Sony wil concurrentie aangaan met Apple

Kevin (KoosyNL)

Sony wil graag de strijd aangaan met Apple om een positie te veroveren als gadgetproducent. Dit schrijft de website van de Amerikaanse krant Wall Street Journal.

Sony zou werken aan twee producten die als gadget in de markt moeten worden gezet. Het eerste product is een smartphone met de mogelijkheid om games te downloaden. Het tweede apparaat zou een mix moeten worden van een laptop, e-reader en PSP. Met deze twee producten zou Sony de concurrentie aan willen gaan met de iPhone en de recent aangekondigde iPad.

Sony heeft nog niets bevestigd over de introductie van deze twee producten. Het is al langer bekend dat Sony meer producten wil aansluiten op haar eigen 'Playstation Netwerk'. Zo zouden telefoons van Sony Ericsson aangesloten moeten worden op het netwerk om bijvoorbeeld kleine spelletjes te downloaden.

Volgens de berichten moet Sony volgende maand al een nieuw netwerk introduceren. Via dit netwerk worden films, televisieseries, muziek en oude Playstation-games aangeboden moeten worden. In hoeverre dit netwerk verschilt of overeenkomt met het huidige Playstation Netwerk is op dit moment niet bekend.

Sony wil concurrentie aangaan met Apple
Sony wil concurrentie aangaan met Apple (Foto: Novum)