Meerdink moet loopbaan beëindigen

Martijn Meerdink is per direcht gestopt met voetballen. Meerdink blijft teveel last houden van de knieblessure die hij aan het begin van het seizoen opliep.

Na twee operaties en maandenlange revalidatie heeft Meerdink de hoop op herstel opgegeven. "We hebben alles geprobeerd, maar het haalt niets uit. De pijn blijft en daar is niets meer aan te doen. Hoe moeilijk het ook is, ik moet aan mijn gezondheid denken en aan de toekomst," aldus Meerdink. "Het doet mij pijn, juist nu deze keuze te moeten maken. Ik zal de selectie van De Graafschap de rest van dit seizoen blijven steunen."

Martijn Meerdink is al sinds 1998 actief in het betaald voetbal. Zijn actieve loopbaan begon bij De Graafschap, daarna kwam hij bij AZ en FC Groningen om vervolgens weer terug te keren op het oude nest. Hij kwam zelfs een keer uit voor het Nederlands Elftal. In totaal speelde Meerdink 229 competitiewedstrijden en scoorde hierin 41 keer.

De Graafschap heeft aangegeven Meerdink wel bij de club te willen houden alleen dan in een andere functie. "We gaan nu kijken op welke positie we Martijn kunnen inzetten. We denken aan een functie bij ons Voetbalcollege, de scouting en natuurlijk op PR gebied," zei directeur voetbalzaken Leen Looijen.