Del Piero: "Europa League-winst maakt niet veel goed"

Jeffrey

Juventus is in Italië bezig aan een teleurstellend seizoen. In Europees verband presteert de club uit Turijn beter, maar zelfs het winnen van de Europa League maakt volgens Alessandro Del Piero weinig goed.

Juve staat in de Serie A op de vijfde plaats, met maar liefst zeventien punten achterstand op koploper Inter. Clubicoon Del Piero werd gevraagd of het winnen van de Europa League de teleurstelling enigszins kan wegwerken. "We kunnen niet ver vooruit kijken, maar eigenlijk vind ik Europa League-winst daarvoor niet voldoende als we niet hebben meegedaan om de titel", aldus de Italiaan in La Stampa.

"Kijk maar naar de competitiestand, dat zegt genoeg. Ik hoop dat we dit seizoen geleerd hebben van de teleurstelling en dat we niet nog eens zo'n seizoen meemaken", gaat Del Piero verder. "De Serie A zit vol met ploegen die precies weten hoe ze het ons moeilijk kunnen maken."

De Oude Dame strijdt om de vierde plek, die voorronde Champions League oplevert. Palermo bezet momenteel die plaats, daarachter volgt Juve op twee punten. De ploeg van Del Piero speelt komend weekend tegen Fiorentina. "Zij verdienden het niet om te verliezen van Milan en Roma, en we hebben allemaal gezien wat er gebeurde tegen Bayern München. Ik hoop dat ze met hun hoofd vooral bij de Champions League zijn."