Sony patenteert krimpende demo's

Fabian (Pannenkoek3000)

Sony heeft een idee gepatenteerd waarbij demo-versies van spellen steeds kleiner worden. Dit meldt de website Siliconera. Het patent suggereert dat spelers een game downloaden die bijna of volledig af is, maar waar na verloop van tijd steeds meer functies uit verdwijnen.

Zo zouden racebanen uit een racegame kunnen verdwijnen nadat ze een aantal keer bereden zijn, of kan je kracht afnemen in een actiegame na een bepaald aantal uur spelen. Het patent maakt ook melding van speelbare personages die verdwijnen, de veranderende helderheid van het beeld, en het geluid dat zachter wordt. Pas wanneer de speler besluit over te gaan tot aanschaf, zal de volledige game weer beschikbaar zijn voor de consument.

Dit systeem zou beter zijn dan de wijze waarop demo's op dit moment gebruikt worden. Op deze manier kunnen demo's namelijk op fysieke media gedistribueerd worden. Spelers kunnen de gehele game spelen voor een gelimiteerde tijd. De verloren content wordt hersteld zodra de speler een bepaalde code invoert waarmee de aanschaf bevestigd wordt.

Momenteel zijn demo's van games vaak beperkte versies van een spel waarbij spelers één level kunnen spelen, of kunnen voetballen met slechts twee teams. Als de speler deze beperkte versie leuk genoeg vindt, hoeft hij dus niet over te gaan tot aanschaf. Met het nieuwe systeem zou het aantrekkelijker moeten worden de game uiteindelijk te kopen.

Sony patenteert krimpende demo's
Sony patenteert krimpende demo's