Been: "Men vergeet dat Fer pas negentien is"

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Leroy Fer maakt een moeilijke periode door in het shirt van Feyenoord. De talentvolle middenvelder hoeft volgens zijn trainer Mario Been echter niet te vrezen voor zijn plaats in de basis.

Fer speelt sinds de winterstop teleurstellend en grossierde in gele kaarten. Dit seizoen werd hij al zevenmaal op de bon geslingerd. "Ik blijf Leroy als een van de eerste spelers op het wedstrijdformulier zetten, omdat hij met zijn manier van voetballen en zijn kracht, gewoon heel belangrijk voor ons is", aldus Been. "Ik maak me nog niet zo veel zorgen om Leroy", vervolgt de trainer tegen Voetbal International.

"Hij is een speler die in een wedstrijd heel veel goede dingen doet, maar ook een aantal minder goede acties heeft. Fer moet daarin de balans zien te vinden en zorgen dat de goede acties overheersen. Zoiets heeft tijd nodig. Wat veel mensen vergeten, is dat deze jongen pas negentien jaar is. In feite is hij pas bezig aan zijn tweede volledige seizoen als basisspeler en toch wordt hij al beschouwd als een bepalende kracht. Maar dat geldt voor meer spelers in onze selectie. Een aantal is bezig aan hun eerste seizoen in de selectie, anderen hebben iets meer ervaring, maar het grootste deel is nog erg jong. Vallen en opstaan, hoort daar dan bij", besluit Been zijn relaas.