McLaren: "FIA mag achtervleugel komen inspecteren"

Peterselieman

Het Formule 1-team van McLaren is overtuigd van de legaliteit van de achtervleugel en nodigt de FIA dan ook van harte uit om het onderdeel te gaan inspecteren. Red Bull-teambaas Christian Horner betwijfelde in de media de legaliteit van de MP4-25, waarbij de luchthapper, motorkap en de achtervleugel vraagtekens oproepen, omdat het een geheel lijkt te zijn.

McLaren is er van overtuigd dat het volgens de regels is. De FIA bevestigde uitgenodigd te zijn voor een inspectie. "Het baart ons geen zorgen, maar we zijn door het team uitgenodigd om de auto te komen bekijken en Charlie (Whiting, red.) is onderweg om dat te gaan doen," zo meldde een woordvoerder van de FIA tegenover de Daily Telegraph.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh zei in dezelfde krant dat het team al eerder in het ontwerpproces de FIA op dit punt om opheldering in de regels heeft gevraagd. "De vleugel is inderdaag innovatief. We hebben met Charlie al enkele maanden contact om te kijken of het in overeenstemming is met de regels. We zijn verzekerd dat dit het geval is," zei de teambaas van het Britse team.