Stel je vraag aan......

Het is weer tijd voor Stel je vraag aan.... En ditmaal kunnen jullie vragen stellen aan atleet Erik Cadée.

Erik Cadée is een Nederlandse atleet, die zich heeft toegelegd op de werpnummers. Met name bij het discuswerpen heeft hij tot nu toe naam gemaakt, met als hoogtepunt een Europese jeugdtitel in 2003.

Het Olympische jaar 2004 was het jaar van de overstap van Erik Cadée naar de senioren. Hij deed dat met in totaal negen nationale jeugdtitels op zak. Bij de senioren had hij echter Rutger Smith als concurrent. Smith eiste op het gebied van de werpnummers vrijwel alle eer en publiciteit voor zich op. Meer dan enkele tweede plaatsen bij Nederlandse kampioenschappen zaten er tot 2009 niet voor hem in.

Bij het NK indoor begin 2009 pakt hij dan toch de Nederlandse titel bij het kogelstoten nadat Smith had afgezegd met een blessure. Met een stoot van 18,99 meter verbeterde hij zijn persoonlijke record met bijna anderhalve meter. Erik Cadée heeft zich altijd op het discus erpen gefocust, en alleen kogel er 2x indoor voor "de gein" bij gedaan. Buiten ook wel eens maar nooit serieus.

Heb je een vraag aan Erik over hemzelf, discuswerpen, kogelstoten of de atletieksport an sich? Zet hieronder je vraag neer en wij sturen de leukste/interessantste vragen naar Erik toe. Je kan je vragen stellen tot vrijdag 5 maart 20:00 uur.