Feyenoord trekt transfervrije Auassar aan

Adil Auassar wordt volgend jaar Feyenoorder. De 23-jarige linkermiddenvelder komt transfervrij over van VVV-Venlo. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in de Kuip, met een optie voor nog twee jaar. De uit Zwijndrecht afkomstige Auassar doorstond inmiddels de medische keuring in Rotterdam.

Feyenoord-trainer Mario Been toont zich op de clubwebsite tevreden met het aantrekken van Auassar. "We wilden er graag een goede linksbenige speler bij hebben. Adil is fysiek sterk, technisch goed, heeft een goed schot en heeft bovendien de absolute wens en wil om te slagen bij Feyenoord."

Ook technisch directeur Leo Beenhakker had lovende woorden voor de nieuwe aanwinst van zijn club. "Hij heeft veel potentie om nog door te groeien. In het segment spelers waar wij zoeken is hij een buitenkansje dat we niet konden laten lopen."

Auassar begon zijn loopbaan in januari 2006 bij FC Dordrecht. Na anderhalf seizoen aan de Krommedijk begon de linkshalf nog wel aan een derde seizoen, maar werd hij voor het einde van de transferperiode weggekaapt door VVV.

In Venlo degradeerde hij in zijn eerste jaar terug naar de eerste divisie, maar werd hij in zijn tweede seizoen kampioen. Dit seizoen speelde Auassar al 25 duels voor de Venlonaren, die het verrassend goed doen in de Eredivisie. Auassar had een aflopend contract.