Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over skimmers die toeslaan bij de OV-chipkaart.

De skimmers hebben weer toegeslagen. Nu op de betaalautomaten van de OV-chipkaart in Amsterdam. Het vervoerbedrijf ontdekte dat tijdens onderhoudswerk. De skimapparatuur is inmiddels verwijderd. Het is en blijft een kat- en muisspelletje met de criminelen die proberen, de gegevens van pinpasjes te achterhalen. Maar een oplossing is nabij:

Deze narigheid is een extra reden voor de klant om te kiezen voor automatisch opladen. Dat is een soort van automatische incasso. Als het geld op je chipkaart bijna op is, wordt er weer wat bijgestort op de kaart, en het geld van je bankrekening afgeschreven. Zo hoef je nooit meer zelf geld op de kaart te zetten, en ben je dus minder gauw het slachtoffer van skimmers.

Er is alleen een probleempje. Die automatische functie is niet beschikbaar voor chipkaarten zonder pasfoto. Kan de Regio Amsterdam mij even laten weten, per wanneer dat wordt opgelost? Dat zou het automatisch opladen een flinke duw in de goede richting kunnen geven!