DVD: Looking For Eric

Wouter Kursten (Magneet)

Eric Bishop is een postbode uit Manchester en fan van Manchester United. Zijn twee stiefzonen wonen bij hem in huis, maar hij heeft geen idee wat ze allemaal uitspoken. Eén ding is zeker: volgens de regels is het niet. Erics leven is behoorlijk aan gort en zelfs zijn collega's kunnen hem niet meer opbeuren. Op zijn slaapkamer richt hij zich tot een poster van zijn idool Eric Cantona. Als hij dat doet met een van zijn zoon gejatte joint, komt Cantona tot leven en probeert hem te helpen.

 



Eric Cantona laat Bishop zien wat kameraadschap en teamspirit is. Ook helpt hij hem weer in contact te komen met zijn ex-vrouw. Natuurlijk komen ook zijn twee stiefzonen weer uit de problemen ondanks dat dat niet zonder slag of stoot gaat. Vooral aan het einde van de film is dit goed gedaan. Ik wil niet teveel spoileren maar de slechteriken krijgen een hoop Eric Cantona's op zich af.

 



Looking for Eric laat zien dat het mogelijk is om een film te maken die niet over voetbal gaat maar waar wel veel voetbal in zit. De voetbalbeelden worden tijdens discussies tussen Cantona en Bishop gebruikt om dingen duidelijk te maken maar worden zonder al te veel te overheersen.

Ik moet zeggen dat Cantona het heel goed doet in deze film. Hij speelt natuurlijk zichzelf maar dat is geen garantie dat dat in de film ook goed overkomt. De verder vrij onbekende Steve Evets zet de rol van Eric Bishop op een hele goede en geloofwaardige manier neer. Dit is één van de eerste films waarbij ik de ondertiteling hard nodig had. De accenten liggen er vaak zo dik op dat het Engels zo goed als onverstaanbaar wordt maar dat is verder niet hinderlijk en voegt juist veel toe aan de film.

 


Van de extra's moet deze dvd het niet hebben. Verder dan een paar interviews en wat trailers komt hij namelijk niet. Over het algemeen doet deze film het een stuk beter dan ik verwacht had en krijgt van mij dus 3,5 sterren.