Rutten voegt Labyad toe aan A-selectie

Zakaria Labyad maakt vanaf vandaag officeel deel uit van de selectie van PSV. Dit is vandaag door de ploeg uit de Lichtstad bekend gemaakt. Ook Steve Olfers maakt promotie en is nu een volwaardig lid van het eerste elftal van de Eindhovenaren.

Het vertrek van Danko Lazovic naar Rusland was voor trainer Fred Rutten aanleiding om een aantal jonge spelers door te schuiven. "Nieuw bloed kan verfrissend werken," liet de oefenmeester in een reactie weten. "Meer jongens zijn dichterbij gekomen, nu de plek van Lazovic open is. In het verlengde daarvan hebben we Labyad toegevoegd aan onze kleedkamer."

Labyad trainde al een aantal weken met het eerste elftal van PSV mee en debuteerde zelfs al in de Europa League. Dit gebeurde tijdens de thuiswedstrijd tegen Hamburger SV (3-2). Vanaf nu behoort de pas 16-jarige middenvelder dus officieel tot de A-selectie.

"Het is aan hem hoe hij ermee omgaat", vervolgde Rutten. "Hij is volop in ontwikkeling. Ik maak hem niet groter dan hij is, maar hij is zeer getalenteerd. Zoals ook anderen regelmatig op de deur kloppen en dat is een goed gegeven."

Ook Olfers bewandelt de weg van Jong PSV naar de hoofdmacht van de ploeg uit Eindhoven. De verdediger kwam in de Lichtstad terecht, nadat hij er niet in slaagde om in de winter een werkgever te vinden. De speler deed een aantal beloftes, waarna ook hij aan de A-selectie werd toegevoegd. De 28-jarige voetballer speelt op amateurbasis voor de formatie van Rutten.