FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7

Martijn van Veen

Wekelijks zullen twee reviewers hun visie geven op de identiteit van de Mol. Voor de mensen die het programma niet kennen, in Wie is de Mol? reizen negen Nederlanders naar het buitenland om de tiende persoon, de saboteur, te ontmaskeren. MrManiak en Beaudelaire geven wekelijks hun visie en gaan op het spoor van De Mol. MrManiak gaat op zoek naar de beste (en opmerkelijkste) theorieën over de Mol en Beaudelaire legt de afgelopen aflevering onder de loep. 

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6

Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 1-4

Wie is de Mol?: Terugblik Seizoen 5-9

 


Beaudelaire

Dit was voor mij de executie waar ik bang voor was. Mijn Mol, vanaf aflevering 3, uit het spel. Toch was het niet onverwacht. Hij stond in de polls steevast bovenaan en zelfs op de eigen AVRO-site kwam Arjen steeds als winnaar uit de bus bij de vraag wie De Mol zou zijn. Het zou er dan te dicht bovenop liggen. 

Na twee weken geen Mol was het weer tijd voor een ouderwetse aflevering. Bijna letterlijk eigenlijk. De eerste opdracht (met de koffertjes) leek natuurlijk op dezelfde opdracht uit serie 3 in Portugal. Het vermommen had iets weg van het vermommen van Petra gedurende serie 1 en de webcamopdracht was ouderwets goed. Geheel in de stijl van De Mol. Tevens doet de site het nog (www.vanhiertotlisse.nl), alleen de telefoonnummers zijn niet meer in gebruik.

Om dan maar meteen mijn hart te luchten: ik heb geen idee wie het nu zou moeten zijn. Dan maar gewoon de opdrachten langsgaan en op basis daarvan een keuze maken. Bij de koffertjesopdracht is het verdacht dat Erik zich meteen aanbiedt als luisterend oor. Een Mol zou weten dat diegene een grote invloed heeft op het spel. Uiteindelijk verdient Kim het meeste bij de opdracht. Weliswaar een lege koffer, maar toch heeft ze kans op een vrijstelling. Waarom zou Kim vrijwillig voor een lege koffer gaan? Heeft ze enige voorkennis?

Bij de tweede opdracht deed Frits niet mee. Dit zegt helemaal niks over of Frits De Mol is of niet, want je kunt de keuzes van de kandidaten niet beïnvloeden. Toch zou Frits, als hij De Mol zou zijn, dan het lege koffertje moeten pakken. Erik liep bij deze opdracht stevig door. De Mol zou weten dat zijn metgezel de achtervolgers niet mag herkennen en dus snel moeten lopen. Sanne keek echter vaak achterom, maar De Mol wil de achtervolgers niet herkennen.

In de derde opdracht was het voor De Mol gunstiger als hij of zij niet bij de laptop stond. Daar kun je namelijk niet onopvallend mollen, omdat er altijd iemand naast je staat die De Mol sowieso niet is. Het letters plakken op de grond kennen we ook uit serie 8. Nu kregen Sanne, Kim en Erik hetzelfde idee door creatief letters op de grond te plakken om de woorden door te geven. Ze kwamen alledrie te laat binnen, maar er was niet echt een schuldige aan te wijzen. 

De zoektocht naar de saboteur begint voor velen weer helemaal opnieuw. De fanatiekste kandidaat van dit seizoen moet de finale missen. Maar wat een lef om als kandidaat het risico te nemen om een rood scherm te krijgen, terwijl de rest hun scherm afkopen (Aflevering 6, red.). Wie is nu De Mol? Frits en Sanne vallen af, volgens bovenstaand verhaal. Kim heeft de meeste verdachte dingen in Aflevering 7, dus ik kies haar dan maar als mijn Mol. Het gaat helemaal tegen mijn gevoel in, maar misschien moet ik mijn gevoel maar loslaten en afgaan op de feiten.


Kijk ook eens op pagina 2 met de opvallendste feitjes en aanwijzingen,
gemaakt door MrManiak