobeerd een plekje te vinden ver van de belangrijkste verkeersader, om zo de kans om te worden betrapt zo klein mogelijk te maken. De gemeente moet nu beslissen of het kinky stel zal worden aangeklaagd.

Roemer wil ook lijsttrekker van SP worden

Emile Roemer wil voor de komende Kamerverkiezing lijsttrekker worden voor de SP. Vanmiddag werd hij door zijn fractiegenoten gekozen tot fractievoorzitter, nadat Agnes Kant gisteren was opgestapt.

Roemer was de enige kandidaat voor het fractievoorzitterschap. De SP-fractie kwam vanmiddag bijeen om over Roemers kandidatuur te stemmen. Eén SP'er onthield zich van stemming.

"Ik ben heel erg blij dat ik dit mag doen", zei Roemer na afloop van de fractiebijeenkomst. Hij zei er wel een 'dubbel gevoel' bij te hebben, omdat Kant wat hem betreft had kunnen blijven. Roemer kondigde meteen aan ook lijsttrekker te willen worden. Of dat ook gebeurt, beslist het partijcongres van de SP op 24 april.

Roemer zei het als zijn voornaamste taak te zien ervoor te zorgen dat mensen die sympathie hebben voor de SP, ook weer op de partij gaan stemmen. Hij wilde geen zetelaantal noemen dat hij minimaal wil halen. "Ik heb geen onder- of bovengrens, ik ga eruit halen wat erin zit."

Over zijn relatieve onbekendheid zei Roemer: "Na vandaag is dat gauw afgelopen." Bovendien kan het volgens hem in zijn voordeel werken dat hij een nieuw gezicht is tussen de andere partijleiders. "Van veel van hen vragen mensen zich af: waarom zitten ze er nog?"

De SP verliest volgens onderzoek veel kiezers aan de PVV van Geert Wilders. "Wilders verwoordt problemen die de SP al jaren geleden heeft aangekaart", zei Roemer daarover. "Hij weet het mooi te brengen, maar aan mij de taak om mensen ervan te overtuigen dat je voor oplossingen niet bij Wilders moet zijn."

Emile Roemer wil ook lijsttrekker van SP worden
Emile Roemer wil ook lijsttrekker van SP worden (Foto: Novum)

 

Man de cel in voor seks met koe

In Rotterdam is vannacht een 33-jarige man aangehouden die seks met een koe zou hebben gehad op een kinderboerderij. Hij heeft hiermee volgens de politie de Dierenwelzijnswet overtreden.

Een beveiliger liep rond 02.30 uur zijn controleronde op de kinderboerderij aan de Brammertstraat en zag een man lopen die zich op verboden terrein bevond. Hij zat onder de koeienharen. Gewaarschuwde agenten arresteerden de Rotterdammer na onderzoek. Hij is in een cel gezet op verdenking van seks met een koe. De politie onderzoekt wat de Rotterdammer bezielde. Een dierenarts heeft zich over het dier ontfermd.

Seks met dieren is nu overigens in veel gevallen nog niet strafbaar, maar wordt wel verboden. De Eerste Kamer stemde vorige maand met kleine meerderheid in met een wetsvoorstel dat dit moet regelen. Seks met dieren is nu alleen aan te pakken als het dier er aantoonbaar schade van ondervindt. De nieuwe wet verbiedt het in alle gevallen. De Tweede Kamer stemde in 2008 al in met het voorstel.

Xbox Live gedragscode laat je voortaan je ware aard tonen

Na dit voorval bleek wel dat Microsoft het niet zo leuk vindt als je aangeeft wat je seksuele geaardheid is in je profiel of gamertag.

Maar tijden veranderen, want in een open brief aan de Xbox Live gebruikers kondigt Marc Whitten van Microsoft aan dat je je als gebruiker nu veel vrijer mag uiten. Je mag bijvoorbeeld je religie en geaardheid in je profiel en gamertag zetten. De woorden "lesbian", "gay", "bi", "transgender" en "straight" zijn nu toegestaan in je profiel en op je gamertag. Volgens Marc Whitten zijn deze veranderingen tot stand gekomen door de feedback van gebruikers.

Hoewel Microsoft er nu dus anders tegen aan kijkt dan een paar maanden geleden, zijn ze nog steeds bang dat mensen lastig gevallen worden. In zijn brief maakt Whitten duidelijk dat ze strenger zullen optreden om misbruik te voorkomen.

Wat denken jullie? Zijn de Xbox Live gebruikers volwassen genoeg om met deze nieuwe regels om te gaan?

Sony patenteert krimpende demo's

Sony heeft een idee gepatenteerd waarbij demo-versies van spellen steeds kleiner worden. Dit meldt de website Siliconera. Het patent suggereert dat spelers een game downloaden die bijna of volledig af is, maar waar na verloop van tijd steeds meer functies uit verdwijnen.

Zo zouden racebanen uit een racegame kunnen verdwijnen nadat ze een aantal keer bereden zijn, of kan je kracht afnemen in een actiegame na een bepaald aantal uur spelen. Het patent maakt ook melding van speelbare personages die verdwijnen, de veranderende helderheid van het beeld, en het geluid dat zachter wordt. Pas wanneer de speler besluit over te gaan tot aanschaf, zal de volledige game weer beschikbaar zijn voor de consument.

Dit systeem zou beter zijn dan de wijze waarop demo's op dit moment gebruikt worden. Op deze manier kunnen demo's namelijk op fysieke media gedistribueerd worden. Spelers kunnen de gehele game spelen voor een gelimiteerde tijd. De verloren content wordt hersteld zodra de speler een bepaalde code invoert waarmee de aanschaf bevestigd wordt.

Momenteel zijn demo's van games vaak beperkte versies van een spel waarbij spelers één level kunnen spelen, of kunnen voetballen met slechts twee teams. Als de speler deze beperkte versie leuk genoeg vindt, hoeft hij dus niet over te gaan tot aanschaf. Met het nieuwe systeem zou het aantrekkelijker moeten worden de game uiteindelijk te kopen.

Sony patenteert krimpende demo's
Sony patenteert krimpende demo's

Rusland en Tsjechië bijna door in Davis Cup

Rusland is zo goed als zeker van de kwartfinale van de Davis Cup. In Moskou werden op de eerste dag van het duel tegen India beide enkelspelen gewonnen.

Somdev Devvarman begon nog goed tegen Igor Kunitsyn, maar na anderhalve set nam de Rus het heft in handen en won met 6-7 (6). 7-6 (4), 6-3 en 6-4. Mikhail Youzhny won daarna van Rohan Bopanna: 6-4, 6-2 en 6-3.

Ook Tsjechië, de verliezend finalist van vorig jaar, heeft al een 2-0-voorsprong te pakken. In Bree was thuisland België niet tegen de Tsjechen opgewassen. Olivier Rochus verloor met 3-6, 0-6 en 4-6 van Tomas Berdych. Daarna ging Xavier Malisse met 2-6, 4-6 en 6-7 (3) ten onder tegen Radek Stepanek.

Rusland en Tsjechië bijna door in Davis Cup
Rusland en Tsjechië bijna door in Davis Cup (Foto: Novum)

Rutten voegt Labyad toe aan A-selectie

Zakaria Labyad maakt vanaf vandaag officeel deel uit van de selectie van PSV. Dit is vandaag door de ploeg uit de Lichtstad bekend gemaakt. Ook Steve Olfers maakt promotie en is nu een volwaardig lid van het eerste elftal van de Eindhovenaren.

Het vertrek van Danko Lazovic naar Rusland was voor trainer Fred Rutten aanleiding om een aantal jonge spelers door te schuiven. "Nieuw bloed kan verfrissend werken," liet de oefenmeester in een reactie weten. "Meer jongens zijn dichterbij gekomen, nu de plek van Lazovic open is. In het verlengde daarvan hebben we Labyad toegevoegd aan onze kleedkamer."

Labyad trainde al een aantal weken met het eerste elftal van PSV mee en debuteerde zelfs al in de Europa League. Dit gebeurde tijdens de thuiswedstrijd tegen Hamburger SV (3-2). Vanaf nu behoort de pas 16-jarige middenvelder dus officieel tot de A-selectie.

"Het is aan hem hoe hij ermee omgaat", vervolgde Rutten. "Hij is volop in ontwikkeling. Ik maak hem niet groter dan hij is, maar hij is zeer getalenteerd. Zoals ook anderen regelmatig op de deur kloppen en dat is een goed gegeven."

Ook Olfers bewandelt de weg van Jong PSV naar de hoofdmacht van de ploeg uit Eindhoven. De verdediger kwam in de Lichtstad terecht, nadat hij er niet in slaagde om in de winter een werkgever te vinden. De speler deed een aantal beloftes, waarna ook hij aan de A-selectie werd toegevoegd. De 28-jarige voetballer speelt op amateurbasis voor de formatie van Rutten.

Neppiloot blijft langer vastzitten

De piloot die dinsdag op Schiphol werd opgepakt omdat hij al dertien jaar zonder geldig brevet vloog, blijft twee weken langer vastzitten. Vandaag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris in Haarlem. De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 2 april. De 41-jarige Zweed wordt valsheid in geschrifte en het vliegen zonder geldig vliegbrevet ten laste gelegd.

De gezagvoerder stond dinsdagavond op het punt om met een Boeing 737 met 101 passagiers naar Ankara te vertrekken toen hij werd aangehouden. Voor welke vliegmaatschappij hij werkte, is niet bekendgemaakt.

De piloot gebruikte een valse Airline Transport Pilot Licence. Dat vliegbrevet is nodig voor het besturen van grote verkeersvliegtuigen. De man heeft ooit wel een geldig Commercial Pilot Licence gehaald, maar dat was verlopen en is alleen bedoeld voor kleinere vliegtuigen.

De piloot verklaarde dat hij al dertien jaar voor verschillende maatschappijen in België, Groot-Brittannië en Italië vloog. Hij heeft in die periode zeker tienduizend vlieguren gemaakt. De man, die in Milaan woont, zei blij te zijn dat hij betrapt was en deed bij zijn aanhouding direct zijn strepen af.

Vrouw crasht tijdens scheren bikinilijn

De Amerikaanse staat Florida kan binnenkort een nieuwe wet toevoegen aan het wetboek. Het zal binnenkort waarschijnlijk worden verboden je bikinilijn bij te werken achter het stuur. Een 37-jarige vrouw uit die staat heeft dinsdag namelijk een botsing veroorzaakt terwijl ze haar bikinilijn aan het scheren was.

Het bizarre ongeval deed zich voor in het dorpje Cudjoe Key. Megan Mariah Barnes zat op de bestuurdersstoel haar schaamhaar bij te werken, terwijl haar ex-man vanaf de passagiersstoel het stuur overpakte. "Ze vertelde dat ze haar vriend wilde bezoeken, en graag goed voorbereid wilde zijn", laat de politie weten.

Extra lullig is dat Barnes helemaal niet mocht autorijden. Maandag werd ze namelijk veroordeeld wegens rijden onder invloed. Haar rijbewijs is voor vijf jaar ingevorderd. Daarnaast moet ze haar auto inleveren.

De geschoren vrouw loopt nu de kans een jaar op water en brood te worden gezet. Gelukkig was de botsing niet al te hard aangekomen. Zowel zij en haar ex-man, als de bestuurder van de geramde auto, wisten zonder kleerscheuren uit hun wrak te komen.

Dagzege Roberts in Murcia

Luke Roberts heeft de derde rit in de Ronde van Murcia op zijn naam geschreven. De 33-jarige Australiër van Team Milram was na 167 kilometer koersen de snelste van een uitgedund peloton. Josep Jufré van Astana werd derde en nam de leiding in het algemeen klassement over van Robert Hunter.

Pieter Weening ging aan de voet van de Alto de Espuña, met nog 50 kilometer te gaan, in de aanval. Hij werd echter gecounterd door Vacansoleil-renners Poels en Ruygh. Samen met vier anderen kwamen ze als eerste boven. Met de finish in zicht werden ze echter teruggepakt door het peloton. Roberts bleek vervolgens de beste sprinter van de eerste groep, waarin ook Menchov, Klöden en Wiggins zaten.

13.000 voorkeurstemmen Wilders Den Haag

Geert Wilders heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag ruim 13.000 voorkeurstemmen gekregen. De PVV-leider zou daarmee een plaats in de gemeenteraad krijgen, maar ziet af van zijn zetel. Vooraf was al bekend dat Wilders enkel als lijstduwer op het stembiljet stond. Dat bleek vandaag tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering.

De PVV eindigde met acht zetels in Den Haag als tweede partij achter de PvdA met tien zetels.

Nachtritten: sexy lading (28)

‘Het is simpel, Vicky. Er zitten twee mannen. Een van hen is gewapend, die houd jij onder schot.’ Hij gaf haar een zelfde soort wapen dat Vicky kende van Giovanni. Een Beretta92FS 9mm. Ze kende de terugslag van het wapen. Het stelde haar niet gerust. De laatste keer, toen ze de knie van Brassio, de broer van Giovanni, aan flarden schoot, voelde het ook niet goed in haar polsen.
‘En als hij nu zijn wapen grijpt?’

Britse hordenloper wacht schorsing

De Britse atleet Callum Priestley is voorlopig geschorst vanwege dopinggebruik. De 21-jarige hordenloper uit Londen werd tijdens een trainingskamp in Zuid-Afrika betrapt op het gebruik van clenbuterol. Dat astmamiddel is verboden omdat het ook gebruikt kan worden om lichaamsvet af te laten nemen. Priestley wacht mogelijk een tweejarige schorsing.

Priestley werd vorige maand Brits kampioen op de 60 meter horden. Toen was de positieve test nog niet bekend geworden. Directeur Niels de Vos van de Britse atletiekbond liet weten "enorm teleurgesteld te zijn dat er een positieve test is geweest".

Stadswacht krijgt handboeien

Stadswachten en andere zogeheten bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) mogen vanaf 1 april handboeien bij zich dragen. Dat heeft minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) laten weten in antwoord op Kamervragen van de VVD.

Boa's kunnen behalve handboeien ook de bevoegdheid krijgen om geweld te gebruiken. De organisatie waar zij in dienst zijn, moet wel eerst de noodzaak daarvan aantonen. De maatregelen zijn bedoeld om boa's te beschermen tegen agressie en geweld. De VVD reageert met instemming op de antwoorden van de minister.

Boa's werken onder meer bij de politie en de marechaussee. Ook jachtopzieners, milieu-inspecteurs, boswachters en medewerkers van de Arbeidsdienst zijn boa's.

'Europese topclubs staan in de rij voor Lukaku'

Romelu Lukaku heeft met zijn debuut voor het nationale team van België de interesse van veel topclubs gewekt. De 16-jarige aanvaller van Anderlecht is de grote revelatie van het Belgische voetbal.

De Spaanse krant Marca noemt Lukaku nu al de nieuwe Drogba en meldt dat Real Madrid en FC Barcelona de jonge spits op het oog hebben. Ook Chelsea, Arsenal en Internazionale zouden Lukaku nauwlettend in de gaten houden.

In Spanje maakte men vorige week kennis met Lukaku, die met Anderlecht in de Europa League tegenover Athletic de Bilbao stond. De van oorsprong Congolese voetballer scoorde in de return één keer, nadat het in Bilbao 1-1 werd.

Anderlecht zou naar verluidt minimaal vijftien miljoen euro vragen voor het talent. Ondanks de geruchten van interesse van buitenlandse clubs, probeert de Belgische koploper Lukaku zoveel mogelijk te beschermen.

Been: "Talenten moeten juist zo lang mogelijk in Nederland blijven"

Feyenoord-trainer Mario Been is het niet eens met de uitspraken van Bert van Marwijk. De bondscoach zei onlangs dat Nederlandse talenten zich in het buitenland sneller kunnen ontwikkelen, vanwege het lage niveau van de Eredivisie.

Van Marwijk vindt dat jonge spelers daarom sneller naar het buitenland moeten vertrekken. "Ik vind het vreemd dat hij dat roept", aldus Been tegenover Sportweek. "Dat soort uitspraken moet een bondscoach van Oranje helemaal niet doen."

Been is juist van mening dat Nederlands talent langer in de Eredivisie moet blijven. "Als we allemaal zo gaan denken als Bert, gaan alle jonge talenten straks weg en wordt onze competitie pas écht minder. Ik begrijp dat hij zegt dat een groot talent op een zo hoog mogelijk niveau moet spelen, maar in de praktijk gebeurt dat lang niet altijd als zo'n speler naar het buitenland gaat."

De Feyenoord-trainer vindt dat spelers alleen naar het buitenland moeten gaan, als ze daar aan toe zijn. "En anders moet ie gewoon niet even hier blijven. Hoe vaak hebben we het niet gehad dat grote talenten de grens over gingen en daar vervolgens een of twee jaar op de bank moesten zitten?"

Turkije kwaad over genocide-resolutie VS

Turkije is kwaad op de Verenigde Staten en roept met onmiddellijke ingang zijn ambassadeur uit Washington terug voor consultaties. De betrekkingen tussen Ankara en Washington dreigen ernstig te verkoelen, zegt de Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu. Aanleiding vormt het feit dat een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een resolutie heeft aangenomen waarin de massamoord op Armeniërs in de nadagen van het Ottomaanse Rijk wordt aangemerkt als genocide. De resolutie werd met 23 stemmen voor en 22 stemmen tegen door de commissie voor buitenlandse zaken aangenomen.

De kwestie ligt in Turkije uiterst gevoelig. Ankara erkent dat destijds honderdduizenden Armeniërs om het leven zijn gekomen, maar ontkent dat het om volkerenmoord gaat. Amerikaans-Armeense groeperingen lobbyen al tientallen jaren bij het Congres. Zij willen dat de massamoord op naar schatting 1,5 miljoen Armeniërs tot genocide wordt bestempeld.

De regering van president Barack Obama heeft het Congres op het hart gedrukt Turkije, een belangrijke bondgenoot in het Midden-Oosten en Afghanistan, niet tegen de schenen te schoppen. Enkele uren voordat de resolutie in stemming werd gebracht sprak minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton met Howard Berman, de voorzitter van de commissie. Berman riep de andere leden van de commissie echter toch op de resolutie te steunen.

Volgens minister Davutoglu heeft de regering-Obama niet genoeg haar best gedaan om de resolutie tegen te houden, maar doet zij er goed aan ervoor te zorgen dat deze niet in het gehele Huis van Afgevaardigden in stemming wordt gebracht. Het gaat om een erezaak, zei Davutoglu.

Bij de Amerikaanse ambassade in het Turkse Ankara demonstreerden tientallen leden van een kleine linkse partij tegen het besluit van de VS. Zij legden een zwarte krans bij de poort van het ambassadegebouw.

Rome en Venetië kandidaat OS 2020

Rome en Venetië hebben zich officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2020. Dat heeft het Italiaanse olympisch comité (CONI) bekendgemaakt.

Het CONI gaat een van de twee steden aanwijzen om te worden voorgedragen bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De Spelen van 2020 worden in 2013 toegewezen. Rome organiseerde het evenement al eens in 1960.

Oplichtende broers horen forse celstraffen eisen

Twee broers van 41 en 43 jaar uit Delft hebben vandaag forse celstraffen tegen zich horen eisen voor oplichting. Het OM in Den Haag eiste dat de jongste veertig maanden de cel in gaat en de oudste twintig maanden. Justitie wil daarnaast dat ze ieder ruim zeventigduizend euro terugbetalen.

De broers zouden sinds 2008 autobedrijven, verhuurbedrijven en particulieren op geraffineerde wijze hebben opgelicht. In veertien gevallen is aangifte gedaan van diefstal, oplichting en bedreiging, meldt het OM.

In eerste instantie leek het om de regio Den Haag te gaan, maar al snel bleek dat ze door het hele land opereerden. De broers vertelden hun slachtoffers dat ze handelden in tweedehands auto's. Als ze een auto kochten, voerden ze over de betaling een toneelstukje op door met hun zogenaamde boekhouder te bellen.

Diverse autoverkopers raakten er zo van overtuigd dat er geld was overgemaakt. Als ze ontdekten dat het geld toch niet was overgemaakt, zeiden de twee dat het aan de bank lag en dat het geld echt via hun boekhouder was overgemaakt. Ze wekten volgens justitie zoveel vertrouwen dat de verkopers de auto toch meegaven, zonder dat ze ooit geld zagen.

De verdachten verkochten de auto vaak dezelfde dag nog door voor contant geld. Uit onderzoek is gebleken dat beide verdachten in de anderhalf jaar dat ze geen legale inkomsten hadden, ieder wel zeventigduizend euro aan contante uitgaven hebben gedaan. Volgens het OM hebben de verdachten dit geld witgewassen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WB-wedstrijd skiesters uitgesteld vanwege wind

De wereldbekerwedstrijd op de combinatie voor vrouwen in het Zwitserse Crans Montana, die voor vandaag op het programma stond, is verschoven naar morgen. In het skioord waait het te hard.

De organisatie verplaatste vandaag tot vijfmaal toe de starttijd, maar het weer verbeterde niet. De voor morgen geplande afdaling zal nu ook meetellen voor de combinatie. De slalom staat voor later op de dag op het programma.

'Ludo en Janine' spelen thuis GTST na

De knipperlichtgeliefden Janine en Ludo uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden' vormen ook in het echte leven een stel en dat levert thuis nogal eens hilarische situaties op. Vooral de dubbelrol die Caroline de Bruijn ooit speelde in de soap geeft inspiratie voor grapjes.

"Loedo, ben jij dat?", imiteert Erik Vogel alias Ludo zijn vriendin met een Italiaans accent. "Die doe ik nog wel eens voor de grap na", onthult De Bruijn. Het acteurskoppel doelt op de dubbelrol die De Bruijn ooit speelde met haar vaste karakter Janine en de tijdelijke rol van dubbelganger Sophia. "Dat was erg leuk om te doen."

"Ik speelde Sophia en Janine, maar die vrouwen hadden scènes samen. Dus dan werden shots met stand-ins gemaakt en later aan elkaar geplakt", legt de actrice uit. Vanavond wordt de vierduizendste aflevering van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' uitgezonden.

Wij spelen 'GTST' thuis wel eens na (foto: Novum)

Wilders vertoont 'Fitna' in Hogerhuis

PVV-leider Geert Wilders is het vandaag eindelijk gelukt om zijn antikoranfilm 'Fitna' te vertonen in het Hogerhuis, de Britse Eerste Kamer in Londen. Volgens Wilders woonden zo'n zestig mensen de vertoning bij.

Wilders had zijn film al in februari vorig jaar willen laten zien, maar de Britse overheid legde hem een inreisverbod op. Wilders stapte toch op het vliegtuig, en werd op het vliegveld Heathrow in Londen prompt teruggestuurd.

Een Britse rechter vernietigde later het inreisverbod, waarna Wilders in oktober opnieuw naar Londen ging. Hij kon 'Fitna' toen wel laten zien, maar niet in het Hogerhuis. Vandaag is dat dus wel gelukt.

Wilders vertoonde de film op uitnodiging van de Britse parlementariërs Malcolm Pearson en Caroline Cox. Die laatste noemde het bezoek van Wilders een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting.

Enkele tientallen betogers grepen het bezoek van Wilders aan voor demonstraties, zowel voor als tegen Wilders.

Wilders vertoont 'Fitna' in Hogerhuis (foto: Novum)

Shaun White Skateboarding aangekondigd

Nadat Ubisoft gister Pure Football heeft aangekondigd, hebben ze nu nog een nieuw spel in petto. Zij kondigen Shaun White Skateboarding aan, voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3 en de Wii.

Ubisoft heeft al een reeks spellen met Shaun White erin, zo zijn er al meerdere games gekomen van de spellenreeks Shaun White Snowboarding, maar aangezien hij ook goed met een skateboard overweg kan komen ze nu met Shaun White Skateboarding. Shaun White zelf is erg positief over het spel, hij zegt: ''I can't describe how excited I am about the skateboard game, we've been working on it for a while now and it's ready to melt minds.''

Met Shaun White Skateboarding willen ze een frisse en innoverende game gaan brengen. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend.

Shaun White

[WK Hockey] Wederom overwinning Nederlandse hockeyers

Tijdens het wereldkampioenschap hockey in India hebben de Nederlandse mannen ook hun derde wedstrijd gewonnen. Oranje versloeg Canada met 6-0.

Nederland begon niet sterk aan het duel. Canada verdedigde vooral en Oranje slaagde er in de eerste helft niet in om het juiste tempo te vinden om de Canadese muur te slechten. Halverwege de eerste helft tikte Reckers de bal toch binnen na een mislukte strafcorner. Na protest van Canada werd het doelpunt afgekeurd want het eerste schot op het doel zou boven de plank zijn gekomen.

In de 40e minuut kwam dan alsnog de 1-0 op het bord via een snoeiharde strafcorner van Taekema. Daarna leek de defensie van Canada te zijn gebroken. Na een mooi passje van De Nooijer maakte Brouwer de 2-0 waarna Hofman en Reckers en weer Hofman er 5-0 van maakten. De 6-0 werd uiteindelijk uit een strafcorner gescoord door wederom Taekema. Het was voor Taekema zijn zesde goal van dit toernooi.

Sean Penn wenst critici rectale kanker toe

Sean Penn wenst de mensen die kritiek hebben op zijn hulpactie voor Haïti rectale kanker toe. De Amerikaanse acteur riep een hulporganisatie in het leven en bracht elf dokters naar het rampgebied toe, maar volgens sommigen heeft hij dat uit eigenbelang gedaan, schrijft het tijdschrift US Weekly.

Volgens critici wil de 49-jarige acteur zijn imago een oppepper geven door positieve media-aandacht te genereren. Dit zou hij nodig hebben na alle negatieve publiciteit rondom zijn scheiding met actrice Robin Wright. Sean Penn reageert: "Hoop ik dat deze mensen schreeuwend sterven aan rectale kanker? Ja."

De acteur heeft gedurende zijn verblijf op het eiland niet veel aandacht besteed aan de negatieve geruchten. "Ik denk dat ik zo ver weg van alles was in dat tentenkamp in Haïti dat ik niet veel tijd had om er aandacht aan te besteden," zei hij.

Mag het ook een griepje zijn? (foto: Novum)

Onderhandelingen over Icesave gestaakt

De onderhandelingen tussen Nederland en IJsland over terugbetaling van het Icesave-spaargeld zijn vandaag vastgelopen. Over de terugbetaling wordt morgen in IJsland een referendum gehouden.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) noemt het jammer dat het niet is gelukt om het eens te worden. De Jager heeft het idee dat IJsland de gesprekken heeft afgebroken. Hoe het verder gaat, kon De Jager niet zeggen. "We moeten nu eerst het referendum afwachten."

Nederland onderhandelde samen met Groot-Brittannië met IJsland over een betalingsregeling. IJsland is Nederland 1,3 miljard euro schuldig en Groot-Brittannië 2,5 miljard. Het gaat om geld van Icesave-spaarders dat de Nederlandse en de Britse overheid hebben vergoed toen die bank op de fles ging.

De Jager zei dat hij het geld hoe dan ook terug wil. Hij is bereid te praten over het rentetarief en de juridische voorwaarden. "Maar één ding staat als een paal boven water: het mag aan onze kant geen geld kosten."

Als Nederland en IJsland wel een deal hadden gesloten, was het referendum over terugbetaling morgen van de baan. Nu het doorgaat, is de kans volgens opiniepeilingen groot dat de IJslandse bevolking zich zal uitspreken tegen terugbetaling van de Icesave-schulden.

Gerucht: Killzone 3 deze kerst in 3D?

Geruchten, geruchten. Welke je moet geloven is altijd maar de vraag. In ieder geval moet je ze niet te serieus nemen. Neem ze in je op en hoop dat er een kleine kern van waarheid inzit. In dit geval hebben we een gerucht opgevangen over Killzone 3.

Of beter gezegd een aantal geruchten. Eentje zegt dat Killzone 3 pas in 2011 gereleased gaat worden, niet bijster interessant dus. Een andere spreekt dit gerucht gelukkig tegen en wij willen deze graag geloven omdat het ook nog wat anders meldt. Het gerucht gaat dat Guerrilla Killzone 3 al deze kerst uit wil brengen. Dat is al heel mooi, maar het gerucht zegt ook dat het gebruik gaat maken van Arc (de motion-controller van Sony) en dat het de nieuwe 3D-technieken gaat ondersteunen!

Lijkt misschien wat veel van het goede dat we deze kerst al met onze 3D-brillen en Arc voor onze nieuwe 3D-tv de Helghast aan gort kunnen schieten, maar hopen kunnen we altijd toch?

Tennistoppers zamelen opnieuw geld in voor Haďti

Martina Navratilova, Justine Henin, Steffi Graf, Lindsay Davenport, Pete Sampras, Andre Agassi, Roger Federer en Rafael Nadal zullen op 12 maart wederom een benefietwedstrijd voor de slachtoffers in Haïti spelen. De wedstrijd vindt plaats rond het toernooi van Indian Wells.

Een aantal dagen na de aardbeving organiseerde Federer al een benefietpartij in Melbourne. De actie heette net zoals nu Hit for Haïti en haalde destijds ruim 440.000 euro op.

Pieters en Manolev herstellen snel

Het gaat bij PSV de goede kant op met Erik Pieters en Stanislav Manolev. Beide vleugelverdedigers herstellen sneller van hun blessures dan verwacht. Wel is het twijfelachtig of ze het komend weekeinde tegen NAC Breda kunnen spelen.

Manolev scheurde onlangs een spier in het duel met HSV. Pieters viel woensdag met een knieblessure uit tijdens een optreden bij Jong Oranje. "Ze herstellen sneller dan aanvankelijk verondersteld", zei trainer Fred Rutten. "Voor ons is dat een enorme meevaller."

Balázs Dzsudzsák lijkt zeker inzetbaar. De Hongaar raakte vorige week licht geblesseerd. Hij speelde woensdag ook niet mee in de interland van zijn land tegen Rusland. Danko Lazovic is zoals bekend vertrokken naar Rusland. Zeer waarschijnlijk speelt Nordin Amrabat op zijn plaats.

Vechtpartij tijdens journaal

Een Italiaanse nieuwslezer heeft zijn studio hals over kop moeten verlaten. Terwijl de nieuwslezer de live-uitzending van het journaal afsloot, gingen achter hem twee producers met elkaar op de vuist.

Nadat een van de twee producers de ander een klap op het hoofd gaf, rolden de twee vechtend over de vloer. De nieuwslezer koos eieren voor zijn geld, wenste de kijkers snel een goede avond en vertrok.

Bekijk hier de beelden van de vechtpartij.

Nog vier Nederlanders zoek in Chili

Het aantal Nederlanders dat nog zoek is na de zware aardbeving in Chili is teruggelopen tot vier. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag. Gisteren werd nog gesproken van zeven mensen met wie nog geen contact zou zijn geweest. Van drie van hen is inmiddels duidelijk dat zij de aardbeving hebben overleefd.

Voor zover bekend is geen van deze drie Nederlanders gewond geraakt. De aardbeving die Chili afgelopen zaterdag trof eiste ongeveer achthonderd levens. De beving had een kracht van 8,8 op de schaal van Richter. Na de aardbeving volgde een tsunami, een verwoestende vloedgolf.

'Stierenvechten is cultureel erfgoed'

De regionale regering van de Spaanse hoofdstad Madrid gaat stierenvechten tot beschermd cultureel erfgoed verklaren. Dat heeft Esperanza Aguirre, presidente van de regionale regering, bekendgemaakt.

Kranten beschuldigden Aguirre vandaag van politiek opportunisme en van inmenging in de discussie in het Catalaanse parlement in Barcelona om stierenvechten te verbieden omdat het wreed zou zijn. Aguirre verdedigde het besluit door te stellen dat geen enkel ander cultureel evenement zo duidelijk verbonden is met Spanje en de mediterrane cultuur. Ze verwees als een bewijs van de artistieke en culturele waarde naar de passie voor stierenvechten van kunstenaars als Dalí en Picasso en schrijvers als Hemingway en Lorca.

Sluis Tiel dicht door lekkend schip

In de sluis van het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel heeft een schip vanochtend nafta gelekt. De sluis is afgesloten voor scheepvaart, meldt de politie.

Door nog onbekende oorzaak ontstond rond 4.30 uur schade aan het schip, dat daardoor nafta verloor. Dat is bij hoge temperaturen zeer brandbaar, maar door de lage temperatuur van afgelopen nacht was er geen gevaar. Wel was sprake van stankoverlast.

Omwonenden is verzocht ramen en deuren te sluiten. Een gespecialiseerd bedrijf is vandaag bezig de brandstof op te zuigen. Het schip is uit de sluis gesleept en wordt gerepareerd.

AZ zwaait Dirk Scheringa uit

AZ neemt over ruim een week afscheid van oud-voorzitter Dirk Scheringa. Voor aanvang van het duel tegen RKC Waalwijk op 13 maart bedanken fans, sponsors en medewerkers van de Alkmaarse club de voormalige suikeroom. Scheringa trad eind oktober af als voorzitter nadat zijn DSB Bank, tevens de hoofdsponsor van AZ, failliet ging. Hij was zestien jaar directeur.

Door het failliet van DSB Bank en AZ-eigenaar DSB Beheer is de toekomst van de landskampioen nog altijd onzeker. De club heeft ruim vier maanden na het faillissement nog steeds geen duidelijkheid gehad van de curatoren over een nieuwe eigenaar. Begin februari presenteerde de club met Buko wel een nieuwe shirtsponsor.

21 huiszoekingen in zaak Pechstein

De federale recherche BKA in Duitsland heeft gisteren en vandaag 21 huiszoekingen gedaan in verband met de zaak rond de Duitse schaatsster Claudia Pechstein. De BKA heeft dit vandaag bevestigd.

Gisteren kreeg Pechstein in haar huis bezoek van tien rechercheurs. In opdracht van de officier van justitie in München is de BKA ook geweest bij andere schaatsers, op het kantoor van de Duitse schaatsbond (DESG) en bij medewerkers van de bond. Daarnaast werd ook een dokterspraktijk doorzocht.

Bij Pechstein werden vorig jaar abnormale bloedwaarden aangetroffen. De internationale schaatsunie ISU besloot de vijfvoudig olympisch kampioene daarom voor twee jaar te schorsen. Pechstein, die nooit positief testte op doping, stapte naar het internationaal sporttribunaal CAS. Die wees haar beroep af.

Het doel van de huiszoekingen was volgens de BKA om na te gaan of de mogelijke verdachten handelden in verboden middelen en om bewijsmateriaal veilig te stellen.

Chinese juf prikt kleuters met naald

Een kleuterjuf in het zuidwesten van China heeft toegegeven dat ze een lege injectiespuit heeft gebruikt om 63 van haar leerlingen te prikken in handen, voeten en billen wanneer ze slecht gedrag vertoonden. Het Chinese staatspersbureau Xinhua heeft dit vandaag gemeld.

Geen van kinderen is positief getest op besmettelijke ziekten, maar de ouders hebben ter compensatie een bedrag van omgerekend bijna 195 duizend euro geëist, meer dan wat een Chinese leerkracht in vijftig jaar verdient.

De juf, Sun Qiqi, zou een persoonlijkheidstoornis hebben en is aangeklaagd voor het 'in gevaar brengen van de openbare veiligheid'.

Politie Athene slaags met betogers

De politie van Athene is vandaag in het centrum van de Griekse hoofdstad slaags geraakt met betogers die protesteerden tegen het bezuinigingsbeleid van de regering. De gevechten braken uit voor het parlementsgebouw, waar over een pakket maatregelen gestemd zou worden. De politie gebruikte traangas om de menigte te verspreiden toen demonstranten met stenen begonnen te gooien.

De socialistische regering moet de belastingen verhogen en de uitgaven verlagen om een groot gat op de begroting te dichten. In de publieke sector gaan de salarissen tot acht procent omlaag. "Onze protesten moeten langdurig en onvermurwbaar zijn", zei Giorgos Skiadiotis, een van de organisatoren van het protest. "Want hoe meer wij opgeven, hoe meer zij van ons af willen nemen."

Politie Athene slaags met betogers
Politie Athene slaags met betogers (Foto: Novum)

Del Piero: "Europa League-winst maakt niet veel goed"

Juventus is in Italië bezig aan een teleurstellend seizoen. In Europees verband presteert de club uit Turijn beter, maar zelfs het winnen van de Europa League maakt volgens Alessandro Del Piero weinig goed.

Juve staat in de Serie A op de vijfde plaats, met maar liefst zeventien punten achterstand op koploper Inter. Clubicoon Del Piero werd gevraagd of het winnen van de Europa League de teleurstelling enigszins kan wegwerken. "We kunnen niet ver vooruit kijken, maar eigenlijk vind ik Europa League-winst daarvoor niet voldoende als we niet hebben meegedaan om de titel", aldus de Italiaan in La Stampa.

"Kijk maar naar de competitiestand, dat zegt genoeg. Ik hoop dat we dit seizoen geleerd hebben van de teleurstelling en dat we niet nog eens zo'n seizoen meemaken", gaat Del Piero verder. "De Serie A zit vol met ploegen die precies weten hoe ze het ons moeilijk kunnen maken."

De Oude Dame strijdt om de vierde plek, die voorronde Champions League oplevert. Palermo bezet momenteel die plaats, daarachter volgt Juve op twee punten. De ploeg van Del Piero speelt komend weekend tegen Fiorentina. "Zij verdienden het niet om te verliezen van Milan en Roma, en we hebben allemaal gezien wat er gebeurde tegen Bayern München. Ik hoop dat ze met hun hoofd vooral bij de Champions League zijn."

Compensatie voor Halo 2 spelers

Microsoft gaat zijn Xbox Live voor de originele Xbox op 15 april opheffen, wat nogal kwaad bloed heeft gezet bij spelers die gebruik maken van de service. Een van de populairste games hierop is natuurlijk Halo 2. Microsoft negeert de boze fans een keer niet, integendeel zelfs, ze worden nogal royaal gecompenseerd.

Volgens een email op de Bungie forums heeft Microsoft voor alle 'loyale' Halo 2 spelers een pakketje van 400 MS points, een Xbox Live Gold abonnement voor drie maanden en last but not least een exclusieve invite voor de Halo:Reach beta klaarstaan. Dit is natuurlijk leuk en aardig, maar vergeet niet dat Xbox original-eigenaars nog steeds een Xbox 360 moet kopen om op het aanbod in te gaan. Hoe dan ook, de aanbieding zal klaarstaan in het Xbox Live berichtensysteem. Wanneer je een 'loyale' speler van Halo 2 bent, is nog onduidelijk.

Microsoft benadrukt dat de Xbox Live service constant opgewaardeerd wordt, waardoor uiteindelijk de Xbox originals niet meer ondersteund kunnen worden voor online games. De Halo:Reach beta was tot nu alleen beschikbaar voor Halo:ODST-eigenaars. De beta zal op 3 mei beginnen.

Halo 2

Daag, Halo 2 Multiplayer...

Geen F1-testrol voor Argentijn López

Voor de Argentijn José Maria López zijn de druiven door het afhaken van Team US F1 in de Formule 1 erg zuur. De coureur meende een contract op zak te hebben voor 2010, maar financiële problemen bij het Amerikaanse team gooiden roet in het eten. Een poging om testrijder van HRT F1 Team te worden liep op niets uit.

"Alle pogingen om Pechito in de Formule 1 te krijgen zijn gedwarsboomd," zei de manager van López Felipe McGough tegen nieuwsbureau Telam. Volgens de geruchten kon de Argentijn niet het geld bieden dat HRT vroeg, omdat enkele sponsors alleen willen betalen als hij rijdt. Hierdoor gaat López vermoedelijk Team US F1 aanklagen om het voorschot van 830.000 dollar dat hij betaald heeft terug te eisen.

Hamilton: "Heb me tegenover Alonso niet goed gedragen"

Lewis Hamilton heeft aan de vooravond van het Formule 1-seizoen 2010 toegegeven dat hij zich drie jaar geleden niet goed gedragen heeft ten opzichte van zijn toenmalige teamgenoot Fernando Alonso. Beide kemphanen vlogen elkaar regelmatig in de haren, waardoor Alonso het team na een jaar alweer verliet. Dit jaar is wereldkampioen Jenson Button de teamgenoot van Hamilton.

"In mijn debuutjaar moest ik het opnemen tegen een tweevoudig kampioen en hij werd gezien als de grote favoriet voor de titel dat jaar. Ik heb toen niet goed ingeschat en begrepen hoe het team werkte," zei Hamilton tegen de BBC. Hij ontkende een voorkeursbehandeling te hebben gekregen. "Mijn teamgenoten werden altijd gelijkwaardig behandeld. Sommigen zeggen soms uit boosheid dat het anders zit, wanneer ze het zelf niet zo goed hebben gedaan."

Automobilist achtervolgt politiewagen

Een 21-jarige automobilist uit Hilversum is gisterenavond aangehouden omdat hij een politieauto achtervolgde. Dat meldde de politie vandaag.

De agenten waren op weg naar een melding en reden met hoge snelheid over de A2 bij Breukelen. De automobilist volgde de politieauto op de snelweg, een provinciale weg en door een rood stoplicht. De agenten dachten in eerste instantie dat zij werden gevolgd door collega's in een burgerauto. Het bleek uiteindelijk te gaan om een beginnend bestuurder die vond dat hij even hard mocht rijden als de politieauto. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren, aldus de politie.

Roemer nieuwe fractievoorzitter SP

Emile Roemer wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe fractievoorzitter van de SP. Hij heeft zich als enige SP-Kamerlid kandidaat gesteld om Agnes Kant op te volgen, hebben verschillende SP-Kamerleden gemeld.

De prominente SP-Kamerleden Ewout Irrgang, Harry van Bommel en Ronald van Raak zagen af van een eigen kandidatuur en steunen Roemer. Roemer zelf was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

Roemer zit in de Tweede Kamer sinds 2006. Daarvoor was hij onderwijzer en raadslid in Boxmeer. In de Tweede Kamer houdt hij zich tot nu toe bezig met verkeer.

De SP kiest vanmiddag de opvolger van Agnes Kant als fractievoorzitter. Zij stapte gisteren op in verband met de slechte uitslag voor de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen en de lage peilingen.

De nieuwe fractievoorzitter wordt niet automatisch ook lijsttrekker van de SP bij de Kamerverkiezingen in juni. De lijsttrekker wordt volgende maand op een partijcongres gekozen. Op Radio 1 zei Van Bommel wel dat het voor de hand ligt dat Roemer ook lijsttrekker wordt.

Roemer nieuwe fractievoorzitter SP
Roemer nieuwe fractievoorzitter SP (Foto: Novum)

Buurthuis dicht uit vrees rellen Marokkaanse jeugd

Buurthuis De Bunthoef in het Brabantse Oosterhout is gesloten uit angst voor rellende Marokkaanse jongeren. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente vandaag. Het buurthuis ging gisteravond al op slot en zal ook vanavond en dit weekeinde dicht blijven. Na het weekeinde wordt de situatie verder bekeken.

De gemeente besloot tot de sluiting van het buurthuis na signalen van de politie dat er mogelijk rellen op komst zijn. De afgelopen dagen werden verschillende jongeren opgepakt, onder meer wegens handel in drugs. Een aantal van deze jongeren kwam wel eens in het buurthuis.

Schoonmakers vissen 50 mille uit snoepautomaten

Op Schiphol zijn afgelopen dinsdag twee Amsterdammers van 33 en 40 jaar aangehouden die stelselmatig geld uit snoepautomaten op de luchthaven zouden hebben gehaald. De exploitant van de automaten stelt dat ongeveer 52 duizend euro ontbrak en deed eind vorig jaar aangifte.

De marechaussee meldt vandaag dat uit onderzoek is gebleken dat de twee mannen, die als schoonmaker werkten, snoepautomaten openden en daar geld uithaalden. Hun daden zijn op camerabeelden vastgelegd.

De verdachten komen binnenkort voor de rechter.

CD: Konrad Koselleck Big Band - My Favorites Sing!

Konrad Koselleck is een nieuwsgierige kerel. De Nederlander heeft zich al tijden afgevraagd hoe ver je met een big band kan gaan. Met een internationaal gezelschap van muzikanten heeft hij een project in elkaar gedraaid wat zeker niet verkeerd klinkt: Konrad Koselleck Big Band. Om het ook voor Konrad specialer en nóg leuker te maken laat hij zijn grote favorieten plaatsnemen achter de microfoon. De titel van de cd is daarom ook niet zo verrassend My Favorites Sing! .

Ster Elektrotoer start weer in Gemert

Vandaag heeft de organisatie van de Ster Elektrotoer het etappeschema van de 24e editie van de wielerronde bekendgemaakt. De Ronde start wederom met een proloog in Gemert.

De Ster Elektrotoer gaat op 16 juni van start en eindigt op 20 juni met een etappe van Arcen naar Helmond. De etappe van de zaterdag voert het peloton door de Ardennen en is de 'Koninginnenrit.'

Vorig jaar werd de Ster Elektrotoer gewonnen door de Belg Philippe Gilbert.

Portugees Bosingwa mist WK

Jose Bosingwa komt dit seizoen niet meer in actie. De Portugese verdediger van Chelsea moet opnieuw worden geopereerd aan een knieblessure die hij in oktober opliep. Door die ingreep mist Bosingwa ook het WK in Zuid-Afrika. De 27-jarige rechtsback speelde 23 interlands in zijn loopbaan. Hij is aan zijn tweede seizoen bij Chelsea bezig.

Bosingwa blesseerde zijn knie tijdens een Premier League-duel met Aston Villa half oktober afgelopen jaar. In november werd hij voor het eerst geopereerd aan het gewricht en de Blues rekenden op een herstelperiode van drie maanden. Onlangs hervatte de Portugees voorzichtig de training, maar vandaag maakte Chelsea bekend dat hij opnieuw geopereerd moet worden.

McLaren: "FIA mag achtervleugel komen inspecteren"

Het Formule 1-team van McLaren is overtuigd van de legaliteit van de achtervleugel en nodigt de FIA dan ook van harte uit om het onderdeel te gaan inspecteren. Red Bull-teambaas Christian Horner betwijfelde in de media de legaliteit van de MP4-25, waarbij de luchthapper, motorkap en de achtervleugel vraagtekens oproepen, omdat het een geheel lijkt te zijn.

McLaren is er van overtuigd dat het volgens de regels is. De FIA bevestigde uitgenodigd te zijn voor een inspectie. "Het baart ons geen zorgen, maar we zijn door het team uitgenodigd om de auto te komen bekijken en Charlie (Whiting, red.) is onderweg om dat te gaan doen," zo meldde een woordvoerder van de FIA tegenover de Daily Telegraph.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh zei in dezelfde krant dat het team al eerder in het ontwerpproces de FIA op dit punt om opheldering in de regels heeft gevraagd. "De vleugel is inderdaag innovatief. We hebben met Charlie al enkele maanden contact om te kijken of het in overeenstemming is met de regels. We zijn verzekerd dat dit het geval is," zei de teambaas van het Britse team.

Maxi-Cosi roept kinderzitje terug

Mensen die een Maxi-Cosi FamilyFix bezitten worden opgeroepen deze niet meer te gebruiken, maar in de winkel te laten controleren. Het onderstel waarmee het kinderzitje is bevestigd, kan gebreken vertonen, waardoor het zitje bij een ongeluk niet de gewenste mate van bescherming biedt. Dit heeft Maxi-Cosi laten weten.

Het probleem kwam tijdens een standaardcontrole aan het licht en komt volgens het bedrijf maar bij 'een minimale fractie' van de geproduceerde zitjes voor. Het gaat om zitjes van het type FamilyFix base. Er zijn geen klachten ontvangen of incidenten gerapporteerd. Het bedrijf biedt excuses aan voor het ongemak.

Maxi-cosi roept kinderzitje terug
Maxi-Cosi FamilyFix (Foto: Novum)

'Ma Flodder' gaat gemeenteraad in

Actrice Nelly Frijda, vooral bekend van haar rol als Ma Flodder uit de films en televisieserie 'Flodder', aanvaardt een zetel in de Amsterdamse gemeenteraad. Dat zei zij vandaag in een reactie op het aantal door haar verkregen voorkeurstemmen. Frijda stond tweede op de lijst van Red Amsterdam, dat een zetel binnensleepte bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

Op Frijda stemden meer Amsterdammers dan op voormalig wethouder in de hoofdstad Pitt Treumann, die de lijsttrekker van Red Amsterdam was. Frijda kreeg bijna 5500 stemmen, Treumann bijna 4800.

De 73-jarige actrice geeft aan de raad in te gaan, omdat ze vindt dat ze de kiezers niet kan 'belazeren'. "Ik kan er niet onderuit, ik heb zoveel voorkeurstemmen gekregen." Wat lijsttrekker Treumann daarvan vindt, weet Frijda niet. "Die is op vakantie."

Mollema hoopt op top tien in Parijs - Nice

Zondag wordt met een proloog het startschot gegeven voor Parijs - Nice. Kopman van de Rabobank is Bauke Mollema, die in eerste instantie de Koers naar de zon geeneens zou rijden. Maar door een blessure van Laurens ten Dam is het programma van de jonge renner veranderd.

"Het is voor Laurens vervelend dat hij er niet bij kan zijn, maar ik ben heel blij met de kans een dergelijke bekende en mooie wedstrijd te kunen rijden," aldus Mollema. "Ik hoop zo hoog mogelijk te eindigen. In de Ruta del Sol was de vorm echt goed en na afloop dacht ik: 'misschien kan ik bij de eerste tien eindigen in Parijs-Nice'."

"Met name in de bergritten wordt er iets van mij verwacht en verwacht ik ook iets van mezelf," zei Mollema op Rabosport.nl, die in de top vijf eindigde vana de Ruta del Sol. "Ik heb ondertussen wel een verkoudheidje en licht griepje gehad, maar daarna wel weer goed kunnen trainen. De Ruta is in ieder geval heel goed voor mijn zelfvertrouwen geweest, zeker na een jaar met Pfeiffer gesukkeld te hebben, in die etappe met die steile klim vijfde worden en diezelfde positie halen in het eindklassement, was beter dan ik had durven dromen. Hopelijk kan ik de komende week meer mooie uitslagen laten zien. Met name in de bergritten wordt er iets van mij verwacht en verwacht ik ook iets van mezelf."

S. Schumacher niet in beroep tegen schorsing

Stefan Schumacher zal niet in beroep gaan tegen zijn schorsing. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 werd de Duitse wielrenner betrapt op doping. Hij heeft altijd ontkend, maar wil zich nu gaan richten op de toekomst.

"We hebben besloten niet in beroep te gaan. Hij is hard aan het trainen en wil een ploeg vinden vor 2011," aldus de advocaat van Schumacher tegenover persbureau DPA.

Kolles: "HRT kan beste nieuwkomer worden"

Het HRT F1 Team heeft nog geen meter in de Formule 1 gereden, maar teambaas Colin Kolles zegt dat de renstal wel eens de beste nieuwkomer van 2010 kan gaan worden. De Duitser is door de nieuwe teameigenaar José Ramon Carabante ingehuurd om het team in Bahrein op de grid te krijgen. Gisteren werd de door Dallara ontworpen bolide onthuld in Murcia.

HRT, het voormalige Campos, neemt het op tegen de nieuwkomers Lotus Racing en Virgin Racing. Team US F1 haakte wegens financieringsproblemen af. Kolles zegt dat ondanks dat de andere twee teams al wat Formule 1-ervaring opgedaan hebben zijn team zeker niet kansloos is met de coureurs Bruno Senna en Karun Chandhok. "Ik ben blij met onze rijders line-up en de passie die ik tot nu toe bij het hele team gezien heb," zei Kolles gisteren vanuit Murcia.

"We hebben alles om het meest succesvolle nieuwe team te worden in de F1-paddock dit jaar. Er zijn altijd wel wat ontwikkelings of menselijke problemen binnen een team, maar we zijn dicht bij een doorbraak in de F1 en komend jaar zal voor ons dan ook een enorme leercurve zijn. Het zou een droom zijn om in onze eerste race gelijk een punt te halen, maar we richten ons op het stap voor stap doen van zaken en het verbeteren van onze competieve positie gedurende het seizoen," zei Kolles. Het team maakte tevens bekend dat de ervaren engineer Jacky Eeckelaert benoemd is tot technische coördinator.

Analist voorspelt aankondiging GTA V nog voor de E3

Er heeft weer een analist in zijn glazen bol gekeken, deze keer is het Mike Hickey van Janco Partners. De beste voorspelt dat we dit jaar voor de E3 nog de aankondiging van GTA V kunnen verwachten. Volgens hem hangt de spanning voor een pre-E3 bekendmaking in de lucht, maar verwacht hij dat Rockstar tijdens de E3 weinig laat zien. De analist denkt verder dat de nieuwe GTA aanzienlijk meer kan verkopen dan deel vier.

Met meer dan 15 miljoen verkochte exemplaren van Grand Theft Auto IV, is het natuurlijk voor niemand een verrassing dat Rockstar bezig is met een vervolg.  Strauss Zenick, directeur van Take Two, had vorig jaar een prachtige uitspraak over wanneer we een aankondiging van GTA V kunnen verwachten.

"We’re not going to announce it. We’re not going to announce when we’re going to announce it. And we’re not going to announce the strategy about announcing it or about when we’re going to announce it either, or about the announcement strategy surrounding the announcement of the strategy".

Het moet dus blijken of Hickey gelijk heeft, of dat hij toch zijn glazen bol opnieuw moet poetsen.

Veel mensen niet blij met winst PVV

Veel mensen zijn niet blij met de enorme winst van de PVV tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Dat blijkt uit de poll op de FrontPage.

48,5 procent had liever gezien dat Wilders en co. dik hadden verloren. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen worden gezien als graadmeter voor de aanstaande landelijke verkiezingen. 41,5 procent van de stemmen zijn wél blij met de winst van de PVV. De rest heeft geen mening.

Ruffian zegt: Ik heb "Ja" gestemd, nu kan de PVV zich in het klein bewijzen voordat de landelijke verkiezingen zijn. In de positieve of negatieve zin." Maar JBO meent: "Absoluut niet blij. De overgrote meerderheid van de PVV-stemmers heeft geen idee waar ze op stemt. Het ergste: ze denken dat wel heel goed te weten, en verwoorden dat met de uitgemolken oneliners als 'linkse oogkleppen', 'kopje thee', 'kop in het zand' en 'Geert for president'."

ReezNL tot slot heeft alle vertrouwen in Wilders: "PVV zal zich bewijzen. De verhalen van links dat hij geen ideeën of oplossingen zou hebben is klare onzin" Ook stemmen? Dat kan hier.

Roemer genoemd als opvolger Kant

SP-Tweede Kamerlid Emile Roemer wordt genoemd als mogelijke opvolger van Agnes Kant, die gisteren opstapte als fractievoorzitter van de SP. Al drie SP-Kamerleden hebben via twitter openlijk hun voorkeur voor Roemer uitgesproken.

De 48-jarige Roemer zit sinds november 2006 in de Tweede Kamer. Hij is woordvoerder voor verkeer en waterstaat. Hij was onderwijzer, wethouder in Boxmeer en voorzitter van de SP in Noord-Brabant.

De SP'ers Ewout Irrgang, Harry van Bommel en Farshad Bashir hebben inmiddels via twitter Roemer tot hun favoriet betiteld. "De nieuwe fractievoorzitter zou wat mij betreft ook lijsttrekker moeten worden en mijn sterke voorkeur gaat uit naar Emile Roemer", twittert Ewout Irrgang, die zelf geen kandidaat is. Ook SP-'veteraan' Harry van Bommel kiest voor Roemer, net als Farshad Bashir: "Humor, charisma en ervaring maken Emile Roemer een goede kandidaat. Nu echter afwachten of hij zichzelf beschikbaar stelt."

SP-Kamerleden kunnen zich tot 14.00 uur vandaag aanmelden als kandidaat. Jan Marijnissen en Harry van Bommel lieten gisteren al meteen weten het stokje van Kant niet te willen overnemen. Ook Krista van Velzen wil niet. Aan het eind van de middag begint de SP-fractie met overleg om te bepalen wie de nieuwe fractievoorzitter wordt.

Kant liet gisteren weten onmiddellijk te stoppen als voorzitter van de fractie. Na de verkiezingen op 9 juni verlaat ze de politiek. Aanleiding voor haar besluit waren het slechte resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen en de slechte peilingen.

Vrouw gewond na explosie auto

In Kerkrade heeft vanochtend een explosie plaatsgevonden in een auto. De bestuurster, een 52-jarige vrouw uit het Duitse Würselen, is daarbij gewond geraakt aan haar hoofd en handen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

Door de explosie raakten enkele geparkeerde auto's beschadigd en sneuvelden ruiten van woningen. Na de explosie vloog de auto in brand. Vanwege de in de auto aanwezige lpg-tank, zette de brandweer de omgeving af. De brandweer slaagde erin het vuur te blussen zonder dat de tank ontplofte.

De politie heeft het uitgebrande voertuig in beslag genomen voor een technisch onderzoek naar de oorzaak van de explosie. Er zijn geen aanwijzingen voor een strafbaar feit. Kort voor de explosie heeft de vrouw nog getankt.

'Koninklijke bonus Real-spelers bij eliminatie Lyon'

Voorzitter Florentino Pérez zet alles in zijn werk om dit seizoen met Real Madrid de Champions League te winnen. Om dit nog eens te onderstrepen heeft Pérez de spelers een bonus van 250.000 euro per speler beloofd wanneer ze de achtste finales tegen Olympique Lyon te overleven, dit meldt El Mundo Deportivo.

De Koninklijke kijkt na de heenwedstrijd tegen een 1-0 achterstand aan. Eerder dit seizoen beloofde Pérez ook al een bonus van 575.000 euro per speler mochten ze de Champions League ook daadwerkelijk winnen. Ook de nationale titel gaat geld opleveren voor de spelers, ruim 375.000 euro wordt dan per speler overgemaakt.

De finale van de Champions League zal in het stadion van Real Madrid worden gespeeld.

Meerdink moet loopbaan beëindigen

Martijn Meerdink is per direcht gestopt met voetballen. Meerdink blijft teveel last houden van de knieblessure die hij aan het begin van het seizoen opliep.

Na twee operaties en maandenlange revalidatie heeft Meerdink de hoop op herstel opgegeven. "We hebben alles geprobeerd, maar het haalt niets uit. De pijn blijft en daar is niets meer aan te doen. Hoe moeilijk het ook is, ik moet aan mijn gezondheid denken en aan de toekomst," aldus Meerdink. "Het doet mij pijn, juist nu deze keuze te moeten maken. Ik zal de selectie van De Graafschap de rest van dit seizoen blijven steunen."

Martijn Meerdink is al sinds 1998 actief in het betaald voetbal. Zijn actieve loopbaan begon bij De Graafschap, daarna kwam hij bij AZ en FC Groningen om vervolgens weer terug te keren op het oude nest. Hij kwam zelfs een keer uit voor het Nederlands Elftal. In totaal speelde Meerdink 229 competitiewedstrijden en scoorde hierin 41 keer.

De Graafschap heeft aangegeven Meerdink wel bij de club te willen houden alleen dan in een andere functie. "We gaan nu kijken op welke positie we Martijn kunnen inzetten. We denken aan een functie bij ons Voetbalcollege, de scouting en natuurlijk op PR gebied," zei directeur voetbalzaken Leen Looijen.

DVD: Looking For Eric

Eric Bishop is een postbode uit Manchester en fan van Manchester United. Zijn twee stiefzonen wonen bij hem in huis, maar hij heeft geen idee wat ze allemaal uitspoken. Eén ding is zeker: volgens de regels is het niet. Erics leven is behoorlijk aan gort en zelfs zijn collega's kunnen hem niet meer opbeuren. Op zijn slaapkamer richt hij zich tot een poster van zijn idool Eric Cantona. Als hij dat doet met een van zijn zoon gejatte joint, komt Cantona tot leven en probeert hem te helpen.

 

Hamstringblessure maakt einde aan seizoen Owen

Michael Owen is de rest van het seizoen uitgeschakeld. De aanvaller van Manchester United liep tijdens de League Cup-finale een hamstringblessure op.

Owen, die de afgelopen jaren vaker door blessures is getroffen, kreeg aan het begin van het seizoen van Sir Alex Ferguson een kans op rehabilitatie van zijn carrière. Dit seizoen kwam hij tot negentien Premier League-duels, waarin hij drie keer het net wist te vinden. Veelal kwam Owen als invaller binnen de lijnen. Afgelopen zondag, tijdens de gewonnen League Cup-finale tegen Aston Villa, liep hij een hamstringblessure op.

Manager Alex Ferguson wijdt de blessure overigens aan het slechte veld van Wembley.

Nederland vermindert CO2-uitstoot Indonesië

Nederland gaat Indonesië helpen de uitstoot van broeikasgassen uit veengebieden te verminderen. Dat heeft minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) in de Indonesische hoofdstad Jakarta afgesproken met de Indonesische minister van planning Lukita Diarsyah Tuwo.

Nederland en Indonesië hebben toegezegd de uitstoot van hun broeikasgassen te verminderen. Door Indonesië te helpen kan Nederland een deel van de daar gehaalde vermindering op zijn naam schrijven. In Nederland hoeven dan minder maatregelen te worden genomen om de uitstoot van CO2 te verminderen.

Nederland en Indonesië werken al langer samen op het gebied van duurzame energie. In 2008 werd 46 miljoen euro gestoken in de bouw van kleinschalige waterkracht- en biogasinstallaties.

Gratis game-vervoer in Amsterdam op zaterdag

Zaterdag rijden er twee tuk tuks in Amsterdam waarin het winkelpubliek zich kan vermaken met een nieuwe game. Electronic Arts heeft de twee tuk tuks uitgerust met een spelcomputer, een HD-televisie en het spel 'Battlefield: Bad Company 2'.

Het vervoer is gratis, al moeten geïnteresseerden wel kunnen aantonen dat ze 16 jaar of ouder zijn. De twee tuk tuks rijden tussen het Centraal Station en de Dam.

In 'Battlefield: Bad Company 2' worden de soldaten van B-Company weer op pad gestuurd naar exotische oorden. Naast de missies die B-Company moet uitvoeren, bevat de game ook de mogelijkheid om online tegen elkaar te spelen. Het spel is verkrijgbaar voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

Gratis game-vervoer in Amsterdam op zaterdag
Gratis game-vervoer in Amsterdam op zaterdag (Foto: Novum)

Sony wil concurrentie aangaan met Apple

Sony wil graag de strijd aangaan met Apple om een positie te veroveren als gadgetproducent. Dit schrijft de website van de Amerikaanse krant Wall Street Journal.

Sony zou werken aan twee producten die als gadget in de markt moeten worden gezet. Het eerste product is een smartphone met de mogelijkheid om games te downloaden. Het tweede apparaat zou een mix moeten worden van een laptop, e-reader en PSP. Met deze twee producten zou Sony de concurrentie aan willen gaan met de iPhone en de recent aangekondigde iPad.

Sony heeft nog niets bevestigd over de introductie van deze twee producten. Het is al langer bekend dat Sony meer producten wil aansluiten op haar eigen 'Playstation Netwerk'. Zo zouden telefoons van Sony Ericsson aangesloten moeten worden op het netwerk om bijvoorbeeld kleine spelletjes te downloaden.

Volgens de berichten moet Sony volgende maand al een nieuw netwerk introduceren. Via dit netwerk worden films, televisieseries, muziek en oude Playstation-games aangeboden moeten worden. In hoeverre dit netwerk verschilt of overeenkomt met het huidige Playstation Netwerk is op dit moment niet bekend.

Sony wil concurrentie aangaan met Apple
Sony wil concurrentie aangaan met Apple (Foto: Novum)

Timmer naar sc Heerenveen

Henk Timmer heeft een contract bij sc Heerenveen getekend wat tot het eind van dit seizoen duurt. Sinds zijn vertrek bij Feyenoord vorige zomer zat de 38-jarige doelman zonder club.

De Friese club hoopt met het aantrekken van Timmer een oplossing te hebben gevonden voor het keepersprobleem. Dat was ontstaan na de blessures van Brian Vandenbussche en Martin Lejsal.

Timmer trainde gisteren mee met de Friezen en liet een goede indruk achter. "Het is mooi dat we in een noodsituatie op een goede en ervaren doelman terug kunnen vallen," aldus directeur Yme Kuiper.

Onderzoek naar Q-koorts bij zwangere vrouwen

Deze maand start een onderzoek naar Q-koorts bij zwangere vrouwen. Het Universitair Medisch Centrum Groningen wil weten of bloedonderzoek op Q-koorts bij alle zwangere vrouwen in risicogebieden voor de ziekte zinvol is. Dat meldt het universitaire ziekenhuis vandaag. Eind dit jaar worden de resultaten verwacht.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van een infectie met de bacterie voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind. Wel is bekend dat zwangere vrouwen vaak zelf geen last hebben van Q-koorts. Het onderzoek moet duidelijk maken of standaard bloedonderzoek op Q-koorts nodig is.

Zwangere vrouwen in gebieden waar een grote kans op besmetting bestaat, vooral vrouwen uit Noord-Brabant, krijgen de vraag of zij willen meedoen aan het onderzoek. De bedoeling is dat vierduizend deelnemers een buisje bloed afstaan.

Met de buisjes van de helft van de deelnemers wordt niet direct iets gedaan. Zij vormen de controlegroep. Als een zwangere vrouw geen Q-koorts heeft, gebeurt er verder niets mee. De andere helft wordt direct onderzocht.Vrouwen bij wie een infectie wordt aangetoond, krijgen een behandeladvies van de gynaecoloog, zoals het slikken van een antibioticum.

Q-koorts is een infectieziekte die van dieren kan overgaan op mensen. Vorig jaar werd de ziekte in Nederland bij meer dan 2200 mensen vastgesteld. In Nederland zijn besmette melkgeiten en -schapen de bron van de ziekte bij mensen. De meeste mensen lopen Q-koorts op door het inademen van lucht waar de Q-koortsbacterie in zit tijdens de lammerperiode van geiten en schapen.

Boek: V.M. Manfredi: The Ides of March

De ides of March betekent eigenlijk simpelweg vijftien maart. Wat is er dan allemaal gebeurd op die dag zodat ze er zelfs een boek naar vernoemd hebben? Nou een aantal kleine dingetjes: Columbus kwam op deze dag in 1493 terug in Spanje van zijn eerste trip naar Amerika, in 1820 werd Maine de 23ste van de Verenigde Staten van Amerika, in 1996 werd Fokker failliet verklaard, in 1877 werd de eerste Cricket test match tussen Engeland en Australië gespeeld en in 44 v.Chr. werd er in Rome een moord gepleegd. Over deze moord gaat het boek The Ides of March.

Mijlpaal: 4000ste aflevering GTST

De soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) bereikt vandaag een mijlpaal als de vierduizendste aflevering op televisie wordt uitgezonden.

Om dit te vieren werd de dubbele aflevering gisteren al op groot scherm in een uitverkocht Theater Tuschinski in Amsterdam vertoond voor zevenhonderd fans, cast en medewerkers van GTST. De eerste aflevering werd op 1 oktober 1990 uitgezonden op RTL Véronique. Later verhuisde de serie over de avonturen in het fictieve dorpje Meerdijk naar RTL4, waar deze iedere werkdag om 20.00 uur te zien is.

Dagelijks werken er ongeveer 85 mensen voor en achter de schermen aan deze succesvolle reeks, die al bijna twintig jaar loopt. De soap heeft gemiddeld een kijkerspubliek van meer dan een miljoen mensen per aflevering.

Oscarcommissie partijdig?

De berisping die 'Hurt Locker'-producent Nicholas Chartier gekregen heeft van de Oscarcommissie zou wel eens ingegeven kunnen zijn door partijdigheid. Dat suggereert de website DeadlineHollywood.

Chartier kreeg deze week te horen dat hij zondag niet bij de Oscaruitreiking aanwezig mag zijn, omdat hij emails heeft rondgestuurd waarin hij leden van de Academy vroeg om op zijn film te stemmen, en "niet op die van 500 miljoen dollar". Hiermee doelde de producent op 'Avatar', de voornaamste concurrent van 'The Hurt Locker' in de categorieën Beste Film en Beste Regie.

Volgens DeadlineHollywood zouden er alleen dit jaar al tal van andere voorbeelden zijn van soortgelijke pogingen van producenten om andere films te boycotten. Het is dus opvallend dat juist dit geval naar voren komt. Dat heeft wellicht wat te maken met het feit dat vier mannen in de Oscartop voorheen voor filmstudio 20th Century Fox werkten, waar James Cameron's 'Avatar' bij uitgebracht is. Het negatieve nieuws omtrent 'The Hurt Locker' zou het stemgedrag van leden van de Academy kunnen beïnvloeden in het voordeel van 'Avatar'.

Het is al jarenlang gebruikelijk dat producenten van films die voor een Oscar genomineerd zijn concurrenten boycotten. Het meest beroemde voorbeeld hiervan is de hetze die producent Harvey Weinstein in 1999 voerde tegen Steven Spielberg's 'Saving Private Ryan'. Weinstein hoopte dat de bij zijn productiemaatschappij Miramax uitgebrachte film 'Shakespeare in Love' zo de favoriet kon verslaan in de categorie Beste Film, en dit lukte hem nog ook.

Oscarcommissie partijdig?
Oscarcommissie partijdig? (Foto: Novum)

VWA controleert weer in kleine kroegen

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleert sinds afgelopen weekeinde ook weer horecazaken zonder personeel op naleving van het rookverbod. Dat meldde een woordvoerder van de autoriteit vandaag.

De uitbreiding van de controles volgt op een uitspraak van de Hoge Raad vorige week waarin werd bepaald dat het rookverbod ook voor de kleine kroegen geldt. De controles in de zaken zonder personeel waren opgeschort na uitspraken van gerechtshoven en in afwachting van de uitspraak van de Hoge Raad.

Of er al uitbaters op de bon zijn geslingerd, kon de woordvoerder van de VWA niet zeggen. Ook over reacties van caféhouders kon zij geen mededeling doen. De autoriteit heeft ongeveer tweehonderd controleurs die onder andere toezien op naleving van het rookverbod.

[Update] SOCOM 4 komt naar de PS3 + trailer

Sony begon deze week met een aankondiging dat ze op donderdagavond een aankondiging zouden doen. De nieuwe hype onder fabrikanten. Nu is dan eindelijk duidelijk waar het allemaal om ging. Sony heeft namelijk officieel aangekondigd dat SOCOM 4 voor de PlayStation 3 wordt ontwikkeld.

Het spel wordt gemaakt door Zipper Interactive en zal dit najaar uit moeten komen. Het verhaal speelt zich af rond een militaire staatsgreep in een Zuid-Aziatische land. De speler neemt de controle van een eliteteam van vijf man om de staatsgreep te verijdelen. In SOCOM bestuur je je teamleden door commando's door je headset door te geven. Leg het de buren maar uit, voordat je begint met spelen. De singleplayer zal in zo'n twaalf uur speeltijd uit te spelen zijn. 

Maar SOCOM staat vooral bekend om zijn prima multiplayer. Het multiplayergedeelte zal dus ook in dit deel weer terug zijn, ook hier speelt de headset een cruciale rol. Zonder goede communicatie zul je het niet redden. De multiplayermappen zullen tot 32 mensen kunnen herbergen dus hier kan je team van speciale troepen een stuk groter zijn dan vijf man.

SOCOM 4

SOCOM 4

SOCOM 4

[Update] 9:35 bron

Van de game is ook de eerste trailer verschenen die jullie hieronder kunnen zien.

 

Opnieuw treinongeluk België

Nadat circa drie weken geleden achttien mensen om het leven kwamen bij een treinongeluk in het Belgische Halle, vond er gisterenavond opnieuw een incident plaats waarbij twee treinen betrokken waren. In de Waalse deelgemeente Glaaien, provincie Luik, botste een goederentrein op een andere goederentrein. Een van deze twee treinen vervoerde ethanol en lpg.

Bij de botsing zijn geen gewonden gevallen. Ook zijn er geen omwonenden geëvacueerd aldus de Belgische media. Hoewel één van de locomotieven diesel lekt, zou er geen ontploffingsgevaar zijn. Op de plaats van het ongeval zijn zowel de brandweer als medewerkers van het chemieconcern BASF aanwezig om te controleren of de vervoerde stoffen een gevaar zijn voor de omgeving.

Door de botsing raakten drie wagons van het spoor. Het was niet noodzakelijk om het gemeentelijk rampenplan af te kondigen, aldus de lokale autoriteiten. Een woordvoerder van spoorbeheerder Infrabel heeft laten weten dat het ongeluk geen gevolgen heeft voor treinreizigers, aangezien het ongeluk plaatsvond op een goederenspoor.

Mafia II swingt je huiskamer in met trailer

Gisteren kregen we al te horen dat Mafia II dit jaar nog zal moeten gaan verschijnen voor de Playstation 3, Xbox 360 en PC.

De game draait, zoals de titel al doet vermoeden, om de Mafia waarbij je moet proberen om steeds hoger in de organisatie te komen. Dit doe je natuurlijk door mensen af te persen en keihard te zijn tegen iedereen die het niet met je eens is.

Dat er ook een hoop lol wordt gemaakt in dat wereldje is te zien in onderstaande, swingende trailer.

Anjema met moeite naar laatste vier in Montreal

Squasher Laurens Jan Anjema heeft met grote moeite de halve finales bereikt van de Midtown Sanctuaire Open 2010 in het Canadese Montreal. De 27-jarige Anjema, tijdens het PSA 4 Star in Canada als derde geplaatst, moest hard werken om door te dringen tot de laatste vier.

De vijf posities lager ingeschaalde Tom Richards bood de gehele partij goede weerstand en boog pas in de slotfase van het duel voor het ‘powerspel’ van de vijfvoudig Nederlands kampioen. De linkshandige Hagenaar, vijftiende op de mondialeranglijst, had maar liefst 96 minuten nodig om zich te ontdoen van zijn Engelse tegenstander. Het werd 11-8 in de vijfde game.

In de halve eindstrijd moet Anjema het nu opnemen tegen Adrian Grant, de nummer twee van de plaatsingslijst en nummer tien van de wereld. De Engelsman klopte de Australische qualifier Scott Arnold in zijn kwartfinalepartij. De andere halve finale gaat tussen de eveneens uit Engeland afkomstige Daryl Selby (4) en de lokale held Shahier Razik (7).

Georgie Davis te slecht voor X-Factor

De naam Kees Rietveld zal niemand wat zeggen, de naam Georgie Davis alleen mensen boven de dertig. In de jaren tachtig scoorde deze jongen dankzij de Soundmixshow een nummer één hit. Zijn comeback zal echter op zich moeten laten wachten omdat hij te slecht is voor X Factor.

Rietveld deed ooit mee aan de Soundmixshow als Stevie Wonder en scoorde daarna met het nummer Blackstar. Na deze eendagsvlieg ging hij schrijven en produceren. Maar zelf scoren kon hij niet meer. Daarom wilde Rietveld weer bekend worden via X Factor.

Alleen kwam hij niet door de voorronde. Rietveld is teleurgesteld. "Had me een goede reden gegeven", jammert het voormalige kindsterretje. "Nu zei Eric van Tijn dat ik al een hit had gehad en nu zelf produceerde. Waarom word ik daarop afgerekend. Zeg dan dat ik niet goed kan zingen. Volgens Angela Groothuizen was er na mijn auditie ruzie onder de juryleden om mij. Waarschijnlijk waren er twee voor en twee tegen."

Rietveld gaat overigens gewoon weer optreden en zingen, dus wellicht breekt hij dankzij zijn klaagartikeltje weer door. Hij heeft de naam Georgie Davis echter aan de wilgen gehangen, Rietveld heet nu Kasy Davis. Hieronder het fragment waarin Kasy Davis Rietveld gaat zingen voor de jury.

Update: 9.21 uur
In het onderstaande fragment is Rietveld door met vier keer een ja. Ergens klopt er dus iets niet. Wie het weet mag het zeggen. Wellicht is hij eruit gegooid in de volgende ronde waarvan nu de opnames plaatsvinden. Zie ook het forumtopic in X Factor voor meer nieuws over Georgie Davis.

'Veel misstanden verkiezingen Rotterdam'

Tientallen mensen hebben misstanden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam gemeld. Dat zegt een woordvoerder van Leefbaar Rotterdam, dat gisteren een meldpunt opende.

De klachten gaan onder meer over kwijtgeraakte stembussen, mensen die zonder stempas mochten stemmen en weigeringen van stembureaus om klachten op te nemen. "Het is te veel om op te noemen", zegt de woordvoerder.

De partij zei gisteren zelf al verschillende misstanden te hebben geconstateerd en riep mensen op zich te melden als ze ook getuige waren geweest van overtredingen van de Kieswet. Medewerkers van stembureaus zouden hebben geholpen met het invullen van stemformulieren en machtigingsformulieren. Ook zou niet zijn ingegrepen toen meerdere mensen tegelijk in een stemhokje stonden.

De hele bezetting van een stembureau in Delfshaven is vervangen, volgens de partij omdat niet werd gecontroleerd of mensen een identiteitsbewijs bij zich hadden.

Leefbaar Rotterdam heeft in de voorlopige uitslag net als de PvdA veertien van de 45 raadszetels in Rotterdam. De definitieve uitslag wordt om 10.00 uur bekendgemaakt. Het vormen van een college in Rotterdam wordt lastig, omdat de PvdA heeft aangegeven niet met Leefbaar Rotterdam te willen samenwerken.

Als de PvdA volhardt, kan alleen een combinatie van vier partijen een meerderheid vormen.

CD: Year Long Disaster - Black Magic: All Mysteries Revealed

En nu maar hopen dat de naam geen voorspellende gave heeft. Dat zal waarschijnlijk wel meevallen, de band draait namelijk al even mee. In 2004 begon Year Long Disaster aan hun muzikale avontuur en in 2007 bracht het trio een niet onverdienstelijk self titled debuutalbum uit. Het leverde ze plekken als support act op bij onder meer Foo Fighters, The Cult en Velvet Revolver. Drie jaar later is het de taak om de deur nog wat harder in te trappen en door te breken.

Year Long Disaster

 

Baguette: "Wil in het najaar GP's rijden"

Net als Nederland is ook België weer niet vertegenwoordigd in de Formule 1. Echter is Bertrand Baguette vastberaden om nog dit seizoen zijn debuut te maken in de koningsklasse van de autosport. Hij heeft daarbij de hulp nodig van het Belgische bedrijfsleven om genoeg sponsoren achter zich te krijgen.

"Ik ben er niet bij in de eerste grand prix', maar ik ga wel zeker naar Bahrein om me er te laten zien aan de teambazen," aldus Baguette tegen Sporza. "Ik ben ervan overtuigd dat er in de loop van het seizoen wel plaatsen zullen vrijkomen."

"Met mijn manager werk ik hard om het budget rond te krijgen. Hopelijk beseffen Belgische bedrijven welke impact mijn deelname aan de F1 kan hebben. In het ideale geval kan ik de GP van Spa op 29/08 rijden en daarna het seizoen volmaken. De Formule 1 blijft dus mijn prioriteit."

Desondanks sluit de Belg, afgelopen seizoen winnaar van het Formula Renault 3.5 kampioenschap, deelname aan een ander kampioenschap niet uit. "Ik sluit een alternatief kampioenschap zoals de IndyCar Series of de Superleague Formula niet uit. Ik moet immers in vorm blijven zodat ik er sta wanneer er zich een kans aandient in de Formule 1."

 

Baby sterft terwijl ouders virtueel kind opvoeden

Zuid-Korea is opgeschrikt door een arrestatie afgelopen woensdag. Reden daarvan was het feit dat de baby van een 41-jarige man en 25-jarige vrouw een hongerdood gestorven is. Ze was nog maar drie maanden oud en beide ouders hebben door hun gameverslaving nagelaten om hun baby te verzorgen.

De man en vrouw hebben elkaar in 2008 leren kennen op een internet chatsite en beide werkeloze ouders leefden bij de ouders van de vrouw. Het koppel spendeerde de meeste tijd in zogenaamde "PC Bangs", internetcafé's waar online games gespeeld kunnen worden. Ook tijdens de zwangerschap was het koppel al uitermate veel in deze internetcafé's te vinden.

De dood van hun dochter hebben ze afgelopen september zelf aangegeven bij de lokale autoriteiten na een 12-urige gamesessie. Een autopsie op het lichaam van de baby heeft uitgewezen dat ze gestorven is aan ondervoeding. De Kims hebben zelf tevens bekend dat ze de baby onder andere bedorven melkpoeder te eten gegeven hebben en ze ook regelmatig geslagen hebben als de baby huilde.

Bovendien is gebleken dat in plaats van het verzorgen van hun eigen baby de Kims volgens de lokale authoriteiten blijkbaar te druk bezig waren met het opvoeden van een virtuele dochter in een online game genaamd "Prius". In deze online game is het mogelijk om een virteel leven op te bouwen, inclusief baan en gezin, in een volledige virtuele wereld samen met andere spelers.

Verslaving aan online gamen is een groot probleem in Zuid-Korea. Nieuws over gamers die sterven door uitputting, scholieren die wegblijven van school en tieners die abnormaal gewelddadig gedrag vertonen komt veelvuldig voor. En hoewel de regering honderden behandelcentra opgezet heeft en in elk ziekenhuis behandeling mogelijk is blijft het in heel Zuid-Korea problematisch. Het feit dat 95% van alle huishoudens voorzien zijn van breedbandverbindingen en dat er veel games beschikbaar zijn op mobieltjes via het 3G-netwerk maakt het er allemaal niet makkelijker op om tragedies zoals bovenstaand sterfgeval te voorkomen.

Griekenland weer lam gelegd

Stakingen in Griekenland hebben vanochtend het verkeer weer lamgelegd. Het openbaar vervoer ligt sinds 5.00 uur in de morgen voor 24 uur stil, volgens de actievoerders. Rond het middaguur gaan de verkeersleiders op de luchthavens vier uur lang in staking. De publieke omroep en het Griekse staatspersbureau liggen eveneens 24 uur stil.

Talrijke ambtenaren zijn van plan vanmiddag drie uur te staken of drie uur eerder met hun werk op te houden om vervolgens naar een grote betoging in het centrum van Athene te gaan. Veel leraren zijn niet op hun werk verschenen en veel artsen in ziekenhuizen behandelen alleen urgente gevallen. De stakers betogen opnieuw tegen de draconische bezuinigingsmaatregelen van de Griekse regering van premier George Papandreou.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over skimmers die toeslaan bij de OV-chipkaart.

De skimmers hebben weer toegeslagen. Nu op de betaalautomaten van de OV-chipkaart in Amsterdam. Het vervoerbedrijf ontdekte dat tijdens onderhoudswerk. De skimapparatuur is inmiddels verwijderd. Het is en blijft een kat- en muisspelletje met de criminelen die proberen, de gegevens van pinpasjes te achterhalen. Maar een oplossing is nabij:

President Zuid-Afrika belooft veilig WK

De bezoekers van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika hoeven niet bang te zijn voor hun veiligheid. De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma heeft dit gezegd bij een bezoek aan Londen.

"We hebben de criminaliteit de laatste tijd al teruggebracht. We hebben daarom vertrouwen in een veilig WK. Als we nu zeggen dat we klaar zijn voor het WK, dan geldt dit ook voor de veiligheid. Iedereen komt veilig naar Zuid-Afrika en gaat veilig weer weg."

Het loopt nog niet storm met de kaartverkoop voor het WK. Ook vanuit Nederland blijft de belangstelling achter, maar Zuma roept iedereen op om te komen. "In het begin kwamen er veel geluiden dat het voor Zuid-Afrika heel moeilijk zou zijn om het WK te organiseren. Maar we hebben de afgelopen zes jaar heel hard gewerkt. We kunnen de wereld verwelkomen."

Amsterdamse filmdoeken kleuren roze

Amsterdam staat vanaf vandaag in het teken van films met een roze randje. De jaarlijkse Roze Filmdagen gaan van start in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA).

De dertiende editie van dit Amsterdamse filmfestival met homoseksuele en lesbische thema's speelt in op verschuivende grenzen van seksuele identiteit. Belangstellenden kunnen honderd spraakmakende films bekijken.

Carolien Gehrels, de Amsterdamse wethouder van kunst en cultuur, opent dit tiendaagse evenement. De films zijn gratis te bezoeken. De Roze Filmdagen duren tot en met 14 maart.

Demonstraties in Engeland om Fitna

Voor- en tegenstanders in Engeland hebben demonstraties aangekondigd rond de komst van PVV-leider Geert Wilders. De politicus bezoekt het land vandaag om zijn anti-islam film 'Fitna' te laten zien.

De zelfbenoemde 'anti-jihad' beweging English Defense League heeft een mars ter ondersteuning van Wilders gepland. De groepering Unite Against Facism heeft een tegendemonstratie aangekondigd.

Het is niet de eerste keer dat Wilders het land bezoekt. In februari vorig jaar probeerde hij ook naar het land af te reizen, ondanks dat de autoriteiten te kennen hadden gegeven dat hij niet welkom was omdat hij een gevaar zou vormen voor de openbare orde. Op de Londense luchthaven Heathrow werd hij teruggestuurd. Een Britse rechter oordeelde later dat Wilders de toegang niet had mogen worden ontzegd.

In oktober vertrok Wilders daarom opnieuw, wederom op uitnodiging van parlementslid lord Malcolm Pearson. Hij moest toen een persconferentie voor het Britse parlement schrappen omdat die werd verstoord. Een kleine groep bebaarde islamieten in camouflagepakken riep leuzen als 'allahu akbar'.

Xabi Alonso: "Real Madrid is volwassen geworden"

Vroeg in het seizoen versloeg Sevilla Real Madrid met 2-1. Komend weekend staat de tweede ontmoeting op het programma. Xabi Alonso heeft de tegenstander alvast gewaarschuwd: "Ze krijgen een ander Real Madrid te zien."

De Spaanse international kan zich de nederlaag nog goed voor de geest halen. "We speelden nog maar net samen toen we Sevilla tegen kwamen eerder dit seizoen, maar we zijn inmiddels gegroeid en meer volwassen geworden", aldus Xabi Alonso op een persconferentie.

De voormalige speler van Liverpool sprak over het zware programma dat De Koninklijke tegemoet gaat. "We weten dat het duel met Barcelona heel belangrijk is", vervolgt hij. "We moeten ons nu focussen op Sevilla, vervolgd door Olympique Lyon en daarna Valladolid. We moeten niet te ver vooruit kijken want dat kan gevaarlijk zijn.

De midddenvelder haalde de wedstrijd al aan: Real Madrid - Olympique Lyon. De nummer twee in de Spaanse competitie moet woensdag op eigen veld een 1-0 achterstand zien weg te werken om de kwartfinales te bereiken. "We hebben nog negentig minuten tegen Lyon in het Bernabeu. Ik heb er vertrouwen in dat we de achterstand kunnen ombuigen."

Pasveer keert volgend seizoen terug bij Heracles

Remko Pasveer krijgt volgend seizoen de kans om zich te bewijzen bij Heracles Almelo. De afgelopen twee seizoenen werd de doelman verhuurd aan Go Ahead Eagles.

Trainer Gertjan Verbeek is onder de indruk geraakt van de sluitpost en wil hem graag een kans geven. Heracles heeft besloten om de eenzijdige optie in zijn contract te lichten. "Ik vind hem beter dan menig eredivisiekeeper", aldus Verbeek over de 26-jarige doelman. "Hij zal bij contractverlenging van Martin Pieckenhagen met hem de strijd moeten aangaan. We hebben in Pasveer geïnvesteerd en willen hem de kans geven zich te bewijzen."

Pieckenhagen is momenteel de eerste doelman in Almelo en heeft een aflopend contract. Deze maand krijgt hij een nieuwe aanbieding van de Eredivisionist.

Schietincident bij het Pentagon in Washington

Twee bewakers van het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, zijn gisteren neergeschoten door een man die op het gebouw afliep en ineens begon te schieten. Het leek erop dat de man het gebouw binnen probeerde te komen. Dat meldde de politie, berichtte CNN.

Toen de man kwam aanlopen, vroegen de bewakers om zijn Pentagon-pasje, maar hij haalde ineens een wapen te voorschijn. De bewakers schoten snel terug en schakelden de man uit. Het motief van de 36-jarige dader, John Patrick Bedell genaamd, is nog onbekend. Twee van de drie betrokken beveiligingsbeambten zijn met schotwonden overgebracht naar het ziekenhuis, net als de schutter.

Uit voorzorg wegens mogelijke aanslagen is het Pentagon na het incident enige tijd gesloten geweest. Al snel bleek echter dat er van verdere dreiging geen sprake was en opende het ministerie zijn deuren weer, behalve de deur aan de kant van een metrostation waar de man vandaan kwam.

'Marechaussee vast voor cokehandel'

Een Nederlandse marechaussee is in België vlak na een mislukte deal opgepakt voor handel in cocaïne. Bij zijn arrestatie was hij in uniform en had hij een kogelwerend vest aan, schrijft De Telegraaf vandaag op basis van ingewijden. De man zit inmiddels twee maanden in voorarrest voor drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

De Belgische recherche betrapte het korpslid en enkele andere bendeleden bij een zeecontainer in de Antwerpse haven. In de container zou tachtig kilo cocaïne zijn verborgen.

De bende vluchtte met snelle auto's, maar de achtervolging stopte toen de politie het vuur op de bendeleden had geopend op de ring van Antwerpen. De 27-jarige marechaussee werkte volgens de krant op Schiphol. Naast hem werden twee Belgen en een man uit Dordrecht opgepakt.

Arsenal maakt jacht op Özil

Mesut Özil (21) weigert zijn contract te verlengen bij Werder Bremen. Dit opent misschien de deur voor hem naar Arsenal. Werder Bremen wilde graag langer door met Özil, maar de Duitse international heeft andere toekomstplannen. Arsenal zou interesse hebben in de creatieve speler en zou hem in de zomer naar Londen willen halen.

Özil heeft nog maar een contract voor een jaar bij Werder. Naar verluidt zou een bedrag van vijftien miljoen euro voldoende zijn om hem naar de Premier League te halen. Maar het zal niet makkelijk worden om Özil naar Londen te halen. The Gunners krijgen namelijk concurrentie van verschillende Europese topclubs, waaronder Juventus, Real Madrid en Barcelona.

De geboren Turk heeft inmiddels een Duits paspoort en kwam al acht keer uit voor het nationale elftal van Duitsland. Afgelopen woensdag speelde hij ruim een uur in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Argentinië. In zijn eerdere interlands wist hij een keer te scoren.

Stel je vraag aan......

Het is weer tijd voor Stel je vraag aan.... En ditmaal kunnen jullie vragen stellen aan atleet Erik Cadée.

Erik Cadée is een Nederlandse atleet, die zich heeft toegelegd op de werpnummers. Met name bij het discuswerpen heeft hij tot nu toe naam gemaakt, met als hoogtepunt een Europese jeugdtitel in 2003.

Het Olympische jaar 2004 was het jaar van de overstap van Erik Cadée naar de senioren. Hij deed dat met in totaal negen nationale jeugdtitels op zak. Bij de senioren had hij echter Rutger Smith als concurrent. Smith eiste op het gebied van de werpnummers vrijwel alle eer en publiciteit voor zich op. Meer dan enkele tweede plaatsen bij Nederlandse kampioenschappen zaten er tot 2009 niet voor hem in.

Bij het NK indoor begin 2009 pakt hij dan toch de Nederlandse titel bij het kogelstoten nadat Smith had afgezegd met een blessure. Met een stoot van 18,99 meter verbeterde hij zijn persoonlijke record met bijna anderhalve meter. Erik Cadée heeft zich altijd op het discus erpen gefocust, en alleen kogel er 2x indoor voor "de gein" bij gedaan. Buiten ook wel eens maar nooit serieus.

Heb je een vraag aan Erik over hemzelf, discuswerpen, kogelstoten of de atletieksport an sich? Zet hieronder je vraag neer en wij sturen de leukste/interessantste vragen naar Erik toe. Je kan je vragen stellen tot vrijdag 5 maart 20:00 uur.

 

Ramsey krijgt alle ruimte van Wenger

Arsenal gunt Aaron Ramsey alle tijd voor zijn herstel van de dubbele beenbreuk die hij afgelopen zaterdag opliep tijdens het duel tussen Arsenal en Stoke City. Dat zegt trainer Arsène Wenger donderdag op de officiéle website van The Gunners.

Ramsey liep zowel een scheen- als een kuitbeenbreuk op na een charge van tegenstander Ryan Shawcross. Als straf kreeg Shawcross een schorsing van drie wedstrijden opgelegd. "Het duurt nog te lang om al een rentree te plannen", aldus Wenger over de negentienjarige Ramsey.

Wenger vertelde donderdag dat Ramsey zich geen zorgen hoeft te maken over het vervolg van zijn carrière. "De operatie is goed verlopen en Aaron heeft geen schade die zijn carrière in gevaar brengt." Opvallend was dat dader Shawcross na de wedstrijd tegen Arsenal werd operoepen door Engeland-bondscoach Fabio Capello. Enkele dagen later maakte hij voor het eerst deel uit van de Engelse nationale ploeg. Shawcross kwam woensdagavond tijdens het oefenduel met Egypte (3-1) niet in actie.

MVV geeft 17-jarige een kans

Bryan Smeets maakt waarschijnlijk vrijdagavond zijn debuut voor MVV. Het 17-jarige talent reist met de Maastrichtenaren mee naar Apeldoorn, waar het tegen AGOVV Apeldoorn speelt.

De jeugdinternational uit Maastricht krijgt zijn kans nu Bryan Linssen geschorst is, zo meldt De Limburger. De technisch vaardige middenvelder speelde enkele maanden geleden met Oranje onder 17 mee op het WK in Nigeria.

"Ik heb alle vertrouwen in Bryan", zegt interim-coach Paul Meulenberg tegen het eerdergenoemde medium. "Hij traint al vier, vijf weken mee en hij heeft laten zien dat hij op dit niveau meekan."

Naast Linssen ontbreken ook Tom Daemen en Malcolm Esajas bij MVV. Tom van Hyfte en Gideon Boateng zijn hun vervangers. Meulenberg zegt te beseffen dat MVV vanaf nu elke week een finale moet spelen. De Maastrichtenaren hebben een achterstand van vier verliespunten op de achtste plaats, een plek die recht geeft op de play-offs.

Körver bedankt alvast voor trainerschap bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard bevindt zich in een moeilijke fase van het seizoen. Dat heeft de geruchten rondom een ontslag van trainer Roger Reijners aangewakkerd.

Frans Körver zou naar verluidt in de belangstelling van de Limburgse clubleiding staan. De oud-trainer van Fortuna heeft echter geen trek in de functie, zo laat hij donderdagavond weten aan L1. Volgens Körver is de huidige technische staf in staat om Fortuna weer op het juiste spoor te krijgen.

De club staat voorlaatste, één plaats boven de gevreesde degradatieplek. Voor komende vrijdag staat het belangrijke duel met Telstar op de rol. "Ik zit iedere week op de tribune, natuurlijk denk ik ook soms dat het anders kan. Maar ik heb vertrouwen in Roger Reijners. We moeten een keer het geluk aan onze zijde krijgen", aldus Körver.

Postma: "Plaats in top vijf is mogelijk"

Stefan Postma ziet de toekomst van zijn werkgever AGOVV rooskleurig in. De goalie van de Apeldoorners denkt dat een plaats bij de eerste vijf tot de mogelijkheden behoort.

"We hadden een periode dat we te veel tegengoals kregen, maar sinds we het achter wat anders zijn gaan doen, loopt het beter", opent Postma tegen Omroep Gelderland. "We doen het heel goed en we kunnen bij de eerste vijf eindigen, dat zou een wedstrijd schelen in de play-offs."

Door het vertrek van onder meer sterkhouder Dries Mertens werden de kansen op succes van AGOVV niet hoog ingeschat, maar de ploeg van trainer John van den Brom maakt dit seizoen een uitstekende indruk.

"We zijn als elftal enorm gegroeid en kunnen nu echt omhoog kijken naar ploegen als Excelsior en Cambuur. Het loopt op rolletjes en wij kunnen mogelijk nog nieuwe spelers halen, als een van de weinige clubs in de eerste divisie."

China wil gat tussen arm en rijk dichten

De Chinese premier Wen Jiabao heeft vandaag verklaard dat China de groeiende kloof tussen rijk en arm moet tegengaan. De winst van een groeiende economie moet eerlijker worden verdeeld, stelde Wen tijdens een toespraak die het begin van het parlementaire jaar markeerde.

Tijdens de ruim twee uur durende speech in Pekings Grote Volkszaal keek Wen terug op het regeringsbeleid van de afgelopen twaalf maanden en zette hij de overheidsplannen voor het komende jaar uiteen. Wen verwacht dat de economie dit jaar met 8 procent groeit, berichtte de BBC.

Been: "Men vergeet dat Fer pas negentien is"

Leroy Fer maakt een moeilijke periode door in het shirt van Feyenoord. De talentvolle middenvelder hoeft volgens zijn trainer Mario Been echter niet te vrezen voor zijn plaats in de basis.

Fer speelt sinds de winterstop teleurstellend en grossierde in gele kaarten. Dit seizoen werd hij al zevenmaal op de bon geslingerd. "Ik blijf Leroy als een van de eerste spelers op het wedstrijdformulier zetten, omdat hij met zijn manier van voetballen en zijn kracht, gewoon heel belangrijk voor ons is", aldus Been. "Ik maak me nog niet zo veel zorgen om Leroy", vervolgt de trainer tegen Voetbal International.

"Hij is een speler die in een wedstrijd heel veel goede dingen doet, maar ook een aantal minder goede acties heeft. Fer moet daarin de balans zien te vinden en zorgen dat de goede acties overheersen. Zoiets heeft tijd nodig. Wat veel mensen vergeten, is dat deze jongen pas negentien jaar is. In feite is hij pas bezig aan zijn tweede volledige seizoen als basisspeler en toch wordt hij al beschouwd als een bepalende kracht. Maar dat geldt voor meer spelers in onze selectie. Een aantal is bezig aan hun eerste seizoen in de selectie, anderen hebben iets meer ervaring, maar het grootste deel is nog erg jong. Vallen en opstaan, hoort daar dan bij", besluit Been zijn relaas.

Chili stelt dodental aardbeving bij

De regering van Chili heeft het aantal doden als gevolg van de aardbeving en de daaropvolgende tsunami naar beneden bijgesteld. Volgens president Michelle Bachelet waren 271 vermisten als slachtoffer geregistreerd.

Viceminister van Binnenlandse Zaken Patricio Rosende verklaarde dat er inmiddels 279 lichamen zijn geïdentificeerd. Een nieuw dodental is niet genoemd, maar woensdag werd nog gerept van 802 doden. De regering heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd vanaf zondag "ter nagedachtenis aan de de Chilenen die zijn omgekomen", zo verklaarde Rosende.

De bewindsman las gisteren een lijst voor met de namen van de geïdentificeerde slachtoffers. Bachelet stelde de wintertijd uit tot 3 april om de zoektocht naar slachtoffers te faciliteren.

Gistsren was er opnieuw een zware nabeving in Chili, ditmaal in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land. De beving had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Sinds de aardbeving van zaterdag hebben zich meer dan 150 naschokken voorgedaan.

De ballen van Patries zijn echt!

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de afgelopen week aaneen. Deze week over de homohaat en interkerkelijke bemoeizucht van Kees van der Staaij, het dappere vertrek van Agnes Kant, deeltijdwerk, een vieze gluurder en zijn ingebrachte Nokia, zelfredzaamheid, de politie weer voor schut wegens computers jaten en te hard rijden, de ballen van Patries en culinair onbenul...

Anime-serie Fullmetal Alchemist naar PSP

Namco Bandai heeft donderdag aangekondigd dat er een PSP-game zal verschijnen over Fullmetal Alchemist. Deze populaire animatieserie uit Japan zal in de vorm van een action-adventure deze zomer te spelen zijn in Europa.

In Fullmetal Alchemist: Brotherhood volg je het verhaal van de gebroeders Elric. Deze twee jonge alchemisten zijn vervloekt na een poging hun overleden moeder weer tot leven te wekken.

Gedreven door deze sterke band begint het tweetal aan een nieuwe avontuur vol met gevechten. Ze zijn op zoek naar de 'Philosopher's Stone'. Dit is de enige steen die de kracht heeft om hun lichamen in de oude staat te herstellen.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood bevat een grote hoeveelheid gevechten waarin je de overhand moet proberen te krijgen. Samenwerkingen tussen de personages, en het innemen van strategische posities is belangrijk om als overwinnaar uit de bus te komen. Naast de vele gevechten in de game, kan je in de game ook via een draadloze verbinding met maximaal vier spelers tegen elkaar knokken.

Anime-serie 'Fullmetal Alchemist' naar PSP
Anime-serie 'Fullmetal Alchemist' naar PSP

Boom Blox naar een grotere studio

Electronic Arts heeft bevestigd dat enkele ontwikkelaars die werkten aan een nieuwe Boom Blox-game hun baan kwijt zijn. Alle ontwikkelingen rond de game zijn verhuisd van EA Los Angeles naar EA Bright Light, schrijft de website Edge Online.

EA Bright Light is dezelfde studio waar men ook werkt aan games rond de Harry Potter-serie. EA ontkent dat de ontslagen iets te maken hebben met de herstructureringen binnen Electronic Arts.

"Projecten waar veel werk in zit, worden bij ons altijd naar grotere studio's gebracht. In dit geval is een klein project van Los Angeles naar Guildford verhuisd. Slechts een gering aantal medewerkers ondervinden hinder van deze beslissing", stelt Electronic Arts.

Er zijn reeds twee delen binnen de Boom Blox-serie verschenen. Beide spellen verschenen op de Nintendo Wii. Het concept van de game is verzonnen door de beroemde filmregisseur Steven Spielberg.

Een derde deel in de serie zou eventueel kunnen verschijnen op de Xbox 360 en Playstation 3. Voor beide spelcomputers wordt er namelijk gewerkt aan een besturing - Microsoft's Project Natal en Sony's Arc - die lijkt op dat van de Nintendo Wii.

'Boom Blox' naar een grotere studio
'Boom Blox' naar een grotere studio

Amerikaanse rechter: 'Katja moet naar huis'

Ook de Amerikaanse rechtbank heeft besloten dat Katja Leendertz uit Ede terug moet naar Nederland. Het inmiddels achtjarige meisje werd vorig jaar mei door haar vader ontvoerd op het schoolplein. Hierop werd een Amber Alert verspreid, waarna al snel duidelijk werd dat de vader de dader was.

De rechtbank deed gisteren uitspraak. Binnen tien dagen na de uitspraak zou Katja terug moeten zijn in Nederland. Dit werd vanavond bekend gemaakt door de advocaat van de moeder van Katja. Het vonnis is hetzelfde als de Nederlandse uitspraak in mei vorig jaar.

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.