[WK hockey] Jolie: "Vier keer winnen we zijn kampioen"

Stefan (sportfreak)

Wouter Jolie was tegen Canada (6-0) heel dicht bij zijn eerste WK-doelpunt. De snelle verdediger zag zijn twee strafcorners worden gekeerd en vlak voor tijd probeerde hij nog een veldgoal te maken, maar zijn harde klap raakte de paal.

"Dat was zonde", zei Jolie na afloop over zijn bal op de paal. "Ik kon vrij schieten, dus ik probeerde het maar eens. Zou wel leuk zijn geweest." Maar ook zonder te scoren ging de centrale verdediger de boeken in. Hij werd namelijk gekozen tot man van staal, ofwel de beste verdediger van de wedstrijd.

En dat terwijl hij verdedigend juist niet zo heel veel werk hoefde op te knappen. Canada speelde namelijk alles behalve op de aanval. Jolie had daar weinig moeite mee. "Dat wisten we vooraf. Maar in dit soort wedstrijden kan ik ook een beetje aanvallen. Is ook wel eens leuk."

Nederland staat nu met negen punten uit drie duels op de drempel van de halve finale. Jolie: "Nu gaat het echt beginnen. Nog vier keer winnen en we zijn wereldkampioen. Maar ja, dat klinkt makkelijker dan het is. Laten ons eerst maar een richten op Duitsland."