[Update] SOCOM 4 komt naar de PS3 + trailer

Sony begon deze week met een aankondiging dat ze op donderdagavond een aankondiging zouden doen. De nieuwe hype onder fabrikanten. Nu is dan eindelijk duidelijk waar het allemaal om ging. Sony heeft namelijk officieel aangekondigd dat SOCOM 4 voor de PlayStation 3 wordt ontwikkeld.

Het spel wordt gemaakt door Zipper Interactive en zal dit najaar uit moeten komen. Het verhaal speelt zich af rond een militaire staatsgreep in een Zuid-Aziatische land. De speler neemt de controle van een eliteteam van vijf man om de staatsgreep te verijdelen. In SOCOM bestuur je je teamleden door commando's door je headset door te geven. Leg het de buren maar uit, voordat je begint met spelen. De singleplayer zal in zo'n twaalf uur speeltijd uit te spelen zijn. 

Maar SOCOM staat vooral bekend om zijn prima multiplayer. Het multiplayergedeelte zal dus ook in dit deel weer terug zijn, ook hier speelt de headset een cruciale rol. Zonder goede communicatie zul je het niet redden. De multiplayermappen zullen tot 32 mensen kunnen herbergen dus hier kan je team van speciale troepen een stuk groter zijn dan vijf man.

SOCOM 4

SOCOM 4

SOCOM 4

[Update] 9:35 bron

Van de game is ook de eerste trailer verschenen die jullie hieronder kunnen zien.