[WK Hockey] Nieuw-Zeeland verrast Zuid-Korea

Vandaag werden op het WK hockey de wedstrijden van de derde speelronde van poule A gespeeld. Behalve Nederland - Canada werden er nog twee wedstrijden gespeeld.

Duitsland - Argentinië 4-3

Duitsland boekte zijn tweede overwinning op het WK. Tegen Argentinië wonnen onze oosterburen met 4-3. Duitsland en Argentinië maakten er vanaf de eerste minuut een interessante wedstrijd van. De Duitser Martin Zwicker brak de score na vijf minuten open en een minuut later was het al 1-1.  Lucas Víla liftte de bal uit de loop met zijn haakje over de verbouwereerde keeper Tim Jessulat, die de geblesseerde Max Weinhold verving in het Duitse doel,

Duitsland kwam via een cornervariant van Zwicker en een prachtig schot van Matthias Witthaus op een comfortabele 3-1 voorsprong. Vlak voor rust tikte Matiás Paredes de 3-2 binnen. Een mooi uitgespeelde Duitse corner zette de Duitsers een kwartier na rust opnieuw op een marge van twee. SCHC-er Pedro Ibarra zorgde er met zijn eerste toernooitreffer voor dat de spanning terugkwam in de wedstrijd.

Zuid-Korea - Nieuw-Zeeland 1-2

Nieuw-Zeeland zorgde voor een verrassing door Zuid-Korea met 2-1 te verslaan. Met een vlammende start legde Nieuw-Zeeland de basis voor de tweede driepunter van het toernooi. De eerste de beste strafcorner van de Black Sticks werd door Andy Hayward tegen de plank gepusht. Zuid-Korea kreeg kansen op de gelijkmaker, maar veroorzaakte na dik twintig minuten een strafbal. Kamponger Dean Couzins ging koelbloedig met het buitenkansje om, 2-0.

Zuid-Korea liet de kenmerkende defensieve speelstijl vallen en zocht de Nieuw-Zeelandse cirkel. De verdediging van de Kiwi's, twee dagen geleden nog flink op de proef gesteld door Oranje, hield echter knap stand. De Koreanen versierden zes corners, maar sprongen slordig met de kansen vanaf kop cirkel om.

Toen sterspeler en aanvoerder Jong-Ho Seo vlak voor tijd wegens protesteren tegen een groene kaart opliep, leek het Koreaanse doek te vallen. In de laatste minuut bracht Nam-Yong Lee uit een strafbal de score nog terug tot 2-1, maar in de resterende 23 seconden konden de Koreanen niets meer uitrichten.